Tesla, ABD’de Büyük Bir İşten Çıkarma Yaptı!

0
852
tesla
Elon Musk, Tesla’da süregelen maliyet düşürme ve iş gücünü azalma sürecini devam ettiriyor. Plana göre şirket çalışan konusunda yüzde 10 küçülmeye gidecek. Son olarak şirket, San Mateo‘da elektrikli araç üretimi yapan tesisini kapattığı için 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar ise çoğunlukla saatlik çalışan işçiler olduğu belirtildi.

Çıkarılan İşçiler Otopilot Ekibinden!

tesla

Bloomberg’de yayınlanan habere göre Kaliforniya’da işten çıkarılanlar şirketin otopilot ekibinden. Bu birimde çalışan kişiler otonom sürüşün geliştirilmesi için kritik bir öneme sahip. Otonom sürüşün en önemli noktası olan görüntü tanımlama, veri değerleme ve etiketleyen bilgi uzmanlarının ekipte olduğu öğrenildi. Şirket ise çıkarılan işçilerin önümüzdeki 2 ay boyunca maaşlarının eksiksiz ödeneceğini fakat 28 Haziran’da son iş günleri olduğunu belirtti. 200 kişinin işten çıkarıldığı ofiste 350 çalışan vardı. Ofisin kapanmasıyla birlikte bazı çalışanlar yakınlardaki bir tesise transfer edildi.

Tesla, Buffalo’da Daha Ucuz Maaliyetle İşçi Çalıştırmayı Hedefliyor

Çalışanların işten çıkmadan önce kendilerine zimmetlenen bilgisayar ve rozetlerini masalara bırakmaları istendi. Kıdem tazminatlarının ise ödeneceği belirtildi. İş gücünün daha ucuz olduğu Buffalo’da daha düşük ücretlerle ekibini geliştirmeye hazırlanıyor. İşten çıkarılan iki çalışan CNBC televizyonlarına konuşurken ofisin kira sözleşmesinin bittiğini önceden bildiklerini belirttiler. Ayrıca çalışanların konuşma izinleri olmadığı için isimleri gizli kaldı. Ayrıca işten çıkarılanlar arasında insan kaynakları çalışanları, yazılım mühendisleri ve yeni girmiş personeller bulunuyordu.

Elon Musk, Maaşlı Çalışanların Yüzde 10’unu İşten Çıkarılacak

Tesla CEO’su Elon Musk her zamanki gibi geçen hafta da söylemleri ile gündeme gelmişti. Avrupa ve Amerika’da ki fabrikalarının tedarik zinciri sorunları nedeniyle milyarlarca dolar kaybettiğini açıkladı. Şirket geçtiğimiz yıl Austin ve Berlin’de kurulan fabrikalar ile birlikte çalışan sayısını genişletmişti. Kurulan fabrikaların ardından şirketin çalışan sayısı 100.000’i geçti. Haziran ayının başlarında şirketin ekonomik durumunu göz önüne alarak işten çıkarmaların yapılacağını açıklamıştı. Hatta habere göre maaşlı çalışanların da yüzde 10’unu ilerleyen günlerde işten çıkaracağı konuşuluyor. Elon Musk, işten çıkarmalar olsa da bir yıllık süreçte çalışan sayılarını geçtiğimiz yıla göre arttıracağını da ekledi. Fakat şirketin hisselerin SP 500 endeksindeki %20’lik düşüşün ardından Salı günü yıllık oranda %34 değer kaybetti.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here