Subaru Evoltis TOGG’a Rakip Olarak Geliyor

0
1026

Elektrikli otomobiller yakın gelecekte içten yanmalı motora sahip araçların yerini alacaktır. Birçok marka elektrikli araçlar üzerine çalışmalara son hızla devam ediyor. Subaru da bu markalardan bir tanesi. Subaru denilince akıllara direk olarak boxer motor teknolojisi, simetrik 4 çeker sistemi gelmektedir. Subaru; elektrikli otomobiller denilince akıllara gelen markalar arasında bulunmuyor. Her ne kadar böyle olsa da Toyota ve Subaru işbirliği yaptı ve Evoltis adında bir model geliştirdi. Böylelikle elektrikli araçlar kategorisine hızlı bir girişimde bulunmuş oldu.

Subaru Evoltis Diğer Markalardan İzler Taşıyor.

Aracın açıklanan fotoğraflarına bakıldığında Tesla Cybertruck  ve Hyundai Tucson’dan izler taşıdığı görülmektedir. Aracın hatları çok keskin. Aracın tasarımında bulunan gündüz farı, ön panjur gibi unsurlar değerlendirildiğinde ise akıllara alman markaların otomobilleri gelmektedir.

subaru evoltis

Tasarım değerlendirmesinde ön bölümden yanlara doğru geçildiğinde yan dikiz aynalarının yerini kameraların alması göze çarpan ilk detay. Araç bütün olarak değerlendirildiğinde keskin dışa dönük hatları aracı çok kaslı göstermektedir. Arka bölüm, bagaj kapağında bulunan kavisli cam ve bu cama bağlı ışıklar, aracı tamamlıyor. Evoltis kendine özgü tasarımıyla ilerleyen zamanlarda yollarda olacak. Aracın hatlarının köşeli bir tasarıma sahip olması; bu tarz diğer araçlarının kopyası olduğu anlamına gelmiyor. Tamamen elektrikli bir yapıya sahip olan crossover Subaru Evoltis’in iç tasarımı gizli tutularak birçok kişide merak uyandırıyor. Ancak yeni otomobillerde bulunan birçok sensör ve bilgi ekranının yanı sıra; Android Auto ve Apple CarPlay destekli gelişmiş bir multimedya sisteminin bulunması beklentiler arasındadır.

subaru evoltis

Tamamen Elektrikli Evoltis, 3. seviye otonom sistemi ve 4 çeker güç aktarımı olan bir sistemle donatılacak. Aracın menzilinin ise 300 – 599 km arasında olması markanın beklentileri arasında. 50 ve 100 kW/h kapasiteli bataryalarla satılacak olan bu araç, baz versiyonda 215 hp, en üst versiyonda ise 402 hp güç ile tercih edilebilecek. 2021 yılında gerçekleşen lansman ile görücüye çıkacak olan bu araç, 2022 yılında satın alınabilecek. Bu aracın gelecekteki selefi olarak rakipleri arasında; Türkiye’nin Otomobili TOGG, Volkswagen ID.4, Ford Mustang Mach-e, Nissan Ariya, Genesis JW, Hyundai Ioniq 5, Mercedes – Benz EQC, Tesla Model Y ve Audi e-Tron bulunuyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here