Yeni Yatırımlar Spyker Markasını Küllerinden Doğurdu.

Hollandalı marka Spyker 2010 yılında General Motors’tan Saab markasını satın aldıktan sonra finansal olarak zor bir döneme girdi. Alımdan sonra ne masraf kısma politikaları ne işten çıkartmalar Spyker’ın iflas etmesini engellemeye yetmedi. 2015 senesinde markanın seri üretime yeniden başlayacağı duyuruldu ancak mali sorunlar yine de tam olarak aşılamadı.

marka çok iyi bir çok aslına bakarsanız çok çok daha değerli olması gerek bugün piyasada

Güçlü İşbirlikleri Markayı Ayağa Kaldırdı.

Geçirilen finansal buhranın ardından Spyker geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla 2021 yılından başlayarak operasyonlarına kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. Spyker’ın küllerinden yeniden doğuşunun yaptığı güçlü işbirlikleri sayesinde mümkün olduğu biliniyor.  Ayrıca başta  markanın ilk kez 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı C8 Preliator’u, daha sonradan D8 isimli SUV modeli ve B6 Venator’ı da üretime geçirebileceklerini dile getirildi.

Spyker

 

Marka sözcüleri yaptıkları açıklamada : “Spyker’ın Saab Automobile AB’nin 2011’de batmasından bu yana birkaç çok zor yıl geçirdiğine şüphe yok” cümlelerine yer verdi. Açıklamada “Bu yeni ortaklık ile o günler kesinlikle geride kaldı ve Spyker, süper spor otomobil pazarı segmentinde önemli bir oyuncu olacak.” ifadeleri de kullanıldı.

Yeniden doğacak marka, bugüne kadar üretilen 265 Spyker modelinin sahiplerine hizmet veren bir satış sonrası ve servis departmanı da kuracak. Ayrıca 2021’de Monako’da yeni bir ‘Ana Mağaza’nın, ardından da dünya çapında daha fazla bayi açılması planlanıyor.

Markanın CEO’su Victor R. Muller yaptığı açıklamada “Bugün imzaladığımız işbirliği anlaşması, hedeflerine ulaşmak için hem teknik hem de finansal araçları kullanan sağlam bir Spyker şirketi kurma yönündeki amansız çabalarımızın doruk noktasıdır” ifadelerini kullandı. Muller ayrıca “Bize duydukları güven için Boris Rotenberg ve Michail Pessis’e minnettarım.” diye konuştu.

Boris Rotenberg ve Michail Pessis, “Efsanevi Spyker markasının bu yeni yapılanmasının bir parçası olmayı gerçekten dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. Pesis aynı zamanda “Şirketler grubumuz, Spyker markasını dünyanın en iyi süper spor arabaları liginde başarıyla piyasaya sürecek.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

2 YORUMLAR

  1. Böyle markaların endüstriye yenilmesi çok üzücü. Bunlar kar etmek için değil değer üretmek için var olan markalar olarak ayakta tutulmalı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here