Spyker İflas Ediyor

0
1033

Hollanda merkezli bir spor otomobil markası olan Spyker iflas etti. Yaklaşık 21 yıllık otomobil sektör mücadelesini böylelikle sonlandırmış oldu

Spyker Markası

1999 yılında Hollanda’da kurularak spor otomobil konseptine yeni bir soluk getirme hedefiyle piyasa çıkmıştı. Özellikle 2008-2010 yılları arasında ciddi bir başarı göstermiş ve büyük kitlelerce tanınan bir otomobil haline gelmişti. Bazı filmlere araba sponsoru olarak arabalarının tanıtımını sağlamak gibi reklam kampanyalarında da bulundu. Dünyanın en lüks ve gözde otomobil üreticileri arasına adını yazdıran Spyker, özellikle C8 modeli ile büyük de bir sükse yakalamıştı. Slogani Latince, “İnatçı için hiç bir yol imkansız değildir manasına gelen, ulla tenaci invia est via sözüdürSpyker iflas durumu ile ilk kez yüzleşmiyor aslında. 2011 yılında finansal sıkıntılar ve borç probemleri sebebiyle iflasını açıklamış ancak ardından farklı şirketler tarafından ilgiyle karşılanmış ve belini doğrultmayı başarmıştı.

Spyker İflas Etti Mi ?

Hollandalı otomobil üreticisi Spyker’ın ilerleyen yıllarda 2 adet yeni model ortaya koyacağı da açıklanmıştı. Bunlardan birisi D8 Peking-to-Paris SUV’si ve B6 Venator süper otomobiliydi. Ancak son gelişmelere bakılırsa şirket iflas batağından kurtulamayacak gibi gözüküyor. Bu sebeple de bu modeller de tarih olacakmış gibi duruyor. Şirket daha önce de iflas haberleri ile gündeme gelmiş hatta son 7-8 yılı hep iflas edip kurtulma durumları üzerinde haber olarak geçmişti. Öyle ki şirketin arabalarından ziyade finansal durumları konuşulur olmuştu. En son 2020 yılının Ağustos aylarında şirketin geri döneceğine dair güçlü sinyaller olduğu söyleniyordu. O zaman için şirketin içinde bulunduğu ekonomik buhrandan kurtulmak adına iki Rus yatırımcının şirketle ciddi olarak ilgilendiği gelen bilgiler arasındaydı.

Fakat Hollanda kaynaklarından elde edilen bilgilere göre şirketin CEO’su Victor Muller, şirketin iflası ve tasviyesi için gerekli başvuruları yapmış. Yani durumlar gösteriyor ki: Şirket için yapılan kurtarma ve finansal destek çalışmaları sonuç getirmemiş ve olumsuz sonuçlanmış. Ancak CEO Victor Muller’in bu tarz konularda öncesinde olumsuz haberler ve sinyaller verip ardından bir anda şirketin geri döndüğünü açıklamasına dair de bir beklentimiz yok değil. O sebeple ne kadar durumlar iflas gibi gözükse de her an her şey de olabilir.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here