Yeti artık ne yazıkki satışta değil. Artık Skoda tarihinde bir dönüm noktası olarak duruyor. Skoda, onun yerine Karoq’u piyasaya sürdü. Yeti, Skoda’nın ilk crossover’ı , çok sevimli ve hoş bir tasarımla, rakiplerine karşı rekabetçi bir model olarak tarihe karıştı.

En mantıklı seçenek, önden çekişli benzinli modeldir. Yeterli bir performansa, şaşırtıcı derecede iyi yakıt ekonomisine sahiptir ve dizele göre çok daha verimlidir.

Yeti sevilen bir SUV olarak akıllarda kalacak

skoda yeti

Bu kadar uzun bir satış süresinden sonra crossover ve kompakt SUV sınıfında bu kadar rekabetçi kalması Yeti’nin kalitesinin bir işaretidir. Şimdi ise ikinci el bir aile arabası olarak çok mantıklıdır.

Skoda Yeti, tuhaf ismine ve farklı görünüme rağmen, ailelere tavsiye edilecek bir aile arabasıdır. Piyasaya sürüldüğünden beri Skoda için büyük bir başarı oldu. Pratiklik ve değer açısından sınıfının zirvesinde kaldı. Ve Peugeot 2008 , Kia Soul ve Nissan Qashqai gibi yetenekli rakiplere karşı kendi konumunu korudu.

skoda yeti

Skoda’nın birçok otomobilinde olduğu gibi, Yeti iki sınıf otomobil arasında savaşıyor. Nissan Juke gibi küçük süper mini SUV’lerden daha büyüktür. Ancak Renault Kadjar gibi gerçek aile crossover modellerinden daha küçüktür..

Eski 1.6 TDI 103bhp dizel motoru, emisyon açısından aslında daha iyi olan ve biraz daha fazla torka sahip olan 108bhp 2.0 litrelik bir TDI ünitesi ile değiştirdi. Dört tekerlekten çekişli veya şaşırtıcı derecede tutumlu 1.2 TSI 108bhp benzinli motorla elde edilebilen 148bhp dizel de var.

Bagajı da oldukça yeterli

skoda yeti iç mekan

Yeti, kompakt bir otomobil için oldukça geniştir. Standart olarak stepne ile bagajın 416 litre bagaj kapasitesi vardır. Arka koltukları katlarsanız 1.580 litreye çıkarılabilir ki bu oldukça iyidir.

Yine de Yeti’nin ekstra bir numarası var. Çünkü tek tek yuvarlanıp katlanabilen üç arka koltuk da ayrı ayrı çıkarılıyor (dikkatli olun! oldukça ağırlar). Bu işlem fazladan 180 litre yükleme alanı sağlayarak toplamı 1.760 litreye çıkarır.

Koltuklar destekleyici ancak aşırı sert değildir. Ve sürüş pozisyonu iyi bir görüş sağlamak için yeterince yüksektir.

416 litrelik bagaj hacmine sahiptir. Derin bagaj ağları ve sepetleri, köpek korumaları ve hatta bir dahili bisiklet rafı gibi opsiyonlar ekstra ücret karşılığında bayilerden satın alınabilir.

Motoruna bağlı olarak, Yeti maksimum 645 kg dahili yük taşıyabilirken, frenli maksimum çekme ağırlığı 2.100 kg’dır (2.0 litre dizel için). 109bhp 1,2 litrelik TSI benzinli motor, 1.500 kg’lık çekme kapasitesine sahiptir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here