Skoda Yeni Marka Kimliğini Açıkladı!

0
1965
skoda marka kimliği

En eski otomobil üreticilerinden biri olan Skoda, benimsediği marka kimliğinin dışına çıkacağını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Markanın geçmişten bugüne kendine has bir tasarım çizgisi var. Fakat tasarım çizgisinin değişeceği haberi hepimizi meraklandırdı.

Marka kimliğini 2022 yılı içerisinde değiştirmeye ve firmayı yeni otomobil çağına hazırlayacak köklü değişimler yapmaya hazırlanıyor! Yeni marka kimliğini özellikle elektrikli SUV otomobillerde çok net göreceğiz. Peki Skoda, yeni marka kimliğinde hangi değişiklikleri yapacak? Skoda tutkunlarını çokça heyecanlandıran bu haberin detayları ise şu şekilde;

Çek otomobil üreticisi Skoda, kararı “Skoda için en dramatik dönüşüm” olarak adlandırılan yeni marka kimliğini geçtiğimiz günlerde açıkladıMarka kimliğinin yenilenmesi; tasarım dili, model çeşitliliği ve satış bölgelerini kapsıyor. Skoda’nın yeni tasarım dili, bu yılki lansmanda duyuruldu. Ayrıca konsept “Modern Solid” olarak adlandırılıyor.

skoda yeni marka kimliği

Öncelikle, Superb ve tamamen elektrikli Skoda Octavia ile birlikte değişimin ilk ayağını görmüş olacağız. Yeni Superb’nin ön yüzü daha yuvarlak, farkları daha ince gözükecek. Marka, yeni kimliği hakkındaki detaylı açıklamaların ve ayrıntıların bu yılın ikinci yarısında duyuracağını belirtti.

Modern Solid Skoda’lar Nasıl Görünüyor?

Skoda, yeni görünümünün tüm detaylarını açıklamadı, fakat tasarım hakkında bize bazı ipuçları verdi.

  • Yuvarlak önyüz
  • Belirgin omuz çizgileri artık yok
  • İnce arka farlar
  • Bagaj kapağının altında kör ve dikey farlar

Skoda, bu değişimin ilk olarak elektrikli otomobil modellerinde göreceğimizi açıklamıştı. Ayrıca Eski CEO Thomas Schäfer, yeni tasarımın yaratılmasının sebebini de açıkladı; Değişen müşteri talepleri ve otomotiv sektöründeki gelişmelerin değişimde ki en büyük etken olduğunu söyledi. Ardından Schäfer, “Markayı daha modern hale getirmek için bu yıl büyük bir adım atıyoruz” diye ekledi.

Skoda yeni marka kimliği

 “Müşterilerimizin beklentileri hızla değişiyor”.

Eski CEO, firmadan Volkswagen’e liderlik etmek için Mart ayında ayrılmıştı. Şirketin CEO’su olarak en büyük başarılarından birinin yeni tasarım dilini geliştirmek olduğunu belirtti. Ek olarak Modern Solid’in Skoda’yı yükselteceğini, “güçlü ve gururluÇek markasını yansıtacağını da ekledi. Schäfer tarafından en dikkat çeken açıklama ise; “Garanti veriyorum ki; müşterilerimiz ve rekabet ettiğimiz firmalara ‘vay’ diyecek”. 

150.000 Adet Üretim!

Yeni marka kimliğinin sadece tasarımdan ibaret olmadığını biliyoruz. Üstelik Çip krizi sonrası 2021 yılında 100.000 adete düşen araç üretiminin 150.000 adete kadar arttırılması planlanıyor. Son olarak şirketin daha fazla ayrıntıyı bu yaz sonunda açıklamasını bekliyoruz.

İkinci El Skoda Fiyatları ve İlanları

Skoda Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here