BMW X1 Sdrive16d Test Sürüş İzlenimleri ile detaylı bir içerik ile sizlerle beraberiz.

Premium Öyle Kolay Olunmuyor!

Bu arabayı kullandıktan sonra Premium sınıfta yer alan araçların farkını bir kez daha anladım. Premium gerçekten de öyle kolay olunmuyor.

1BMW X1 Sdrive16d Tasarım Özellikleri

Tamam biraz yüksek bir yapısı var. Uzaktan geldiği zaman farklı bir tasarım olduğunu net bir şekilde anlıyorsunuz. Ancak hemen anladığınız şeylerden birisi de onun safkan BMW DNA tasarım formuna sahip bir araç olduğu oluyor. BMW otomobillerinin ön plana çıkmasının en önemli nedenlerinden olan tasarım anlayışı bu araçta da karşıma çıkıyor. Sadece bir yönünde değiş her tarafında tasarım açısından güçlü ve keyif veren bir görünümü olan bir araç. Burun tasarımının ön tarafa doğru uzayan sivri formu, heybetli ama bir o kadar da karizmatik detaylara sahip olan formuyla tasarım konusunda onu sevmemenin çok zor bir şey olduğunu düşünüyorum. Tasarımın tüm detaylarıyla Premium sınıfa ve BMW’ye ait çizgileri ön plana çıkıyor.

2BMW X1 İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanına geçtiğim anda aklıma ilk gelen Premium olmak gerçekten de o kadar kolay değil oluyor. Markanın genlerinde olan üst sınıf detaylar bu giriş sınıfı SUV modelde de aynen yer alıyor. Her şeyden önce iç mekana geçtiğiniz andan itibaren kendinizi çok iyi hissediyorsunuz. Elbette araç içinde bulunan herkes bu durumu yaşıyor ama şunu kabul edelim sürücü herkesten daha fazla keyif alıyor. Sürücü odaklı tasarım detayları onun farklı hissetmesinin en önemli detaylarından. Bu durumu nefis bir tasarıma sahip olan direksiyon simidi, vücudu her konforlu hem de sportif bir şekilde saran koltukları ve yola hakim sürüş pozisyonu sürücünün kendini çok keyifli ve güvende hissetmesini sağlıyor. Kullanılan malzeme kalitesinin çok yüksek olduğu iç mekanda elinizi attığınız her detayda Premium malzeme karşınıza çıkıyor. Hatta araçtan o kadar etkileniyorsunuz ki hayalet göstergelerin olmadığını bile ikinci sürüşte falan fark ediyorsunuz. Bu benim için önemli bir durum değil ama önem verenler için yazdım.

3BMW X1 Sdrive16d Motor Özellikleri

Motorun özelliklerine baktığım zaman açık bir şekilde söyleyeceğim çelimsiz dediğim motor seçeneklerinden biri oldu. 1496 cc’lik motor 4000 d/d’de 116 HP güç üretiyor. Bu güce 1750 ile 2250 devir aralığında sunulan 270 Nm’lik tork eşlik ediyor. Açıklanan fabrika verilerine göre BMW X1 bu motor seçeneğiyle 190 km/s son hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını 11.5 saniyede gerçekleştiriyor. Evet, matematiksel verilere baktığım zaman çok iddialı bir motor seçeneği karşımda durmuyor. Ancak BMW’nin şanzımanı ve yürüyen aksamları bu gücü sonuna kadar kullanmayı başarıyor, tek bir damlasını bile ziyan etmiyor. Bu nedenle onu kullanırken yol şartlarının gerektirdiği şekilde ataklığa ve performansa sahip oluyorsunuz. Elbette yüksek performans beklentisi içindeyseniz daha farklı bir motor seçeneğine bakmak isteyebilirsiniz ama ben onu kullanırken performans açısından en ufak bir eksiklik hissetmedim. Tüketim açısından fabrika verilerinde 4.8 litre açıklanıyor. Yaptığım test tüketimini 100 km’de ortalama 6.7 litrenin yeterli olması sonucuyla noktaladım.

4BMW Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bu bölüme geldiğimde de aklımdan ilk geçenler şunlar oldu: Kesinlikle Premium bir araç olmak hiç kolay değil. Premium sınıfa göz kırptı falan gibi bir durum da söz konusu değil. Bir araç ya Premium sınıfta yer alan ya da yer almaz. Durum bu kadar basit. Konforlu ama alışkın olduklarımızdan biraz sert bir araç BMW X1. Öyle her tarafına yumuşak detayları doldurmamış. İyi ve güvenli bir sürüş için gereken ne varsa onları yapmış. Konfor seviyesi çok yüksek ama yol tutuş özellikleri daha da yüksek. Asfalt bu markanın oyun alanı gibi ve burada oynamayı çok seviyor. Her zaman sürüş karakteriyle keyif veren BMW bu durumu aynı şekilde BMW X1’de de yaşatıyor. Sürüş keyfi ve sürüş güvenliği konusunda gerçek bir usta olarak testi tamamladı. Bu arada onu sportif bir otomobil olarak test ettiğimi düşünmemenizi istiyorum. Bu sınıfta yer alan bir SUV modelin performansına göre test ediyorum.

5BMW X1 Sdrive16d Güvenlik Özellikleri

BMW X1 2015 yılında Euro NCAP çarpışma testine alındı. En yüksek puan olan 5 yıldız alan model bu alanda markasından beklendiği gibi başarılı bir sonuç ortaya koydu. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 90, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 87, yaya güvenliğinden yüzde 74 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 73 aldı.

6BMW X1 Yorumları

BMW bu işi biliyor, burada anlaşalım. Sürüş keyfi ve sürüş performansı söz konusuysa her modelinde bunu ön plana alıyor. Ayrıca konfor konusundan da asla vazgeçmiyor. BMW X1 modelini de uzun bir süre kullanmamın ardından aracı teslim ettiğimde aklımdan geçenler tamamıyla buydu. Onu satın alanlar ve aracın içinde bulunan herkes keyifli ve yüze bir gülümseme konduran yolculuklar yapar.

7BMW X1 Sdrive16d Fiyat Özellikleri

BMW X1 sDrive18i modelinin en uygun fiyatına baktığım zaman bu benzinli otomatik seçenek için 1.098.000 TL’lik bir etiket karşıma çıkıyor. Dizel otomatik X1 satın almak istediğiniz zamansa en uygun fiyat 1.123.900 TL oluyor. Eğer test otomobilini satın almak isterseniz yani Ultimate Edition M Sport ile o zaman fiyat 1.227.900 TL oluyor.

BMW X1 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt dizel
  • Motor Hacmi: 1496 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 116 HP
  • Maksimum Tork: 270 Nm

BMW X1 Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.5 sn
  • Maksimum Hız: 190 km/s

BMW X1 Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

BMW X1 Sdrive16d Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 5.2 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.5 lt/100 km
  • Karma: 4.8 lt/100 km
  • Test: 6.7 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 125

BMW X1 Sdrive16d Boyutlar

  • Uzunluk: 4447 mm
  • Genişlik: 1821 mm
  • Yükseklik: 1598 mm
  • Dingil Mesafesi: 2670 mm

önden görünüm BMW böbrek

BMW X1 Bagaj kapasitesi

  • Bagaj Hacmi: 505 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 51 lt
  • Boş Ağırlık: 1575 kg
  • Lastik Boyutu: 225/55 R17

Sıfır Kilometre BMW X1 Sdrive16d Modelleri

İkinci El BMW X1 Sdrive16d İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here