Skoda Enyaq iV Founders Edition Satışa Sunuldu 

0
1650
Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV Founders Edition satışa sunuldu. Skoda elektrikli otomobil dünyasında cesur hamlelerine devam ediyor. Enyaq iV modelinin yeni versiyonu olan ve sınırlı sayıda üretilen Founders Edition versiyonu oldukça etkileyici görünüyor. Toplam 1.895 adet üretilecek olan bu özel versiyon bazı Avrupa ülkelerinde satılmaya başladı. Ülkemize gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmayan Skoda Enyaq iV Founders Edition sportif bir elektrikli SUV sahibi olmak isteyen kullanıcılar için oldukça heyecan verici görünüyor.

Skoda Enyaq iV

Normal versiyonlarından farklı olarak 21 inçlik jantlar, keskin çizgilere sahip tamponlar, çift renk seçeneği, çamurluk kenarlarında bulunan Founders Edition logoları ve iç yaşam alanındaki ufak dokunuşlar otomobilin çok daha sportif ve dikkat çekici görünmesini sağlıyor. Black Magic olarak adlandırlan yeni özel siyah renk seçeneği otomobilin oldukça premium bir havaya bürünmesine büyük katkı sağlıyor. Full led farlar sayesinde otomobil çok daha modern ve teknolojik görünüyor.

Skoda Enyaq iV Founders Edition Teknik Özellikler ve Performans 

Founders Edition serisi, Skoda Enyaq iV’nin teknik özelliklerinin geliştirilmesiyle çok daha verimli ve performanslı bir sürüş deneyimi sunuyor. 204 PS güç üreten elektrikli motoru otomobilin 0-100 km hızlanmasına 8 saniyede ulaşmasını sağlıyor. 82 kWh pile sahip olan otomobil 530 km menziliyle rahat bir sürüş deneyimi sunuyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde sadece 38 dakikada yüzde 80 güç kapasitesine ulaşıyor. Normal ev tipi şarj istasyonunda şarj edilmesi durumunda tam dolum yaklaşık 13 saatte tamamlanıyor. 

Elektrikli araçlara talebin giderek arttığı günümüzde Skoda bu pazara yoğunlaşmaya devam ediyor. Elektrikli bir SUV modeli ortaya koyarak iki farklı hedef kitleyi bir arada buluşturmayı amaçlıyor. Geniş ve konforlu bir iç mekana sahip olan Skoda Enyaq iV Founders Edition yüksek menzili sayesinde rahat ve keyifli bir yolculuk deneyimlemenizi sağlıyor. Sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanları yolculuğunuzu çok daha güvenli hale getiriyor.

İç Yaşam Alanı ve Konfor 

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV Founders Edition sportif ve modern iç yaşam alanıyla oldukça keyifli ve konforlu sürüş deneyimi sunuyor. Altı düzleştirilmiş sportif direksiyon manevra kabiliyetinizi ve sürüş hakimiyetinizi üst seviyeye çıkarıyor. Direksiyon üzerindeki Piano Black detaylar ve Founders Edition logosu iç yaşam alanının sportifliğini arttırmayı başarıyor.

Otomobilin kokpitinde devasa bir multimedya ekranı yer alıyor. Şimdiye kadar Skoda modelleri arasında kullanılan en büyük ekran olma özelliğine sahip 13 inçlik bu multimedya ekranı oldukça hızlı ve stabil çalışıyor. Yüksek görüntü kalitesi ve akıcı arayüzüyle keyifli bir multimedya deneyimi yaşatan multimedya ekranı gelişmiş bağlantı destekleriyle oldukça işlevsel hale geliyor. Apple CarPlay ve Android Auto desteği sayesinde uyumlu akıllı cihazlarınızı aracınıza kolayca entegre edebilir ve telefonunuzu multimedya ekranından güvenli bir şekilde kontrol edebilirsiniz. 

Otomobilin koltukları oldukça sportif görünüyor. Alcantara deri karışımı sportif koltuklar gelişmiş destekleri sayesinde son derece rahat ve stabil bir oturma pozisyonu sunuyor. Yolcuları kavrayan sportif koltuklar performanslı kullanımlarda ve keskin virajlarda dahi yolcuların oturma pozisyonunu korumasını ve rahat etmesini sağlıyor. Arka yolcu bölümün genişliği arka kısımdaki yolcuların rahat olmasını sağlıyor. Geniş diz ve baş mesafesi uzun yolculuklarda bile yolculuğun keyfini çıkarmanız için oldukça yeterli görünüyor. Geniş bagaj alanı eşyalarınızı rahat ve kolay bir şekilde yüklemeniz için tasarlanmış. Oldukça büyük bir bagaj hacmine sahip olan otomobil özellikle geniş ailelerin rahat etmesini sağlıyor. 

Sürüş Destek Sistemleri ve Güvenlik Asistanları

Euro NCAP testlerinden 5 puan alarak güvenilirliğini kanıtlayan Skoda Enyaq iV gelişmiş sürüş destek sistemleri ve güvenlik asistanlarıyla yolculuğunuzun her anını güvenli hale getiriyor. 

Şerit takip asistanı, acil frenleme özellikli ön takip asistanı, adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta koruması, acil durum yardımı ve diğer asistan sistemleri sayesinde oldukça güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Skoda Enyaq iV Founders Edition Fiyatı

Skoda Enyaq iV Founders Edition Avrupa’da 63.000 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Ülkemize gelmesi henüz netleşmeyen otomobilin ülkemizde ne kadara satılacağı henüz bilinmiyor. 

Skoda İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here