Yeni Ford Fiesta ST 2022 İnceleme 

0
3644
Ford Fiesta ST

Ford Fiesta ST yenilenen tasarımıyla çok daha şık ve sportif bir görünüme kavuştu. Ford Fiesta ST rekabetin oldukça yoğun olduğu hot hatchback sınıfına yeni bir soluk getirdi. Keskin çizgileri ve dinamik hatlarıyla agresif bir duruşa sahip olan Yeni Fiesta ST sportif ve yenilikçi tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Özellikle Mean Green olarak adlandırılan yeni yeşil rengi otomobile oldukça karakteristik bir hava katıyor. Aynı segmentteki sıkı rakibi Hyundai i20 N’e kıyasla daha kaslı ve sert bir görünüme sahip olan Yeni Fiesta ST güçlendirilmiş motoruyla çok daha performanslı hale geldi. 2022 model Yeni Ford Fiesta ST’ye gelin birlikte göz atalım. 

Tasarım 

Ford Fiesta ST

Yeni Ford Fiesta ST kompakt gövdesi ve cesur çizgileriyle oldukça sportif bir tasarıma sahip. Matrix LED farlara ve önceki versiyonlarına göre çok daha geniş bir ön ızgaraya sahip olan otomobilin ön yüzü oldukça etkileyici görünüyor. Ön çamurluktan arka stop başlangıcına kadar uzanan derin yan çizgiler otomobilin yan kısmının hareketli ve kaslı görünmesini sağlıyor.

Geniş arka stoplar, bagaj spoyleri, Piano Black egzoz difüzörü, geniş arka tampon ve çift egzoz çıkışı aracın arka kısmının oldukça sportif görünmesini sağlıyor. Bagaj kapağında ve ön ızgarada bulunan ST logoları ilk bakışta dikkat çekiyor. 

Yeni Ford Fiesta ST Performans ve Sürüş Dinamikleri 

Ford Fiesta ST

Bu sınıfta güçlü bir otomobil almak isteyen sürücülerin öncelikle merak ettiği konu aracın performansı ve sürüş dinamikleridir. Yeni Fiesta ST güçlendirilmiş motoru, yere yakın gövdesi ve geliştirilmiş ağırlık dağılımıyla oldukça etkileyici bir performans sunuyor. Güçlü yol tutuşu sayesinde keskin virajlarda bile savrulmadan yoluna devam ediyor. Launch control özelliği bulunan Yeni Fiesta ST kayıpsız ve güçlü kalkış deneyimi yaşamanızı sağlıyor. 

1.5 litrelik üç silindirli turbo beslemeli motoru 200 PS güç ve 320 NM tork üretiyor. 0-100 km hızlanmasını 6,5 saniyede tamamlayan Yeni Ford Fiesta ST 2022 maksimum 235 km hıza ulaşıyor. Etkileyici performans değerlerine sahip olan otomobil rakiplerini oldukça zora sokacak gibi görünüyor. 

Yeni Ford Fiesta ST İç Yaşam Alanı ve Konfor 

Ford Fiesta ST

Yeni Ford Fiesta ST önceki nesillerine göre çok daha modern ve teknolojik iç yaşam alanıyla öne çıkıyor. Sportif çizgilerin teknolojik donanımlarla uyum içerisinde harmanlandığı iç mekan tasarımı keyifli bir sürüşün ilk işaretlerini veriyor. ST logolu altı düzleştirilmiş direksiyon oldukça etkileyici görünüyor. İç mekanda kullanılan Piano Black ve karbon detaylar oldukça sportif bir görüntü sunuyor. Önceki nesillerde görmeye alıştığımız Recaro koltuklar bu araçta yer almıyor. Ford tarafından geliştirilen ısıtma özelliği bulunan özel sportif koltuklar Yeni Ford Fiesta ST 2022’yi çok daha konforlu hale getiriyor.

Ön konsola baktığımızda ilk olarak tamamen dijital gösterge ekranı ve geniş multimedya ekranı bizi karşılıyor. 12,3 inçlik dijital gösterge ekranı sürüş modlarına göre farklılık gösteren birçok farklı grafik seçeneği sunuyor. Sürücü dijital ekran üzerinden araçla ilgili tüm verilere kolay bir şekilde ulaşabiliyor.  Otomobilin multimedya sistemi de oldukça etkileyici özelliklere sahip. 8 inçlik multimedya ekranı oldukça hızlı ve akıcı bir şekilde çalışıyor. Yüksek görüntü kalitesine sahip olan dijital ekranlar multimedya deneyiminizi üst seviyeye taşıyor. 575 watt Bowers & Wilkins premium ses sistemi oldukça kaliteli ve net bir ses deneyimi sunuyor. 

Sürüş Destek Sistemleri ve Teknoloji 

Ford Fiesta ST

Yeni Ford Fiesta ST yeni nesil teknolojileriyle oldukça keyifli ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. LED Matrix farları yüksek aydınlatma kapasitesiyle oldukça geniş bir görüş mesafesi sunuyor. Akıllı farlar karşı şeritten gelen araçları algılayıp ışık şiddetini otomatik olarak ayarlıyor. Adaptif hız sabitleyici, otomatik acil durum fren desteği, kör nokta uyarı sistemi ve diğer sürüş destek sistemleri Fiesta ST’yı çok daha güvenli hale getiriyor. 

Yüksek performansın ve konforun bir arada sunulduğu Yeni Fiesta ST modern ve hızlı bir hatchback araba sahibi olmak isteyen kullanıcılar için oldukça uygun görünüyor. 

2022 Yeni Ford Fiesta ST Fiyatı 

Yeni Ford Fiesta ST Avrupa ülkelerinde 23.800 EURO’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Henüz ülkemizde satışa sunulmayan otomobilin Türkiye satış fiyatının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

Ford İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here