Sahip Olmanız Gereken En İyi 5 Araç Güvenliği Sistemi

0
1452
araç güvenliği

Güvenlik yükseltmeleri satın almak, arabanızın ve içindekilerin güvenliği konusunda size gönül rahatlığı sağlayabilir. En değerli yatırımlarınızdan biri olan aracınızın, bir gün çalındığını öğrenmek istemezsiniz. Kendinizi tüm endişelerden kurtarmak için, arabanızda sahip olmanız gereken en önemli beş güvenlik sistemini bu yazımızda derledik. Okumaya devam edin.

1)  ARABA ALARM ARAÇ GÜVENLİĞİ SİSTEMİ

Aracınızı olası kayıp veya hasarlardan korumak için bir araba alarm sistemine sahip olmak çok önemlidir. Araba alarm sistemi bir sirene bağlı, bir veya daha fazla sensöre sahip bir cihazdır. Sensörler arasında hareket dedektörleri, anahtarlar ve basınç sensörleri bulunurken, olası bir tehdit algıladığında birkaç ses çıkarmak için bir siren takılıdır.

Bir araba alarm sistemi edinmenin faydaları aşağıdadır:

  • Arabanızın bir hırsızın hedefi olma şansını azaltır.
  • Suçlulara, birinin içeri girmeye çalıştıklarında faaliyetlerini fark edebileceğine dair bir mesaj gönderir.
  • Arabanızı korumanın uygun maliyetli bir yoludur.
  • Bir araba, alarm sistemi ile donatıldığında aracın sigorta primini düşürür.

2)  ANAHTARSIZ GİRİŞ ARAÇ GÜVENLİĞİ SİSTEMİ

Aracınızın sahip olması gereken bir diğer değerli güvenlik sistemi ise anahtarsız giriş sistemidir. Mekanik anahtar kullanmadan araca erişimi düzenleyen, elektronik olarak çalıştırılan bir kilittir. Arabanıza anahtarsız giriş sistemi kurmanın birkaç avantajı:

araç güvenliği

  • Geleneksel anahtarlardan daha zor bir kilit mekanizması olarak kabul edildiğinden güvenlik sağlar. Tek yapmanız gereken anahtarlığınızdaki bir düğmeye basmak Böylece tek tuşla aracınızın kilidini açılacaktır.
  • Özellikle elleriniz doluyken kolaylık sağlar. Bu güvenlik yükseltmesiyle, kapıyı açmak için anahtarlarınızı çıkarmanıza gerek yok.
  • Tehlikeli yerler ve durumlarda kapıyı hızlıca açmanızı sağlar. Bir yabancı tarafından saldırı olduğunda, anahtarsız giriş sistemine sahip olmak, anahtarlarınızı karıştırmanızı gerektirmez. Sonuç olarak, yabancı size saldırmadan önce arabanın içine girebilirsiniz.

3)  İMMOBİLİZER ARAÇ GÜVENLİĞİ SİSTEMİ

Aracınızda sahip olmanız gereken bir diğer sistem olan immobilizer sistem ile ise aracınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz. Özel bir araba anahtarı olmadığı sürece motorların çalışmasını önlemek için otomobiller için tasarlanmış bir güvenlik cihazıdır. Aracınızda bir immobilizer sisteme sahipseniz, bu sistemin size sunacağı avantajlar şunlardır:

  • Arabanızın işlevselliğini manipüle etmenizi, siz değiştirene kadar hareketsiz hale getirmenizi sağlar.
  • Çalıştırmaya zorlamak için bir tornavida kullanarak kontağı vurduklarında hırsızları tespit etmenin güvenli bir yoludur.

4)  YEDEK PİL TAKIMI ARAÇ GÜVENLİĞİ SİSTEMİ

Herhangi bir otomobilin sahip olması gereken önemli bir güvenlik yükseltmesi ise yedek pil takımıdır. Arabanızın güvenliği de dahil olmak üzere her şeyin yedek akü kitiyle bir ilgisi vardır. Bir hırsızın arabanızı çalmaya ve sireni susturmaya çalışması durumunda, aracınızı korumak için hiçbir güvenlik sisteminiz kalmaz. Bununla birlikte, bir yedek akü kitine sahip olmak gerçekten faydalı olabilir. Çünkü ana akünün bağlantısı kesileceği andan itibaren, yedek akü, aracınızın güvenlik sisteminin çalışması için güç sağlamaktan sorumlu olacaktır. Bu sayede aracınızın tamamen korunduğunu bilerek içinizi rahat tutabileceksiniz.

5)  GPS KONUM İZLEYİCİ ARAÇ GÜVENLİĞİ SİSTEMİ  

araç güvenliği

Araba hırsızlığı günümüzde ne yazık hala yaygın bir olay. Çoğu zaman otoyolda seyahat eden türden bir sürücü iseniz, güvenliğinizi artırmak için aracınıza bir GPS takmanızı öneririz. Aracınızın çalınması durumunda, onu hızlı bir şekilde bulmanızı ve geri almanızı sağlayan elektronik bir cihazdır. Aracınız için GPS konum izleyicisi kullanmanın en önemli faydaları şunlardır:

  • Tamamen tespit edilemez, bu da örneğin hırsızın faaliyetlerini ve konumunu izlediğinizi asla bilemeyeceği anlamına gelir.
  • Zahmetsiz bir kullanım sağlar, yani kullanmak için fazla bir teknik bilgiye ihtiyaç duymazsınız.
  • Özellikle araba hırsızlığı ve otoyol hırsızlığı durumlarında, arabalar için iyi bir güvenlik yükseltmesi olarak kabul edilir. Yazılım lisanslı ve sertifikalı olduğu için güvenilirliği konusunda endişelenmeden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Günümüzde teknolojik gelişmeler, aracınızı sonuna kadar korumanızı kolaylaştırmıştır. Yukarıda bahsedilen güvenlik yükseltmeleri ile tüm yolculuklarınızın güvenli ve emniyetli olduğundan emin olabilirsiniz. Daha da önemlisi, bu araç güvenlik özelliklerinin tipik olarak sağladığı iç rahatlığı, harcayacağınız paraya her zaman değecektir.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here