genesis g90 2023 model

Ülkemizde çok popüler olmasa da Genesis markası dünya genelinde popülerliğini arttırmaya çalışan bir marka.  Modern tasarımları ve teknolojiye ayak uyduran modelleriyle Güney Kore’nin önemli markalarından biri olan Genesis G70 , G80, G90 gibi modelleriyle tanınmaktadır. Markanın bu sedan modelleri dışında GV60, GV70 gibi SUV modelleri bulunmaktadır. Ancak firmanın 2023 yılı için tanıttığı Genesis G90, “Güney Kore’nin lüks sedan kralı” olarak tanımlanıyor. Genesis G90 ‘a geçmeden önce Genesis markasının tarihine göz atmakta fayda var. Sizler için hazırladığımız Dikkat Çeken Tasarımı ile Genesis G90 yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

genesis g90 2023 model

Genesis Markası Tarihi 

Genesis markası hepimizin yakından tanıdığı Hyundai’nin lüks otomobil bölümüdür. İlk olarak 2007 yılında tanıtılmıştır. Genesis modeliyle Hyundai markası altında tanıtılan marka, 2015 yılında bağımsız bir marka haline gelmiştir.

Genesis Hangi Ülkenin Arabasıdır ? 

Genesis markası Güney Kore merkezli bir otomobil markasıdır. Firmanın sadece bir adet merkezi bulunmaktadır. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve CEO ‘su Won-Hee Lee’dir.

Genesis Ne Demek ?

Genesis kelime anlamıyla İngilizce ‘de yaratılış anlamına gelmektedir. Bunun dışında Tevrat’ın birinci kitabının ismidir. Ayrıca 1970 ve 1980 yıllarında aktif olan bir rock grubunun ismidir.

genesis new york house

Genesis House New York

Genesis markasının araç üretimi dışında şu anda sadece New York’ta bulunan ve ziyaretçilerinin birçok şeyi keşfetmesini sağlayan Genesis House konseptli bir binası bulunmaktadır. Kütüphane, restoran ve teras dışında Genesis marka araçların sergilendiği showroomları bulunmaktadır.

Genesis ‘in Almış Olduğu Ödüller

Firma henüz 2015 yılında kendi başına bir marka olsa da bu kadar kısa sürede çeşitli prestijli ödüller almıştır.  Örneğin GV70 modeli Kuzey Amerika’da yılın SUV ‘u seçilmiştir. Ayrıca Genesis X modeli “Best Of The Best” ödülünü kazanmayı başarmıştır. Bunun dışında 2021 Yılı Güvenlik Ödülleri bulunmaktadır. 2020 yılında “Red Dot” Ödülünü kazanmışlardır. Son olarak 2020 yılı tasarım ödülleri bulunmaktadır. Bunun dışında birçok ödülü bulunsa da yukarıda bulunan ödüller firmanın kazanmış olduğu en prestijli ödüllerdir.

genesis g90 2023 model

Genesis Marka Elektrikli Otomobiller

Firma bu yıl 2021 model GV60 elektrikli modelini tanıtmıştır. Ayrıca bazı kaynaklara göre şirket tamamen elektrikli GV90 modelini yakın zamanda tanıtacak. Bunun dışında gelişen elektrikli otomobil endüstrisine ayak uydurmaya çalışan firma bu alanda çeşitli çalışmalar yapmaktadır.

Firmanın Uyguladığı Politikalar

  • Yolculuğunuz boyunca size her zaman yardım edebilecek Genesis Kişisel Asistanı
  • Müşteri deneyiminin her yönünü düşünen 5 yıllık bakım planı
  • Şeffaf Fiyatlandırma
  • Kore mimarisi ve tasarımından etkilenen etkileyici tasarımlar.
  • Çeşitli şehirlerde evde test sürüşü imkanı

Münih Genesis Studio

Genesis markasının Almanya’nın Berlin Şehri’nde bulunan ve herkese açık bir showroomu bulunmaktadır. Klasik showroomların aksine ziyaretçilerine benzersiz bir his verecek şekilde bir galeri olarak tasarlanmıştır. Buraya giderek orada bulunan uzmanlara Genesis hakkında merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Ayrıca Genesis marka araçların her birini inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Genesis Studio standart showroomlardan farklı olarak kullanıcılara ilham verecek şekilde tasarlanmıştır.

2023 Genesis G90 Hangi Özelliklere Sahip 

Aslında bu model, Hyundai’nin şu ana kadar ürettiğimiz en lüks otomobil olarak adlandırdığı Vision G Concept ‘le benzer özellikler taşımaktadır. Genesis G90, Mercedes S-Serisi ve BMW 7 serisinin rakibi durumundadır. Satış rakamları şu anlık rakiplerine oranla az olsa da, firma yetkilileri rakiplerine yetişmek için çalışmaktadır.

genesis g90 2023 model

Genesis G90 günümüzdeki modelleri de oldukça modern bir tasarıma sahip. Kullanıcılarına göre günümüzdeki tasarımları oldukça yalın olarak adlandırılsa da, 2023 Genesis G90 oldukça şık bir tasarıma sahip. Genesis markasının araçlarını üretirken kullandığı Athletic Elegance felsefesi tasarımı bulunmaktadır. Firmaya göre 2023 Genesis G90 bu felsefeye göre üretilmiş en zarif model olarak tanımlanmaktadır.

Aracın ızgarası, markanın imzası niteliğinde çift LED farlarla çevrili. Yeni farlar, Genesis marka bütün araçlar içinde en ince farlardır. Ayrıca yeni G90 kaputu ve çamurlukları birleştiren ve daha şık görünmesini sağlayan bir tasarıma sahip.

Arkadaki çift LED lambalar uzatılmıştır. Ayrıca plaka yeri, daha temiz bir görünüm vermek için alt kısma yerleştirilmiştir. Ayrıca 2023 Genesis G90 standart G90 ‘dan 7,5 inç daha uzundur. Henüz iç mekanın bir fotoğrafı yayımlanmasa bile markanın önceki modellerine göre daha geniş bir iç tasarım sunacağı tahmin ediliyor.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here