Rolls-Royce, Rekor Denemesi İçin Bir Jaguar Kullanıyor!

0
1262
Rolls Royce dünya rekoru

Rolls-Royce, dünya rekoru denemesi için elektrikli uçağını desteklerken bir Jaguar kullanıyor. İlk kez uçmaya hazırlanan Rolls-Royce’un elektrikli uçağı; Spirit of Innovation ile 300mil/saatin üzerinde bir uçuş hedefleniyor. Eğer Rolls Royce bu hıza ulaşılırsa bu bir dünya rekoru olacak. Uçuş esnasında destek aracı olarak bir Jaguar I-Pace tarafından asfaltta çekilecek.

Rolls-Royce Motors Cars Ltd. halen bir elektrikli araç teslim etmemiş durumda. Fakat Rolls-Royce Holdings uçaklara 2030 yılına kadar sıfır emisyon oluşturmak için bir yol haritası oluşturdu. 2050 yılına kadar tüm ürünlerin gelişimine odaklanan Rolls-Royce Holdings şuan da dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden birisi olmaya devam ediyor.

Rolls-Royce’un ürettiği Spirit of Innovation tamamen elektrikli. Hedefleri ise dünya rekorlarını kırmak ve sıfır emisyonlu hava ulaşımına bir adım daha yaklaşabilmek.

Jaguar’ın I-Pace’i tamamen elektrikle kullanılabilen bir SUV. Markanın 2025’ten itibaren sadece elektrikli olma arayışının bir parçası olan I-Pace SUV, yolculukta Rolls-Royce’un inovasyon ruhunu destelemek için orada olacak.

Rolls Royce dünya rekoru

Jaguar I-Pace, Rolls-Royce Uçağını Destekleyecek

RR Holdings’te yapılan bir açıklamaya göre; tamamen elektrikli uçakları Spirit of Innovation’ın ilk uçuşuna hazırlanırken pistte çekilmesi ve desteklemesi için, Jaguar I-Pace SUV tarafından yardım alacak. Jaguar bu desteği Land Rover firmasının yardımı ile yapacak.

Rolls-Royce Electrical direktörü Rob Watson;

“Rolls-Royce ve Jaguar Land Rover, kendi sektörleri için elektrik teknolojisini geliştirmeye odaklanan Birleşik Krallık öncüleridir. Jaguar Land Rover’ın dünyanın en hızlı tamamen elektrikli uçağını geliştirmeyi teklif ederken bize I-Pace araçlarını ödünç vermesinden çok memnunuz. ACCEL programının karbon nötr olması bizim için önemlidir. Bu, yer desteği için tamamen elektrikli arabalarla desteklenecektir.”

Rolls-Royce’a göre, Spirit of Innovation’ın elektrikli sistemi, tüm zamanların bir uçak için monte edilmiş en fazla enerji yoğunluğuna sahip pillerinin yardımı ile 500 beygirden fazla güç üretebilir. Bu piller, tek bir şarjla Londra ve Paris arasında  uçmak için yeterli olabilecek. Tesadüfi olarak Jaguar’ın I-Pace’i de tek bir şarjla maksimum olarak karayolu ile Londra ve Paris arası gidebiliyor.

Hava yolu veya karayolu fark etmeksizin, bu iki şirkette sıfır emisyonla seyahate kafayı takmış durumda. Potansiyel olarak bir dünya rekoruna imza atacaklar gibi gözüküyor. Jaguar Land Rover UK MD Rawdon Glower şöyle açıklıyor;

“I-Pace gerçek bir öncüdür; 2018’de piyasaya sürüldüğünde, Jaguar’ı elektrifikasyonda lider yapan ve markayı 2025 yılına kadar tamamen elektrikli olma yolunda ilerleten dünyanın ilk premium tamamen elektrikli SUV aracıydı. Bir başka büyük İngiliz öncü Rolls’u desteklemekten mutluluk duyuyoruz.”

Rolls-Royce’un yenilikçi ruhu, I-Pace ile testlerin çoğunu tamamladı ve önümüzdeki aylarda ilk test uçuşlarına hazırlanacak.

2. El Rolls-Royce Fiyatları

2. El Jaguar Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here