JLR, Jaguar’ın elektrikli araç platformunu oluşturmak İçin yeni fırsatlar aradığını açıkladı. Jaguar Land Rover CEO’su Thierry Bollore, markanın Jaguar’ın tamamen elektrikli araç yelpazesi için bir tedarikçi bulmak için şirket dışına bakacağını doğruladı. İngiliz otomobil üreticisi, Jaguar’ın uzun vadeli geleceğini güvence altına almak için kısa bir süre önce markanın yalnızca 2025’ten itibaren elektrikli araçlar üreteceğini doğruladı. JLR’nin planı, gelecekteki tüm Jaguar modellerinin ortak bir EV mimarisini paylaşmasıdır. Fakat şimdiye kadar bu platformun nereden geleceği belirsizdir.

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere’deki yatırımcı-girişimci görüşme günlerinden birinde finansal analistlere konuşan Bollore, düşük hacimli bir otomobil üreticisi olarak kalacaklarını açıkladı. Ayrıca geçen yıl satılan 103.000 araçtan daha azını üreteceği için Jaguar’ın platformu; kendi bünyesinde geliştirmesinin şirketin planlarından daha fazla pahalı olacağını söyledi.

JLR, Jaguarın Elektrikli Araç Platformunu Jaguar Land Rover’ın tasarım başkanı Gerry McGovern, yatırımcı çağrısında; “Harika tasarım, motor hacmi ile başlar.” Dedi. Ayrıca, Jaguar Land Rover’ın tasarım sorumlusu Gerry McGovern “Açıkça Jaguarların, Land Rovers’a kıyasla daha farklı iç oranlara ve tasarımlara sahip olacağı açıktır. Bu nedenle, bahsettiğim nefes kesici Jaguarları üretebilmek için kullanabileceğimiz veya iyileştirebileceğimiz mimariler açısından yeni fırsatlar aramalıyız.” Dedi. JLR, Jaguar’ın elektrikli araç platformunu oluşturmak için yeni ortak bulsa bile hangi araç platformunu kullanacağı bilinmemektedir. Ayrıca şirketin elektrikli araç platformu konusundaki en büyük endişesi; üretilen araçların, fabrikaya kar getirmeme ihtimalidir.

İkinci El Jaguar İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here