Peugeot 108, küçük araba parasına büyük araba özellikleri sunuyor. Yine de son derece rekabetçi şehir otomobili pazarında, favori seçimimiz 108 değil. Skoda Citigo, 108’den daha donanımlıdır ve Hyundai i10, 108’den daha geniştir.

Peugeot 108
Peugeot 108

Üç kapılı ve beş kapılı model seçeneği de var.

Peugeot 108 tüm yürüyen aksamını ve temel kaportasını Citroen C1 ve Toyota Aygo ile paylaşıyor. Skoda Citigo ve SEAT Mii, Hyundai i10 ve Kia Picanto, Renault Twingo ve Smart ForFour gibi küçük arabalar da aynı şekilde platformlarını paylaşıyorlar.

108 Motor seçenekleri

Piyasaya sürüldüğünde 1.0 ve 1.2 üç silindirli motorlar mevcutken, 2018’deki bir güncelleme ile, 1.2 motor seçeneği satıştan kalktı. 108’de dizel yok. Ancak benzinli motorlar oldukça verimli, yavaş olsalar da… 72bhp üç silindirli motor 13,8 saniyede 0-100kmh’a ulaşmaktadır.

Eski 107’de olduğu gibi 108’de, Çek Cumhuriyeti’nde Toyota Aygo ve Citroen C1 ile birlikte üretilmiştir. Her üç otomobil de aynı platformu ve temelleri paylaşsa da, Peugeot kendi versiyonuna benzersiz bir tarz vermeyi başardı.

peugeot 108 png

Dış kısımda olduğu gibi, iç mekanına da bir renk dokunuşu ekleyebilirsiniz ve daha yüksek özellikli 108’lerde deri kaplamalı bir direksiyon simidi ve vites kolu ile birlikte gelir.

Dokunmatik ekran sistemi yalnızca Active modellerde ve daha yüksek modellerde mevcuttur.

Şehir otomobili pazarındaki küçük seçeneklerden biri olan Peugeot 108’in geniş bir iç mekan sunmadığını öğrenince şaşırmamalısınız. Ayrıca, kısa yolculuklarda bile beş kişinin oturma şansı yok, çünkü Hyundai i10’un aksine, arka emniyet kemeri sunmuyor.

İç mekanı ne yazıkki oldukça küçük

peugeot 108 iç mekan siyah ön konsol

İçinde, Peugeot’nun hep kullandığı kapaklı bir torpido gözü var. Ancak bu, kapı cepleri gibi Skoda Citigo’nunkinden daha küçük.

Peugeot, tampondan tampona sadece 3.455 mm ölçüsünde iken, Citigo 3.540 mm uzunluğunda ve Hyundai i10 3.645 mm uzunluğundadır.

108, en fazla dört yetişkin taşıyabilir. Ancak daha fazla arka bacak mesafesi ile sunabilirdi. Üç kapılı araçlarda ön koltuklar, eğildikten sonra aynı konuma dönmelerini sağlayan bir işleve sahiptir.

Opsiyonel stepne olmadan alırsanız 196 litrelik bir bagaja sahip olursunuz; Eğer stepne alırsanız bu 180 litreye düşer. Her iki durumda da Peugeot, yük kapasitesi açısından sınıfının en iyisine yakın değil.

İKİNCİ EL PEUGEOT İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here