Paul Walker’ın BMW’si Açık Artırmaya Hazır

0
2526
Paul Walker'ın BMW'si Açık Artırmaya Hazır

Paul Walker’ın BMW’si Açık Artırmaya Hazır

Fast & Furious efsanesi olan ve ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan Paul Walker’ın kullandığı, 1980 BMW M1, AE Performance koleksiyonundan satışa sunuldu. Bu araba hem daha önce onu kullanan ünlüler hem de bazı nadir bayi değişiklikleri nedeniyle özel bir araç olarak biliniyor.

BMW M1

On Örnekten Birisi

Daha önce AE Performance koleksiyonunun (Paul Walker ve Roger Rodas) bir parçası olan bu 1980 BMW M1 açık artırmayla yeniden satışa sunuluyor. Bu aracı bu kadar özel yapan şeylerden birisi tabii ki onu Paul Walker’ın kullanmış olması. Bir diğer önemli özelliği ise Alman BMW bayii AHG tarafından geliştirilen on örnekten biri olduğuna inanılıyor.

BMW’nin orta motorlu süper otomobili halihazırda muhteşem bir homologasyon örneğiydi. Yol için üretilmiş bir yarış arabasından fazlasıydı. AHG’nin modifikasyonları ise onu bir üst seviyeye taşımış oldu. Motoru 350 beygir gücündeydi ve modifikasyon sayesinde yaklaşık 75 beygir artarak 425 beygirlik güçlü bir motora dönüştü. Ayrıca BMW M1’e benzersiz bir gövde kiti, özel bir boya işçiliği ve üç parçalı BBS jantlarla daha spor görünen birkaç dokunuşta bulundu.

Müzayede Fiyatı 350.000 Dolardan Başlıyor

Bu özel arabada, özellikle iç kısmında yoğunlaşan bir miktar aşınma mevcut. Ancak bizim deyişimizle “yürüründe sıkıntı yok”. Bring a Trailer listesine göre, Amerika’daki birkaç eyalette ve Avrupa’nın belirli bölgelerinde emisyon nedeniyle kayıt sıkıntısı mevcut. Bayi tarafından yapılan modifikasyonların buna sebep olduğu söyleniyor. 1970’lerin sonunda bir motordan daha fazla güç alabilmek bir takım emisyon problemlerini göz ardı edebiliyordunuz. Ancak günümüzde birçok yerde emisyon kontrolleri, özellikle de Volkswagen’in emisyon skandalından sonra, çok ciddi bir şekilde sürdürülüyor.

Bu yazı yazıldığı sırada müzayede fiyatı 350.000 $ seviyesindeydi. Ancak aracın ününü ve özelliklerini göz önünde bulundurursak fiyatın daha da artacağı şüphe götürmez bir gerçek. Buna en iyi örneklerden birisi “Fast & Furious” yıldızının kişisel koleksiyonundaki 21 araç için yapılan açık artırmada elde edilen 2.3 milyon $’lık kar. Araç 2014’te koleksiyona dahil edildiğinden beri AE Performance koleksiyonuna ait. Ve satın alınmadan önce de Teksas’da bulunuyordu.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here