General Motors 800 Milyon Dolarlık Dev Yatırımını Açıkladı

1
1160
General Motors 800 Milyon Dolarlık Dev Yatırımını Açıkladı

General Motors Kanada 800 Milyon DolarGeneral Motors 800 Milyon Dolarlık Dev Yatırımını Açıkladı

General Motors kısa süre önce teslimat araçlarını elektrikli hale getirmek için yeni BrightDrop elektrikli minibüsünü piyasaya sürdü. Şimdi ise Amerikalı otomobil üreticisi General Motors, Kanada’da yeni elektrikli minibüsler üretmek için 800 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı.

Yeni Nesil Elektrikli Teslimat Minibüsü BrightDrop

Geçtiğimiz hafta içinde General Motors, lojistik şirketleri için “ilk kilometreden son kilometreye kadar elektrikli ürünler ekosistemini” sundu. Bu sunum kapsamında da en çok ilgi çeker ürün yeni nesil elektrikli teslimat minibüsü BrightDrop oldu. Markanın amiral gemisi haline gelmesi planlanan BrightDrop EV 600 elektrikli bir teslimat aracıdır.

General Motors 800 Milyon Dolarlık Dev Yatırımını Açıkladı (2)

GM BrightDrop EV600 Ultium pil sisteminden güç almakta ve tahmini olarak 400 kilometrelik bir menzile sahip olacak. Ayrıca 120 kW’lık DC hızlı şarj ile 1 saatlik şarj ile yaklaşık 275 kilometrelik bir mesafe yapabilecek. Ayrıca 17 metreküplük geniş kargo alanına sahiptir. Standart güvenlik özellikleri olarak; ön ve arka park yardımı, otomatik acil durum freni, çarpışma uyarı sistemi, takip mesafe göstergesi, yaya freni, şerit takip sistemi ve HD arka görüş kamerasına sahip olacak. Ayrıca ön panelde 13,4 inçlik tam renkli bir bilgi eğlence ekranı ve ön sürgülü cep kapıları mevcut. Kabin içerisindeki geniş yürüyüş yolları ve otomatik olarak açılan kargo bölmesi kapısı da sürücü verimliliğini optimize etmeye katkıda bulunuyor.

Yakında FedEx ile Yola Çıkacaklar

gm canada cami

GM, Ingersoll, Ontario’daki CAMI üretim tesisini yeni BrightDrop için elektrikli araç üretim tesisine dönüştürmek istiyor. Bunun için de yaklaşık 800 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı. Şirket yaptığı bir basın açıklamasında şunları söyledi:

BrightDrop

“Yaklaşık 800 milyon dolarlık (1 milyar Kanada doları) yatırım, General Motors’un 2021’in sonlarında BrightDrop EV600’ü teslim etme zamanlamasını destekleyecek. Yatırım, General Motors’un CAMI’yi Kanada’nın ilk büyük ölçekli elektrikli dağıtım araçları üretim tesisine dönüştürülmesini sağlayacak.” dedi.

General Motors şu anda fabrikayı Chevrolet Equinox SUV üretmek için kullanıyor. Yeni elektrikli minibüsü yıl sonuna kadar üretmeyi hedefleyen GM bu konuda bir anlaşma da yapmış durumda. BrightDrop’un ilk müşterisi FedEx halihazırda minibüsün teslimatını beklemeye başladı bile.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here