Paris Otomobil Fuarı, dünyanın en büyük otomobil fuarlarından bir tanesi. Her 2 senede bir gerçekleşen bu fuar 23 Ekim de sona erdi.

Bu fuarda pek çok araç üreticisi otomobillerini tanıtma fırsatı buldu. Şimdi gelin hep beraber bu otomobillere ve özelliklerine göz atalım.

Alpine A110 E-Ternite

Alpine’in A110 E-Ternite aracı firmanın ilk tam elektrikli aracı. Bunun yanı sıra araç firmanın sağlam ve aerodinamik etkiye sahip çıkarılıp takılabilen tavana sahip ilk modeli olacak.

Alpine A110 R

Otomobil üreticisi Alpine, Paris Otomobil Fuarı’na A110 R modeli ile başladı. Bu model Ekim ayının sonunda piyasada olacak. Alpine A110 R, standart A110’un bir üst segmentinde yer alacak.

Standart A110’a göre R modeli 34 kg daha hafif. Toplamda 1082 kg ağırlığında. Ayrıca bu aracın arka tarafında yeni tasarım kuğu boyun tasarıma sahip spoiler yer alıyor. Bunun yanı sıra yeni arka difüzör de bu araçta yer alacak.

A110 R ayrıca hidrolik amortisörlere sahip olacak. Bu firmanın söylediğine göre aracın pist deneyimini arttırıyor. Araçta bunun yanı sıra karbon fiber parçalar kullanılmış durumda.

Alpine Alpenglow

Alpine hidrojenli araç konseptini de bu fuar sırasında tanıttı. Alpenglow elektrik enerjisini kullanması bakımından yeni çıkacak elektrikli Alpine araçlarının öncüsü olacak.

Yarış arabası konseptinde olan model, geniş bir difüzöre ve ön tarafa bakan bir ışık çubuğuna sahip. Ayrıca Mclaren Solus GT de yer alan kokpit tasarım bu araçta da yer alıyor.

Alpine Alpenglow’un belki de en dikkat çekici tarafı hidrojen yakıt teknolojisini kullanacak olması. Alpine bu aracı daha önceki A4810 araç konseptini baz alarak tasarlamış.

Dacia Manifesto

Manifesto her türlü arazi koşuluna uygun ve çok hafif olarak konsept olarak tanıtımı gerçekleşti. Bu yeni nesil arazi aracı konsepti içerisinde pek çok yeni teknolojiyi de barındırmakta. Konsept tasarımda ön camın, kapının ve pencerenin yer almadığını da belirtelim.

Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Manifesto tamamen su geçirmez olarak tanıtıldı. Bunun yanı büyük tekerleklere sahip. Ayrıca bu araçta geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış.

Dacia bu aracı üzerinde Ocak ayında çalışmaya başladı. Firma bu aracını fikirler laboratuvarı olarak nitelendiriyor.

Dacia Jogger Hybrid 

Dacia yeni araçlarının yanı sıra yeni logosu ve amblemini de burada tanıttı. Haki yeşili renge sahip yeni tasarım Dacia logosu 2022 yılının ikinci yarısından sonra üretilecek tüm araçlarda yer alacak.

Bu yeni Dacia logosunu kullanacak olan araçlardan bir tanesi de yeni Dacia Jogger Hybrid olacak.

Dacia’nın ilk elektrikli modeli olacak Jogger 2023 yılı başlarında piyasada olacak. Motor kısmında 1.6 litre benzinli motor elektrik motoru kombinasyonu yer alacak.

Ayrıca Dacia’nın bu modelinin fiyatının sektör kaynaklarının vermiş olduğu bilgiye göre 19.000 Sterlinden başlaması beklenmekte.

DS 3 Facelift

DS 3 te pek çok değişiklik yer alıyor. Bu değişikliklerden belki de en önemlisi elektrikli aktarma organları olacak. Paris’te gösterilen bu şık Crossover modelinde DS 7 ile uyumlu olması için Crossback etiketi de kaldırılmış durumda.

Firma bunun yanı sıra ayrıca DS 7 otomobilini de bu fuarda gösterdi.

Great Wall Motors

Firma bu fuar sırasında Avrupa pazarına gireceği aracı olacak Wey Coffee 01 modelini tanıttı. Bu araç Miller Cycle motorun yanı sıra iki adet elektrik motoruna sahip. Lüks bir SUV olan bu araç 469 beygir gücünde plug-in hybrid bir güç aktarma organına sahip.

Ayrıca Miller Cycle motoru ise bu araca 201 beygir gücü sağlıyor. 40 kw gücünde bir bataryaya sahip bu aracın elektrikli menzili ise neredeyse 150 km’ye kadar çıkıyor.

Hopium Machina

Fransız lüks araç üreticisi Hopium Machina, hidrojen gücünden yararlanan lüks bir otomobil olacak.

Bu araç 5 saniyeden daha kısa bir sürede 0’dan 100 km’ye çıkıyor. Aracın ayrıca 493 beygir gücünde olduğunu da belirtelim. Firma aracın elektrik motorunun teknik ayrıntılarını is henüz paylaşmadı.

Firma aracın 120.000 Euro değerinde ki aracın 1000 km menzile sahip olacağını belirtti. Ayrıca bu aracın şarjının üç dakika içinde tamamen dolduğunu da söyledi.

Jeep Avenger

Jeep’in Avenger modeli Stellantis’in ECMP platformuna dayanan elektrikli bir SUV olacak. Bu araç aynı zamanda firmanın şimdiye kadar üretmiş olduğu en küçük otomobil olacak.

İki ya da dört tekerden çekiş sistemine sahip olacak araç 399 km menzile sahip olacak. Avenger’ın ayrıca hybrit bir versiyonu da bulunmakta. 2023 yılı başlarında firma bu aracını piyasaya sürmüş olacak.

Jeep Avenger 4×4

Jeep Avenger’ın elektrikli arazi aracı da rakipsiz tasarımıyla kendini gösterdi. Bu araç zorlu arazi koşullarına uyum sağlaması için ek donanıma ve modifiye edilmiş dış tasarıma sahip.

Firma 4×4 Avenger da standart versiyondan daha büyük çamurluklara yer vermiş.

Jeep Grand Cherokee 4xe

2022 yılı başlarında V6 ve V8 benzinli modelleri olmak üzere plug-in hybrid araç Paris’te kendine yer buldu. İki elektrik motorunun yanı sıra 2 litrelik turbo şarjlı dört silindirli bir motora sahip olan araç firmanın plug-in hybrid güç aktarma organına sahip ilk aracı olacak.

375 beygir gücünde ve 637 nm tork vaat eden araçta 17 kw gücünde bir batarya yer alıyor. Elektrikli menzili 40 km olan aracın yakıt tüketimi ise 100 km de 4.15 lt.

Mercedes-Benz EQE

Mercedes EQC serisinin bir üst segmenti olan EVA2 platformunu kullanan aracını gösterdi.

2023 yılı başlarında İngiltere pazarında yer alacak modelin fiyatı ise 100.000 sterlin olacak.

Mobilize Limuzin

Renault Grubu’nun alt üretici firması bu aracı Çinli firma Jiangling Motor ile geliştirmiş. Bu limuzin 2021 yılında Münih’te gösterilmişti.

Bu limuzin ayrıca 0’dan 100 km’ye 9.6 saniye gibi bir sürede çıkıyor. Aracın 147 beygir gücünde 219 nm torka sahip bir elektrik motoru bulunmakta. Aracın maksimum hız ise 140 km.

Namex HUV

Paris Otomobil Fuarı’nda diğer bir hidrojen gücüne dayanan araç ise Namex HUV. Pininfarina tasarımı olan araçta 6 adet hidrojen yakıt hücresi yer alıyor. Bu sayede aracın 804 km’ye kadar menzili olacağı söylenmekte.

Paris otomobil Fuarı

Aracın en üst donanım sahip modelleri 542 beygir gücünde yer alıyor. Giriş seviyesi donanım seviyesi içinse 296 beygir gücü vaat ediyor.

Ora Funky Cat 

Great Wall markasına ait bir elektrikli araç markası dört kapılı bir sedan. Ora’nın ilk dört kapılı sedanın kod adı ise EC24. Bu aracın iki farklı batarya kapasitesine sahip versiyonları olacak.

Paris otomobil fuarı

En büyük batarya kapasiteli model 700 km’ye kadar menzil vaat ediyor.

Peugeot 408

2023 yılında ki lansmanından önce Peugeot 408’i Paris’te tanıtmış oldu. 308 ile aynı platformu kullanan araç aerodinamik yapısı ile Volkswagen T-Roc ve BMW X2’ye rakip olacak.

Paris otomobil fuarı

Firma iç kısımda ise dijital 10 inç boyutunda bir ekrana yer verecek. İ-Cockpit düzenine sahip olacak bu aracın bir tanesi benzinli, ikisi de plug-in hybrid olmak üzere üç versiyonu satışta olacak.

Renault 4

Tam elektrikli Renault 4, elektrikli araçlarının öncüsü olacak. Firma 2025 yılında bu aracını piyasaya sürecek. 4Ever Trophy konseptiyle ile fuarda yer aldı.

Paris otomobil fuarı

Renault 5 Yarış Konsepti

Renault, 50. doğum günü kutlamasında elektrikli bir yarış konsepti olan R5 Turbo 3E’yi ortaya çıkardı. Büyük arka lastiklere sahip araçta 42 kw gücünde bir batarya ve iki elektrik motoruna sahip olacak. Bu motor araca 374 beygir gücü verecek.

980 kg ağırlığında ki araç performansı ve diğer özellikleri düşünüldüğünde gerçekten sınıfının en hafif aracı olacak.

İç kısmında bu araçta modüler elektronik ekran ve retro kaplama yer alıyor. Bu sayede iç kısımda aracın modern görünümü ve nostalji bir araya gelmiş oluyor.

Renault Austral bundan sonra Renault Kadjar’ın yerini alacak. 2023 yılında İngiltere de satışa çıkacak araç Mitsubishi ve Nissan ortaklığındaki 3. nesil CMF-CD platformunun kullanacak ilk araç olacak.

paris otomobil fuarı

Bunun yanı sıra Austral iki farklı hybrid versiyonu ile satışta olacak. Farklı motor seçenekleri ile piyasada olacak Austral 1.2 litrelik motorun yanında bir elektrik motoru olacak. Motorların 138 beygir gücünden 196 beygir gücüne kadar değişiklik göstereceğini de ayrıca belirtelim.

Renault Mobilize

Renault’un mobilize markası Citroen Ami’ye rakip olarak gelecek. Şehir içi ulaşım için uygun olacak. Aracın ayrıca abonelik sistemiyle bazı özellikleri de kullanıcılara sunulacak.

Paris otomobil fuarı

Renault Scenic Vision

Scenic Renault’un 2024 yılında elektrikli bir SUV olarak piyasada yerini alacak. Fuarda hidrojen ve elektrik karması aktarma organına sahip konsept tasarımı ile yer aldı.

Yeni Scenic Vision Renault’un elektrikli araç serisinde Megane E-Tech modelinin yerini alması beklenmekte.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here