Jeep elektrikli araçlarını tanıtacak. Bu çerçevede firma 2025 yılına kadar 4 adet elektrikli araç tanıtmayı planlıyor.

Jeep’in Elektrikli Araçları Hakkında Gelecek Planları

Jeep 2025 yılına kadar Avrupa ve Amerika pazarında olmak üzere toplamda 4 adet elektrikli aracı piyasa sürecek. Bu plan çerçevesinde firma 2025 yılında Amerika pazarında elektrikli araç satışını %50’ye çıkaracak. Bunun yanı sıra firma Avrupa pazarında ise 2030 yılı itibariyle elektrikli araç satışını %100’e çıkarmayı planlıyor.

Firma Dare Forward 2030 stratejisi kapsamında 2030 yılına kadar araçlarını sıfır emisyon ile piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Firmanın bu stratejisinin temelinde özgürlük, macera, özgünlük ve tutku gibi değerler yatıyor. Ayrıca bu strateji sayesinde elektrikli araç piyasasında lider olmak istiyor.

Firmanın Piyasaya Süreceği Modeller

Firmanın Kuzey Amerika da piyasaya süreceği ilk elektrikli modeli Jeep Recon olacak. Bu modelin üretiminin 2024 yılında başlaması planlanmakta.

Recon modeli firmanın Wrangler modelinin mirasını sürdürmek için tasarlanacak. Recon 4×4 sıfır emisyonlu tamamen elektrikli bir model olacak. Ayrıca off-road özellikleri de olacak.

Bu modelde Jeep Selec-Terrain çekiş sistemi, arazi lastikleri ve çeki kancaları yer alacak. Ayrıca çıkarılabilir kapılara sahip olacak.

Jeep Kuzey Amerika başkanı Jim Morrison Recon modeli hakkında ayrıca şunları söyledi:

“Tamamen yeni, tamamen elektrikli Jeep Recon, Amerika da en zorlu arazi parkurlarından biri olan güçlü Rubicon Trail’i geçme ve şehre geri dönüp şarj olmaya yetecek kadar menzille parkurun sonuna ulaşma yeteneğine sahip.”

Jeep’in ikinci elektrikli modeli Wagoneer S olacak. Firmanın bu modeli 0’dan 100 km’ye 3.5 saniyede çıkacak. 600 beygir gücünde ki model tek şarjla yaklaşık olarak 643 km menzile sahip olacak.

Wagoneer S 2024 yılında üretime başlayacak. 2023 yılında ise ön siparişlere açılacak.

Üçüncü model ise Jeep Avenger olacak. Tamamen elektrikli Avenger Avrupa pazarına çıkacak.

Jeep’in bu kompakt SUV’u arazi sürüş kabiliyetinin yanı sıra 400 km’lik bir elektrikli menzile sahip.

Stellantis’in Jeep Avrupa Başkanı Antonella Bruno Avenger hakkında ayrıca şunları söyledi:

“Tamamen yeni Avenger, Avrupa pazarı için ideal boyutlarda Jeep’in markasını yansıtacak. Bu modern, eğlenceli ve duygusal SUV, mevcut oyunculara yetenekli, kompakt, modern ve tamamen elektrikli bir Jeep alternatifi arayan müşteriye hitap edecek.”

Jeep, Avenger modelini 17 Ekim tarihinde Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. Tanıtımın gerçekleştiği aynı gün ön siparişler alınmaya başlayacak. Avenger 2023 yılı başlarında pazarda olacak.

Jeep’in dördüncü elektrikli modeli ise Jeep Wrangler 4xe modeli olacak. Ancak bu modelle ilgili şu an ayrıntılı bilgi yok. Ama firmanın 4×4 çekiş sistemini 4xe teknolojisi ile elektrikli hale getirdiğini biliyoruz.

Firmanın bildirdiğine göre 4xe teknolojisi isteğe bağlı tork artışı ile standart 4×4 modellerinden çok daha güçlü.

Sıfır KM Jeep Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here