Tofaş 107 Milyon TL’lik Yatırımda Bulundu

1
1510

Türkiye’nin tek hem ticari hem binek araç üreticisi olan Tofaş, 2019 yılını başarılı bir performansla kapattı. Geçtiğimiz sene Bursa fabrikasında banttan indirdiği 264 bin adet araçla otomotiv sanayi üretiminin yüzde 18’ini gerçekleştirdi. Ürettiği araçların 194 bin 145 adedi ile Türkiye otomotiv ihracatının yüzde 15’ini tek başına karşıladı. Tüm bu üretim Tofaş’ın gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 1,6 artarak 18,8 milyar TL olmasını sağladı. Net kar ise yüzde 11.5 artarak 1,5 milyar TL’ye ulaştı. Başarılı üretici geçtiğimiz sene yapısal ve ürün yenilikleri kapsamında 107 milyon Euro yatırım yaptı.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu; “Tofaş Fabrikası’nın küresel başarısından gurur duyuyoruz”

Küresel ölçekteki başarıların gururunu yaşadıklarını da ifade eden Eroldu, “Fiat Chrysler Automobiles’a (FCA) bağlı 400 fabrikanın yer aldığı uluslararası kuruluşların üretim faaliyetlerinde küresel standartları belirleyen WCM programı kapsamında, 2013 yılında ‘Altın Fabrika’ unvanını alan fabrikamız, 2019 yılında mevcut puanını daha da yükselterek Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bünyesindeki otomobil fabrikaları arasında en üst seviyeye ulaştı” diye konuştu.

Egea Başarısını Kanıtladı

Tofaş Fiat Egea

“Fiat geçtiğimiz yıl yüzde 15,9’luk pazar payıyla Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının lideri oldu. Alfa Romeo ve Jeep markalarımız da daralan pazarda satış hacimlerini koruyarak pazar paylarını artırma başarısı gösterdi” dedi. 2019’da bir önceki yıla göre binek otomobil pazarında adetlerini artıran tek markanın Fiat olduğuna değinen Cengiz Eroldu, 2019 yılında Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili unvanını 4’üncü yıla taşıyan Egea ile Fiat markasının önemli bir ivme yakaladığına da dikkat çekti. Eroldu “2015 yılında 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz Egea, geçen yıl da ezber bozmaya devam etti. Hatchback ve Station Wagon karoserli versiyonlarında sportif donanıma sahip 3 yeni özel seri satışa sunduğumuz Egea ile otomobil pazarında payımızı yüzde 8.6’dan yüzde 14.8’e yükselterek önemli bir sonuç elde ettik. Fabrikamızda geliştirilen ve dünyanın pek çok farklı noktasına “Tipo” ismiyle ihraç ettiğimiz Egea’nın geçtiğimiz günlerde Almanya’da “segmentinin en dayanıklı otomobili” seçilmesinden de ayrıca memnuniyet duyduk. Devreye aldığımız güncelleme yatırımı ile Egea’nın, 2020 ve sonrası dönemlerin en iddialı otomobillerinden olmayı sürdüreceğine inanıyoruz. Hafif ticari araçlarda ise Fiat Professional markamız yılı pazar ikincisi olarak tamamladı. Fabrikamızın üretim bandından, 6 milyonuncu aracımızı indirdik. Doblo ise 2 milyon adet gibi önemli bir üretim eşiğini aştı” ifadelerini kullandı.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here