2020 Jeep Wrangler 4xe, Yeni Elektrik Motoru ile Görücüye Çıktı

0
1335

Wrangler 4xe’nin dizel türevinden daha fazla tork üretebiliyor

Jeep’in ürün yelpazesini heyecanlandırma projesi tüm hızıyla devam ediyor. Bu kez gözlerini Wrangler’a çeviren üretici, Renegade ve Compass 4xe modellerinden sonra plug-in hibrit sistemlerin gücüne sahip Wrangler ailesini tanıttı. Jeep, iki elektrik motorunu FCA’nın 2.0 litrelik turboşarjlı motoruyla eşleştirdi. 17 kWh hacimli lityum iyon pil takımı, ikinci koltukların hemen altına yerleştirilmiş. Plug-in hibrid sistem, toplam 380 hp ve 637 Nm tork üretebilir. Bu, Wrangler 4xe’nin dizel türevinden daha fazla tork ürettiği anlamına gelir.

Jeep Wrangler 4xe

Wrangler 4xe ‘nin 3 Farklı Sürüş Modu Vardır

Wrangler 4xe’nin üç farklı sürüş modu vardır: hybrit, electric ve eSave. Hybrit mod bataryanın gücü ve benzinli motor ile çalışırken, “elektrikli” seçeneği tamamen elektrikli sürüş yapmanızı sağlar. Jeep’in verilerine göre arabanın tam elektrikli menzili 40 kilometre. ESave modunda, sürücü başka bir gün için pil gücünü saklayabiliyor. Geri kazanımlı fren sistemi, 4xe’nin standart ekipmanlarından biridir. Jeep sürücüleri ayrıca sistemin çalışma şeklini değiştirebilir. Örneğin dört tekerden çekiş sistemi açık iken geri kazanım tüm tekerlerde gerçekleşiyor. Max Regen adı verilen mod ise aracın gaz bile almadan frenlerden kazanım yapabilmesini sağlıyor.

Wrangler Rubicon 4xe Kardeşlerinden Daha Derin Sulara Girebilir

Otomobil, 2021’de Avrupa, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çıkış yapacak ve üç farklı donanım seçeneği sunacaktır. Temel 4xe ve Sahara 4xe kitleri, dört tekerlekten çekiş sistemi, Dana 44 aks ve isteğe bağlı Trac-loc sınırlı kaymalı diferansiyel sistemi ile birlikte gelir. Wrangler Rubicon 4xe, Rock-Trac 4×4, Tru-Lock ön ve arka aks kilitleri ve diğer birçok arazi ekipmanı ile donatılmıştır. Rubicon versiyonu, kardeşlerinden daha derin sulara girebilir ve çok daha güçlü parçalarla desteklenecektir.

Wrangler 4xe , Ailesinin Geri Kalanından Farklı Dokunuşlara Sahip

Wrangler 4xe’yi ailesinin geri kalanından farklı kılacak mavi dokunuşlar, aracın kancalarına ve logolarına da yansıyor. Aynı mavi renk bizi kabindeki dikişlerde de karşılıyor. Jeep, aracın fiyatlandırması hakkında şimdilik yorum yapmadı. Öte yandan aracın minimum 32.000 $ ücret ile satışa sunulması bekleniyor.

2.El Jeep İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here