Alman otomotiv üreticisi, Mercedes-Benz, Hedef sıfır projesi ile birlikte birçok yeni karar aldı. Bunlardan en önemlisi hiç kuşkusuz kaza oranlarını sıfırlamaya çalışmak oluyor. İlk adım olarak, 2030 yılına kadar bazı hedefler belirlendi. Bu hedeflerden birisi de trafik kazalarında ölümlerin ve yaralanmaların yarı yarıya düşürülmesini ön görüyor. Mercedes-Benz’in kaza araştırma birimi gerçekçi kaza simülasyonları ile birlikte çalışıyor. Bu kazalara önleyici ve güçleştirici teknolojik donanımlar geliştiriyorlar.

 Mercedes-Benz 2050 yılına kadar koyduğu hedefler doğrultusunda kaza oranlarını sıfırlamayı planlıyor. Zaten güvenli olarak bildiğimiz Alman otomobil üreticisi şimdi de “Vision Zero” adlı projeyle bu güvenirliği tescillemek istiyor.

2030’da Yarı Yarıya 2050’de ise Sıfır Kaza Oranı Hedefi

mercedes

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz zaten 50 yılı aşkın süredir araçların kaza oranlarını azaltmaya ve güvenirliğini arttırmaya çalışıyor. Bu araştırmalar dünyanın her yerinde her türlü koşullarda yapılıyor. Mercedes-Benz Kaza Araştırma Birimi kurulduğu tarihten bu yana 5000 küsur gerçekçi simülasyon ile bilimsel olarak kaza testleri yapıyor. Ünlü Alman otomotiv üreticisi, kazaların nasıl meydana geldiğini ve yolcuları ne kadar etkilediği üzerinde çalışmalara öncelik veriyor. Bu doğrultuda bazı geliştirmeler hazırlıyor. Önümüzdeki 8 yıl içinde daha küçük hedeflerle ana hedefe ulaşılması planlanıyor. Mercedes-Benz 2050 yılına kadar bu planları hedef sıfır projesi kapsamında hazırlanıyor.

Otonom Teknolojisinin Gelecekteki Önemi Nedir?

 Mercedes-Benz Group Araç Güvenliği Başkanı Paul Dick “Kazasız sürüş vizyonumuzun peşinden gitmeye devam edeceğiz. Başka bir deyişle artık Mercedes marka araçların kazalara karışma oranı azalıyor. Bu hedefler doğrultusunda hızla çalışmaya devam ediyoruz. Eğer otonom teknolojisi üzerinde yeteri kadar ilerleyebilirsek, bu durum kazalar için belirleyici bir hal alacak.” Dedi. 

Mercedes-Benz 2050 yılına kadar sürüş yardım teknolojilerini geliştirerek, kazalara neden olan insan hatalarını ortadan kaldırabileceğini düşünüyor. Ayrıca Mercedes, hedeflerine ulaşabilmek için bazı dış faktörlerin de çok önemli olduğunu vurguluyor. Bu dış faktörlerden birisi de yol altyapısının iyi olması. Hedef sıfır projesi için en önemlisi kuşkusuz bu dış faktörlerin giderilmesidir.

Günümüzdeki otonom teknolojisi bile çok gelişmiş güvenlik sistemleri sayesinde insan hatalarını telafi edebiliyor. Kör nokta uyarı sistemi sayesinde otomatik fren yapabilen yeni nesil araçlar birçok kazayı önleyebiliyor.

ESP Güvenlik Teknolojisi Önemi

1997 yılında yapılan bir geyik testinde Mercedes-A W168 serisi araç devrildiğinde Mercedes-Benz Kaza Araştırma birimi bu durum üzerinde yoğunlaştı. Sonrasında birçok test ve güncelleştirme gerçekleştirdi. Nihayetinde Mercedes-Benz ESP teknolojisini hayata geçirdi. Böylece günümüzde bile araçların yoldan savrularak, kaza yapma oranı çok ciddi oranda azaldı. Hedef sıfır projesi ile de sıfırlanması planlanıyor.

 Sıfır Kilometre Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here