BMW çizik tespit sistemi için geçtiğimiz günlerde patent başvurusu yaptı. Sistem bir kamera ve depolama cihazından meydana geliyor.

BMW’nin Çizik Tespit Sistemi Nasıl Ortaya Çıktı?

BMW araca uygulayacağı boya koruması sayesinde aracın çiziği algılamasını ve sürücüyü uyarmasına olanak sağlayacak. Firma bu sistemi pek çok elektronik aksamdan meydana geliyor.

Çin gibi sokakları dar ülkelerde sürücüler fark etmeden araçlarının çizilmesi ile karşı karşıya. Bu yüzden BMW’nin bu fikri bu gibi dar yollarda sürücüyü uyarmak üzere Çin de ortaya çıktığını gösteriyor.

Çizik Tespit Sistemi Nasıl Çalışacak?

Araç hareket halindeyken bir çizik meydana gelirse sürücü bir görsel ve işitsel olarak bir uyarı alacak. Ancak araç sahibi arabada değilken birisi arabayı çizmeye kalkarsa o zaman alarm çalacak ve kullanıcının akıllı telefonuna kablosuz olarak bir uyarı gidecek.

BMW çizikleri tespit etmek için araçta film benzeri bir kaplama yer alacak. Bu film iletken olacak ve eğer bu aşınır ve delinirse bu iletken akım değişikliği algılayabilecek. Bu sayede kullanıcı aracın çizildiği konusunda uyarı alacak.

Bunun yanı sıra aracı çizen kişiyi tespit etmek için aracın belirli yerlerinde kameralar olacak. Bu sayede aracınıza çizik atan kişiyi tespit edebileceksiniz. Ayrıca araçta bu kamera kayıtlarını kaydeden bir depolama cihazı yer alacak.

BMW Bu Sistemi Hangi Araçlarında Uygulayacak?

BMW şu an için bu patent başvurusun yaptı. Ancak henüz patenti alamadı. Bu yüzden kesin olarak hangi BMW araçlarında bu sistemi göreceğimiz resmi olarak belli değil.

Ancak sektör kaynaklarının vermiş olduğu bilgilere göre büyük olasılıkla bu sistem BMW 7 serisi araçlarda yer alacak. Ancak bu sistem isteğe bağlı olacak ve ekstra ücrete tabii olacak.

Bunun yanı sıra sektör kaynakları BMW’nin M4 CSL gibi üst düzey araçlarında da bu sistemi görmemiz olası olduğunu söylüyor.

Sıfır KM BMW Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here