Peugeot 408 Ülkeye Gelmeden Haberleri Geldi!

0
1743
Peugeot 408 fiyat listesi

Yeni Peugeot 408 22 Haziranda tanıtımı yapıldı. Araç daha çıkışını yapmadan tanıtım öncesi detaylı testlere girdi. Peugeot tarafından tam detayları henüz paylaşılmamış olsa da kapsamlı simülasyonlar ve aracın her parçasının durumunu gösteren Dahili Doğrulama Planı(IVP) adı verilen detaylı testler yapıldı.

Peugeot tarafından yapılan açıklamaya göre; yeni bir tasarım, yeni aslanlı bir logo ve marka bilinirliği ile mükemmele ulaşma çabasında. Bu süreçte mühendisler tarafından ayrıca özel ilgi gösterilen araç 22 Haziran Çarşamba günü tanıtıldı.

Peugeot 408 Hakkında Diğer Detaylar

Çin tarafında modelin ismi farklı olacak. 408X adıyla Çin’de isim alacak olan araç, diğer ülkelerde ise 408 adını alacak. Tanıtım öncesi kamuflajlı fotoğrafları görünen 408 mühendisler tarafından plastik ve köpükler yerleştirdiler. Test otomobili böylece ortaya çıktı. Peugeot 408 testler boyunca her türlü yol ve iklim koşullarında testte kaldı. Bu süreçte ayrıca mühendisler 1.100.000 km gibi bir yol kat etti.

Testlerde kamuflajı ile boy gösteren 408, yüksek gövdeye ve büyük jantları olan dinamik bir görünüme sahipti. Peugeot’nun diğer modellerinde olan kedi duruşu 408’de de mevcut. Peugeot 408, Lion Brand serisinde yeni bir model olacak. Hem tasarım hem de mühendislik açısından, yüksek verimlilik ve yeni deneyimler vaat edecek.

Ayrıca açıklamalarda bulunan Proje Direktörü Emmanuel Lafaury ayrıca şunları söyledi: “Amacımız mükemmellik. Yeni Peugeot 408’in sadece teknik özelliklerini değil, aynı zamanda müşteri performansını, yani kullanıcılarının karşılaşabileceği her durumu test etmek için çalışıyoruz. Her testte yoldaki, laboratuvarlardaki ve test alanındaki zorluğu arttırıyoruz. Hedeflediğimiz mükemmelliğe ulaşmak için kendimizi zorluyoruz. Bu proje üzerinde çok çalışmak gerçekten bir zevk, çünkü her birimiz yeni 408’e aşığız.”

Lansman Sonrası Araç Detayları

Yeni 408, iki adet plug-in hibrit ve giriş seviyesi üç silindire sahip içten yanmalı 1.2 litrelik motor seçenekleri ile gelecek. Hibrit modelde 180-225 beygir güç yer alıyor. Ama içten yanmalı motorda bu değer 130 beygir gücüne kadar düşüyor.

Araç, 20 inçlik modern ve sert görünümlü tasarım jantlara sahip. Bagajı koltuklar katlanmadan 536 litre. Arka koltuklar katlandığında bu alan 1611 litreye kadar çıkabiliyor. Araç ayrıca 4.6 metre uzunluğa, 1.4 metre yüksekliğe ve 1.8 metre genişliğe sahip.

İç Detayları ve Fiyatı

Aracın iç tasarıma gelirsek, neredeyse Peugeot 308 ile aynı iç tasarıma ve özelliklere sahip. 408’de 10 inç iki adet ekran var. Peugeot modellerinde yer alan direksiyona, ayrıca 10 adet Focal hoparlör sistemine sahip.

Peugeot tarafından 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasa sürüleceği söylenirken şu an için aracın fiyatı için herhangi bir açıklama gelmedi.

 

Sıfır KM Peugeot Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here