Pagani Huayra Coda Lunga: Sınırlı Sayıda Üretilen Süper Otomobil

0
3394
Pagani Huayra Coda Lunga, önden görünüm mavi renk

Pagani Huayra Coda Lunga yalnızca 5 adet üretilen bir süper otomobil. Orijinal model olan Huayra’nın uzun bir versiyonu olan bu modelin 5’i de şimdiden satıldı. Halihazırda İtalyan otomobil üreticisi Pagani genellikle ultra süper otomobiller üretiyor. Şimdi de Huayra’nın yeni bir versiyonu olan Huayra Coda Lunga ile dikkatleri üzerine çekti.

İlk olarak 2018 yılında tasarlanmaya başlanılan modelden 2 tane üretmek hedef dahilindeydi. Ancak Yeni özelliklerin eklenmesiyle birlikte bu özel otomobile sahip olmak isteyen özel müşterilerin sayısı 5’e yükseldi. Böylece hem tasarımı hem de performansıyla üst düzey olan otomobil hayallerin ötesinde bir süper araba.

Pagani Huayra Coda Lunga Dış Tasarımı

Pagani Huayra Coda Lunga, yandan görünüm, mavi renk

Yeni süper otomobil modeli aslında genel anlamda orijinal model Huayra ile benzerlik gösteriyor. İlk bakışta dikkatleri üzerine toplayan uzun kuyruğu ve kanat şeklinde açılan kapıları süper otomobil olduğunu kanıtlar nitelikte. Ayrıca özel yan ayna tasarımları da hem fütüristik hem de farklı olma özelliğine sahip. Ayrıca özel kompozit malzemelerle tasarlanan mavi renkteki model tam 1.290 kg ağırlığında.

Pagani Huayra Coda Lunga Teknik Özellikler

Pagani Huayra Coda Lunga, arkadan görünüm, mavi renk

Uzun kuyruk şeklindeki arka kısmında yer alan güçlü motoru 12 silindiriyle etkileyici bir performans sergiliyor. 840 beygir gücündeki bu motor tam 1.100 Nm tork üretebiliyor. 6.0 litrelik olduğu bilinen bi turbo motorun, 0’dan 100 km/s hıza ne kadar sürede çıktığı ise henüz açıklanmadı.

Lüks Otomobilin Karmaşık İç Mekan Tasarımı

Pagani Huayra Coda Lunga, iç mekan

Pagani Huayra Coda Lunga’nın iç mekanına bakıldığında oldukça karmaşık olduğunu söylemek mümkün. İç mekanda da lükslüğü vurgulayan otomobil üreticisi kokpit kısmında aşırılığa kaçmayı tercih etmiş. Özellikle sürücünün oturduğu kısmındaki tüm bölmelerin büyük boyutlara sahip olduğunu söylemek gerek.

Son olarak bu ultra süper otomobilin başlangıç fiyatı 7 milyon $ olarak biliniyor. Zaten yalnızca 5 adet üretilen bu özel otomobilin sahipleri tam 4 yıl önce ödemelerini gerçekleştirmişlerdi. Şimdi son aşamaya gelen ultra süper arabalarına kavuşmayı bekliyorlar.

İkinci El Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here