Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Araba Listesi

0
17731
En iyi süper araba

Geleneksel olarak ‘egzotik’ araba olarak adlandırılan süper arabalar, çok yüksek performans özelliklerine sahip lüks spor arabalardır. Son 30 yılın en iyi 10 süper araba listesini sizler için hazırladık.

‘Süper araba’ başlığı, teknolojik gelişmelerle birlikte sürekli değişen dinamik bir konudur ‘Hypercar’ ve ‘Megacar’ etiketleri artık en iyi süper araba listelerini kategorize etmek için yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

İşte 90’lar, 00’lar ve 2010’larda üretilen Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Araba

Honda NSX (1990-2005)

Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Arabası

90’lar, süper otomobil pazarı söz konusu olduğunda bir patlama ile açıldı. 1990’da Honda, NSX’i piyasaya sürdü. Bu ikonik arabanın hayranları arasında efsanevi yarış arabası sürücüsü Ayrton Senna da vardı. Yaygın olarak ilk gerçek sürülebilir süper otomobil olarak kabul edilen – bozulmadan her yere götürebileceğiniz, ancak tam güçten ödün vermeden (NSX 3 litrelik bir V6 motora sahipti) Honda, gelecek otuz yıl için standardı belirledi.

McLaren F1 (1992-1998)

Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Arabası

Bildirildiğine göre, liderliğini Maclaren’in efsanevi F1’inin tasarımcısı olan Honda’dan alan Gordan Murray, NSX’in ilkelerini aldı ancak belki de şimdiye kadar yapılmış en ikonik otomobili doğuran daha güçlü bir BMW motoru sağladı. Modifiye edilmiş bir F1, 1995’teki Le Mans da dahil olmak üzere, amaca yönelik otomobillere karşı pist yarışlarını bile kazandı. Bunlardan 106’sı 90’lar boyunca üretildi ve birimler Elon Musk, George Harrison ve Rowan Atkinson gibiler tarafından satın alındı.

Ferrari F50 (1995-1997)

Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Arabası

1989 Ferrari Mythos konsept arabasından Gelişen, bu model Ferrari’nin 50. yıldönümünü kutlamak için inşa edilmiştir. F50, Ferrari Formula 1 teknolojisini, otomobil kullanımına yönelik saf yaklaşımlarından vazgeçmeden yola çıkardı. Ferrai F50, elbette, hidrolik direksiyon, güç destekli fren ve ABS’den yoksundu.

Pagani Zonda (1999-2017)

Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Arabası

Diğer yandan Otomobil tutkunlarının favorisi olan klasik Pagani Zonda’nın başlangıçta Formula 1 şampiyonu sürücü Juan Manuel Fangio’dan sonra Fangio F1 olarak adlandırılması gerekiyordu. Bunun yerine, 1995’teki ölümünün onuruna, anavatanı Arjantin’de And Dağları üzerinde akan ünlü rüzgarın konuşma dilindeki adı verildi. Ve yaklaşık 20 yıl boyunca Zonda güçlü kaldı ve merakla beklenen çeşitli güncellemelerle geri döndü.

Bugatti Veyron (2005-11)

Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Arabası

Jeremy Clarkson tarafından ‘şimdiye kadar yapılmış en güçlü araba ;ve hayatımız boyunca göreceğimiz en harika araba’ olarak kabul edilen Bugatti Veyron’un ;süper otomobil pistindeki hüneri eşsizdir. Ayrıca 2010 ve 2011 yılları arasında sadece 30 adet ürettikleri Veyron SuperSport; 431 km/sa (268 mph) azami hız ile şimdiye kadar yapılmış en hızlı seri üretim otomobil olma rekorunu elinde tutuyor.

Audi R8 (2006-)

Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Arabası

Belki de daha üretken R10’un devamı olan Audi R8;tam LED farlarla yapılan ilk seri üretim otomobildir. Ayrıca bu Model, Marvel’ın Iron Man filminde Robert Downey-Junior’un alaycı milyarder playboyu Tony Stark’ın arabası olarak popüler bir ün kazanmıştır. Aynı modelin birden çok nesli, Marvel Sinematik Evreninin filmlerine girdi. Gerçekten bir süper kahraman için uygun bir araba!

Lamborghini Veneno (2013-2014)

Lamborghini Venedik

Lamborghini Veneno, pek çok nedenden dolayı süper otomobiller listesine kayda değer bir katkı oldu – en azından bunlardan sadece 9’u yapılmıştır. Bu kesinlikle ayrıcalıklı ve talep gören olma kriterlerini karşılıyor! Marque 50inci yıldönümü için  bir kutlama olarak 2013 Cenevre Motor Show’da .

Ferrari LaFerrari (2013-2018)

Ferrari LaFerrari

Bununla birlikte Bu ünlü gürültülü sürüş, dünyanın her yerindeki süper otomobil koleksiyoncularını heyecanlandırıyor. Ayrıca LaFerrari’nin son adeti (bir Aperta) 2017’de açık artırmada 10 milyon dolara satılmıştır. Ayrıca Bu yıl itibariyle, aynı zamanda hala son Ferrari. Ortaya monte 12 silindirli bir motora sahip model.Son 30 Yılın En İyi 10 Süper Arabası

Koenigsegg Regera (2016-)

Koenigsegg Regera

Bununla birlikte Bu plug-in hybrid; süper ve hiper otomobil alanındaki yenilikler açısından tek parça bir şey; hız kadar uzun mesafeli seyahat için de tasarlanmıştır. Ayrıca Kabin gürültüsünü azaltmak için yalıtımı ve sekiz şekilde ayarlanabilen hafızalı köpük koltukları ile Regera; süper otomobil lüksünün bir işaretidir. Ayrıca Şaşırtıcı olmayan bir şekilde; Koenigsegg’in piyasaya süreceklerini açıkladığı 80 adetlik sınırlı üretimin tamamı satılmış durumda.

Ford GT, 2.nesil (2017-)

Ford GT

Olabildiğince modern Ford’un, Şu anda günde bir araba; üretim hızıyla bu ünitelerden yılda 250 adet üretiyorlar. 2020 model yılı için GT, birkaç mekanik yükseltme aldı ve yeni özel sürümlerde üretilmiştir. Güncellenen motor, 3.5 L EcoBoost V6, şimdi 660 hp (492 kW; 669 PS) olarak derecelendirilmiştir. Bu araba gerçekten de spor otomobil kullanımının ne kadar ilerlediğinin bir örneğidir.

2021’de yürürlüğe girecek olan kural değişikliklerinin ardından yarış arabası sürücüleri; Le Mans Prototip otomobilleri için bir hiper otomobili temel olarak kullanabilecekler. Ayrıca Lotus Evija; Pininfarina Battista ve Rimac C Two gibi modern hiper arabalar şimdiden tam elektrikli hale geldi. Bu nedenle, yüksek menzilli spor otomobil geliştirmenin geleceği kesinlikle parlak görünmektedir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here