Alfa Romeo Giulia Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

0
1643
Alfa Romeo Giulia Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

Alfa Romeo Giulia hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey. Ne yazık ki, bu şık ve yakışıklı sedan, artık SUV’larla dolup taşan bir pazarda rekabet ediyor, bu yüzden şu ana kadar hak ettiği takdiri görmedi. Belki, potansiyel alıcılar bu üç şeyi bilseydi, Alfa Romeo Giulia daha fazla satış başarısı yakalayabilirdi…

Kompakt premium sedan pazarı, SUV’lerin mevcut pazar paylarını kaybetmesi ve ekonomik sıkıntıların birçok müşteriyi daha ucuza araçlar almaya sevk etmesiyle bir süredir ciddi bir baskı altında.
Alfa Romeo Giulia Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

1. Çoğu Özellik Tamamen Yeni

Piyasaya sürüldüğü sırada, Alfa Romeo Giulia Hakkında, diğer Fiat Chrysler Auto (FCA Group) araçlarıyla, bazı özellikler ve temel multimedya donanımı gibi yalnızca birkaç özellik sistemini paylaştı. Gerisi neredeyse tamamen yeniydi, tamamen yeni olan  Alfa “Giorgio” platformunu ve aynı anda iki yeni motoru piyasaya sürdü.

Diğer RWD sedan üreticilerinin aksine, Alfa Romeo, Giorgio bileşen setini geliştirirken boş bir sayfadan başlamak zorunda kaldı: yeni arabalarına aktaracak eski platform bileşenleri yoktu ve Chrysler’de yeterince uygun veya modern hiçbir şey yoktu. Böylece, biraz araştırma yaptıktan sonra, Ferrari’den biraz yardım aldılar ve kendi araçlarını yapmak için çalışmaya başladılar.

Alfa Romeo Giulia Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

2. Gerçek bir Alfa Romeo’dan beklediğiniz performans

Bizim pazarımızda, Giulia iki motor arasında bir seçim ile sunuluyor, lüks motor ise; yalnızca en üst seviye, ateş püskürten Giulia Quadrifoglio’da sunuluyor. Temel motor, 147 kW ve 330 Nm’lik oldukça iyi ;oranlara sahip 2.0 litrelik, 4 silindirli turboşarjlı bir benzin ünitesidir.

Kısacası, potansiyel alıcılar  güç rakamlarına aldanmamalı; çünkü bir test sürüşü Giulia 2.0T’nin iddia edilen çıktılarının; inandığınızdan çok daha iyi performans gösterdiğini doğrulayacaktır.

Serinin en üstünde, Ferrari’den türetilen, 2,9 litre, 375 kW ve 600 Nm üreten çift turbo V6 motora sahip Giulia Quadrifoglio. Bu durumda, yol performansı kesinlikle iddia edilen verileri destekler, devir aralığı boyunca sert bir gürültü ile iddia edilen 3,9 saniyede 0 – 100 km/s hızlanma ve 307 km/sa  hız sağlar.

3. Üstün alan verimliliği

Bu, Alfa Romeo Giulia’nın mükemmel sürüş dinamikleri ve ;yakışıklı tasarımının genellikle tamamen gölgede bıraktığı bir özelliktir. Tüm diğer özellikleriyle birlikte, Giulia da son derece iyi paketlenmiş ve ;bu sınıftaki bir sedan için inanılmaz miktarda kabin alanı ve; sadece iyi bir önlem için büyük bir bagaj (480 litre) sunuyor.

Bunların çoğu, alan verimliliği, çok akıllı mühendislikten kaynaklanmaktadır. Örnek olarak arka koltukları ele alalım; minderler ilk görüşte oldukça ince görünürler; ancak mükemmel bir şekle sahiptirler  ve yine de arkada rahat oturmayı sağlayacak şekilde yerleştirilmiştir.

İkinci El Alfa Romeo Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here