Kasko Sigortası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
5707
kasko sigortası, kasko fiyatları

Kasko sigortası zorunlu bir sigorta değildir. Fakat özellikle günümüzde her araç için olmazsa olmaz bir konuma gelmiştir. Kasko sigortaları bir çok durumda aracınızın hasarını karşılayabilir. Bu durumlar arasında çarpma, vurma, çarpılma, hırsızlık durumu veya hırsızlık denemesi sırasında arabanın aldığı hasar, sel, deprem ve yangın gibi doğal afetler de bulunmaktadır. Aracınıza gelen beklenmedik zararlar karşısında kaskonuzun bulunması sizleri oldukça rahatlatan bir etmendir. Fakat kasko sigortasını seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Bu yazımızda değerli okuyucularımız için kasko sigortası seçerken dikkat edilmesi gerekenleri derledik.

kasko sigortası

Kasko Sigortası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

1-Fiyata Değil Kapsama Öncelik Verin

Kasko sigortanızı seçerken önceliğiniz her zaman kaskonun kapsamı olmalı. İhtiyaçlarınız doğrultusunda kasko sigortasının hangi zararları kapsaması gerektiğini iyi düşünün. Kapsamlı kaskolar fiyat açısından zorlayıcı olabilirler. Fakat beklenmedik bir zarar karşısında kurtarıcınız durumuna gelirler.

2- Çalışacağınız Kasko Sigortası Şirketini Doğru Seçin

Sigorta şirketleri genel olarak ilk tekliflerini benzer verirler. Fakat özel bir kasko istediğinizde teklifler oldukça değişkenlik gösterebilir. Bu durumda seçeceğinizin şirketin güvenilir olması son derece önem arz etmektedir.

Kasko Teklifi Alın ⇒ Sigortam.Net

3- Anlamadığınız Kısımları Kesinlikle Sorun

Kasko sigorta poliçesini ayrıntılı bir şekilde incelemelisiniz. Diğer yandan bu inceleme sonucunda kafanıza takılan her şeyi sigorta şirketine sormanız, ileride oluşabilecek zararlar karşısında beklenmedik durumlarda kalmamanız açısından önemlidir.

4- Poliçede Olan Miktar Aracınızın Değerini Yansıtmalı

Aracınızın gerçek değerinin belirlenmesi, beklenmedik durumlar karşısında oldukça önemli bir durumdur. Eğer aracınız sıfır ise aracı alırken ödediğiniz miktarla, kasko poliçenizde gösterilen miktarın aynı olması gerekmektedir.

5- Poliçede Bulunan Muafiyet Uygulamasını Kontrol Edin

Muafiyet Uygulaması, poliçede yer alabilen ve aracınızın alabileceği hasarın bedelinin sigorta şirketi ile sigortayı yaptıran kişi arasında paylaşılarak ödenmesi durumudur. Burada, belirtilen durumda ödeyeceğiniz yüzdenin miktarına dikkat etmelisiniz.

6- Enflasyon Teminatı

Seçeceğiniz kasko sigortasının enflasyondan kaynaklanan ani araç fiyatları artışından sizi koruması gerekmektedir.

7- Araç Servis Kapsamı

Kasko sigortanızı yaptırırken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise sigorta şirketinin araç servis kapsamı ve becerisidir. Yeterli beceriye sahip bir şirket seçmemeniz durumunda aracınız tamir sürecinde yetkili ve yeterli olmayan bir serviste bakım görebilir.

8- Ufak Detaylar Önemlidir

Kasko sigortası seçerken atlanan ve dikkat edilmeyen ama aslında önemli olan bir kaç önemli detay mevcut. Bunlardan ilki kaza sonucunda yaralanmadan kaynaklı hastane ve tedavi masraflarını kasko şirketinin karşılamasıdır. Diğeri ise yanlış akaryakıt kullanımı yüzünden meydana gelen hasarlardır. Yanlış akaryakıt kullanımından kaynaklanan hasarın poliçe kapsamında olmasına özen gösterin. Ayrıca kasko süreniz kapsamında hiçbir kaza yaşamadıysanız gelecek yıl için sigorta şirketi size hasarsızlık indirimi uygulayabilir. Bu da sizin için kolaylık sağlayan bir durum olacaktır. Sonuç olarak bazı ufak detaylar sizlere büyük avantajlar sağlayabilirler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here