Otonom Minibüs “Next Generation Shuttle” Sahnede

0
908
Otonom Minibüs

Otonom minibüs “Next Generation Shuttle” sahnede yerini aldı. CES 2023 fuarı oldukça hareketli geçiyor. İçerisinde çok sayıda teknolojinin tanıtımı devam ediyor. Bunlardan birisi de otonom araçlar. Yeni nesil toplu taşıma araçları geliştiren ZF imzalı araç fuara da damgasını vurmayı başardı. “Next Generation Shuttle” adlı araç, daha önceki rakiplerine benziyor. Ancak daha modern bir görünüme sahip olduğunu söylemek mümkün.

Otonom Minibüs “Next Generation Shuttle” Sahnede

Otonom Minibüs "Next Generation Shuttle" Sahnede

Bu araç ZF’in Virtual Drive sistemi temelinde seviye 4 otonom kontrole sahip. Ayrıca sürücüye özel bir yer bulunmuyor modelde. Üstelik bünyesinde çok sayıda kamera, radar ve lidar yer alıyor. Bu sayede çevredeki hemen her objeyi, trafik göstergesini ve fazlasını algılıyor. Ayrıca resmî 50 ile 100 kWh arasında farklı batarya kapasiteleri ile 130 km kadar menzil vaat ediyor. Şu an için 40 km/s, daha sonra ise 80 km/s hızda yolcu taşımayı da mümkün kılıyor.

CES’te Bir Diğer Teknolojik Toplu Ulaşım Aracı

Otonom Minibüs "Next Generation Shuttle" Sahnede

CES 2023’te yerli otomobil modeli TOGG’un tasarımcısı Pininfarina imzalı bir otonom minibüs modeli daha yer alıyor. Holon imzalı “Mover” adlı araç, ZF imzalı modelden daha ufak. Ancak temel amacı otonom yolcu taşınmak. Her ne kadar teknik detay verilmese de araç görseliyle dikkatleri çekmeyi başardı.

İkinci El Minibüs & Midibüs Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here