Otomobil Devlerinin Rusya’dan Çekilmesi Çinlilere Yaradı

0
570
Otomobil Devlerinin Rusya'dan Çekilmesi Çinlilere Yaradı

Otomobil devlerinin Rusya’dan çekilmesi Çinlilere yaradı. Rusya Ukrayna Savaşı sonrasında birçok otomobil devi Rusya’dan çekiliyor. Özellikle Batılı otomobil devlerinin yaptırımları sürüyor. Hal böyle olunca Rusya pazarında otomotiv anlamına ciddi bir boşluk oluşuyor. Bu noktada Çin ise bu boşluğu doldurmaya başladı.

Ukrayna’ya saldırması nedeniyle yaptırımların odağında yer alan Rusya’ya tepkiler bitmiyor. Bu anlamda birçok otomobil üreticisi, satışları durdurma kararı almıştı. Bunların arasında Renault, Citroen ve BMW gibi markalar yer alıyor. Tüm bu yaptırımlar kapsamında önce fabrikalar kapandı. Sonra ise birçok firma satış ve pazarlamayı da durdurdu.

Otomobil Devlerinin Rusya’dan Çekilmesi Çinlilere Yaradı

Otomobil Devlerinin Rusya'dan Çekilmesi Çinlilere Yaradı

Batılı otomotiv devlerinin yaptırımları sonrası Rusya pazarında işler değişti. Çin bu fırsatı kaçırmadı. Çinli otomobil üreticileri hemen boşluğu doldurmaya başladı. Ocak 2022’de Çinli markaların Rusya pazarındaki payı yüzde 9’du. Ancak bu gelişmeler sonrası hızla arttı bu oran. Öyle ki  haziranda yüzde 21’i, eylülde yüzde 27’yi gördü veriler. En son kasım ayında ise yüzde 31,3’e kadar yükseldi.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here