Çin’de Elektrikli Araç Satışlarının 6 Milyona Ulaşması Bekleniyor

0
800
Çin'de Elektrikli Araç Satışlarının 6 Milyona Ulaşması Bekleniyor

Çin’de elektrikli araç satışlarının 6 milyona ulaşması bekleniyor. Son olarak Temmuz 2022 elektrikli araç satışlarının olağanüstü artışı nedeniyle tahminler de değişti. Çin’de elektrikli ve şarj edilebilir hibrit modellere ilgi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen satışlar beklenenin çok üstünde olunca yıl sonu tahminleri de değişiklik gösterdi. Eğer son çeyrekte satış oranları böyle artmaya devam ederse Çin genelinde bu yıl elektrikli araç satışları 6 milyonu geçecek. Halihazırda tüm dünyada elektrikli araçlara olan ilgi artıyor. Ancak Çin’de durum tüm dünyadan farklı. Çin’deki elektrikli otomobil satışlarında adeta patlama yaşanıyor.

Çin’de Elektrikli Araç Modellerine Olan İlgi Artıyor

Çin'de Elektrikli Araç Satışlarının 6 Milyona Ulaşması Bekleniyor

Ülkede en son 2021 yılında 3.4 milyon elektrikli araç satışı gerçekleşmişti. Buna istinaden 2022 yılında da 5.5 milyona ulaşması tahminler arasındaydı. Ancak Temmuz ayında patlama yaşayan satışlar ile tahminler değişti. Çin Binek Araç Birliği geçen ay elektrikli araçların satışının 486 bin adede çıkarak tüm araç satışlarının yüzde 27’sini oluşturduğunu açıkladı. Bu sebeple 2022 tahminin değiştirerek yılda yüzde 76’lık bir atış olmasını öngördü. Buna göre Çin’de bu yıl sonunda 6 milyon adet elektrikli araç satılmış olacak. Bu durum Tesla‘nın üretildiği ABD’de bile yıllık 608 bin adet ile sınırlı.

Elektrikli Araçlar Yaygınlaşmaya Devam Ediyor

Çin'de Elektrikli Araç Satışlarının 6 Milyona Ulaşması Bekleniyor

Her ne kadar çip krizi yüzünden tedarik sorunları yaşanıyor olsa da elektrikli araçlar her geçen gün daha fazla alan kazanıyorlar. Bunun en büyük göstergesi de 6 milyonluk dev satış gerçekleştirmeyi planlayan Çin. Bununla birlikte Çinli üreticiler de başarılarını artırmaya devam ediyor. Son zamanlarda ivme kazanan BYD, artık önü alınamaz şekilde satışlar gerçekleştiriyor. Türkiye pazarında ise Seres, Skywell ve MG gibi Çin kaynaklı elektrikli araçlar yer alıyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here