Lamborghini İçten Yanmalı Motorlara Veda Ediyor!

Yüksek hacimli ve performans odaklı içten yanmalı motorların önemli markalarından birisi olan Lamborghini içten yanmalı motorlara veda etmeye hazırlanıyor.

Lamborghini İçten Yanmalı

Super sport hız otomobilleri düşünüldüğü zaman ilk akla gelen otomobil markalarından birisi olan Alman üretici Lamborghini, geleceğin otomotiv vizyonu olan elektrikli otomobil trendini etkili bir biçimde benimsedi.

İçten yanmalı motorların artık yavaş yavaş sona geldiğini görebilmek mümkün. Pek çok marka önümüzdeki bir kaç sene içinde içten yanmalı motorları tamamen terk edip, elektrikli motorlara geçeceğini duyurmuş durumda.

Fosil yakıtlarının sonunun gelmesi ile, çevre ve doğa düzenini korumak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ortam bırakmak ve teknolojik gelişmeleri hayatın her alanında yaşatma refleksleri ile otomotiv endüstrisi de elektrikli motorlarla çalışan araçları üretmeye her geçen gün devam etmekte.

1Lamborghini İçten Yanmalı Motorlara 2022 Yılında Veda Ediyor!

Bu sene itibari ile içten yanmalı motor ile üretilen tüm araçlarını satacak marka, bundan sonra ki dönemde içten yanmalı motor üretmeyi düşünmüyor.

2023 yılı itibari ile Plug-İn Hybrid modeller üretecek olan marka 2024 yılında ise tamamen elektrikli modellere geçiş yapacak.

Hemen hemen bütün markalar artık bu kararı veriyor. Aslına bakılırsa bu bir tercih değil ihtiyaç. Önümüzdeki dönemde kaynakların kısıtlı olmasından dolayı yaşanması zorunlu olan bir değişim.

Bu değişimin çevreci refleksler ile sürdürülebilir enerji kaynakları kullanılarak yapılması önemli olan nokta.

Elbette pek çok otomobil sever bu konuda pek te gönüllü değil. 🙂 “Benzin kafa” denilen otomobil tutkunu kesim araçlardan çıkan dumanı, benzin kokusunu, motor sesini kolay kolay unutacak gibi değildir 🙂 Ancak çevrecilik adına herkes bu konuda istekli ve inançlı.

2Lamborghini Kimdir?

Lamborghini, bir İtalyan süperspor otomobil, spor otomobil, SUV markasıdır.

Feruccio Lamborghini (1916-1993) tarafından kurulmuştur. Bologna ile Modena arasındaki küçük bir köy olan Sant’Agata Bolognese’da firmanın merkezi ve fabrikası bulunmaktadır.

Şirket Audi aracılığıyla Volkswagen AG’ye aittir.

Son dönemde elektrikli araçlar konusunda çalışmalarına hız veren Lamborghini, Sant’Agata’daki fabrikasında tamamen elektrikli modeli ile ilgili çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

İkinci El Lamborghini İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Lamborghini İçten Yanmalı     Lamborghini İçten Yanmalı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here