Otokar Elektrikli Minibüs ‘e-CENTRO’ Sahnede

1
4247
Otokar Elektrikli Minibüs 'e-CENTRO', yeşil renk, önden görünüm

Otokar Elektrikli Minibüs ‘e-CENTRO’ Busworld Turkey 2022’de sahneye çıktı. Tamamen elektrikli olan bu minibüs şehir içi toplu ulaşımda en çok tercih edilen araçlardan birisi olmayı hedefliyor. Bu anlamda öncelikli pazar olarak Avrupa’yı belirlemiş halde. 

Otokar kuruluş yılı olan 1963’ten beri birçok otobüs, minibüs ve zırhlı aracı başarıyla üretti. Kendi sınıfında her zaman en iyilerden olmayı başaran üretici, şimdilerde elektrikli modelleri ile sektörde öncü olmayı başarıyor. Şimdi ise yepyeni iki elektrikli aracı ile  Busworld Turkey 2022’de boy gösteriyor. Otokar, 6 metre uzunluğundaki yeni Centro ve e-CENTRO minibüsleri ile sektörün elektrikli minibüs anlayışına yön veriyor.

70’lerden Günümüze Otokar Minibüsleri

Otokar Elektrikli Minibüs 'e-CENTRO', önden görünüm, gri renk

Genel olarak Otokar minibüsleri tasarım çizgilerinin dışına çıkmıyor. Ancak Türk üretici, zamanın getirdiği yenilikler ile geleneksel tasarım dilinin muhteşem uyumunu yakalamayı başarıyor. Böylelikle 1970’lerin ünlü “Magirus” isimli minibüslerinden alınan ilham bugünkü elektrikli minibüslerde hissediliyor. Ayrıca temel hedefi yıllar geçse de hiç değişmiyor. 70’lerde de şimdi de bu minibüslerin temel hedefi toplu taşımada en çok tercih edilen marka olmak.

Hızlı Şarj Özelliğiyle Otokar Elektrikli Minibüs ‘e-CENTRO’

Otokar Elektrikli Minibüs 'e-CENTRO', yeşil renk, önden görünüm

Otokar, %100 elektrikli minibüsü hakkında açıklama yaptı. Bu açıklamada elektrikli motorunun 200 kW güç ile 208 beygir gücünde olacağı belli oldu. 1.200 Nm tork üreten araç, sadece 1,5 saatte tamamen şarj olma özelliğine sahip. Ayrıca dolu bir batarya ile aralıksız 200 km yol kat edebiliyor.

Otokar Elektrikli Minibüs 'e-CENTRO', iç mekan

32 kişilik yolcu kapasitesine sahip olacak olan bu elektrikli minibüs, ilk olarak İstanbul’da satışta olacak. Ancak zamanla Türkiye’nin birçok noktasına hızla dağıtılacak. Ama Türkiye’de elektrikli versiyonunun çok tercih edilmesi beklentiler arasında değil. Bu anlamda elektrikli minibüsün önceliği sıfır emisyon bölgelerinin yer aldığı Avrupa.

2. El Otokar Minibüs & Midibüs Modelleri

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here