Nissan Qashqai Yenilendi!

0
1892
Nissan Qashqai

Türkiye’deki C SUV sınıfının satış lideri modeli Nissan Qashqai. Güçlü model, bugüne kadar tüm dünyada 5 milyon, Türkiye’de ise 155 bin adet satış yaptı. Bu crossover model yeni nesli ile Türkiye’ye de giriş yaptı. Üçüncü neslinin satışına başlanan otomobilin, 4×4 çeker sistemi ve hafif hibrit motor teknolojisi ile bayilerde yerini aldığı biliniyor.

Peki Crossover Nedir ?

Crossover, günümüzde SUV olarak anılıyor. Ancak aslında Qashqai’nin de aralarında olduğu bu otomobillerin büyük bölümü terminolojide ‘crossover’ olarak geçiyor. Crossover araçlar, SUV araçlara benzese de aslında hatchback ya da station wagon gibi hareket eden arabalar olarak karşımıza çıkıyor. Yani crossover, SUV ve binek otomobil özelliklerini bir araya getiren, melez bir araba türüdür.

Qashqai’ye baktığımızda ise, yaklaşık 15 yıl önce ortaya çıkan bu yeni sınıfın ilk temsilcilerinden biri olarak kendine ayrı bir yeri bulunuyor.

Nissan Qashqai

Dış Tasarım

Aslında model tümü ile yenilendi. Ancak buna rağmen yine de eski versiyonun genetik tasarım mirasına sadık kalınmış. V Motion ön Izgara, ince ve keskin hatlarıyla öne çıkan LED farları ve modelde ilk kez sunulan siyah/gri tavan tasarımı daha ilk bakışta göze çarpıyor. Qashqai’de ilk kez kullanılan 12,3″ genişliğindeki tamamen dijital gösterge paneli, nappa deri ve masaj yapabilen koltuklar, 10 hoparlörlü gelişmiş müzik eğlence sistemi yeni modelin kullanım konforunu oldukça yükseltmiş.

Otomobilin boyutları arttırılarak uzunluğu 31 mm artışla 4425 mm olmuş. Yüksekliği 30 mm artışla 1625 mm, genişliği 29 mm artışla 1835 mm’ye çıkmış. Son olarak aks mesafesi de 19 mm artışla 2665 mm’ye çıkmış.

Araçta kullanılan yeni CMF-C platformu sayesinde  deeskiye göre gövde rijitliği yüzde 41 artırılmış. Üstelik hafif hibrit (mild hybrid) sistemi ile de benzinli motor 12V elektrik sistemi ve lityum-iyon batarya ile desteklenmiş. Motordan bahsetmişken yenilenen otomobilin 1.3 litre benzinli motoru 158 beygir güç ve 270 Nm tork değeri sunuyor.

Nissan Qashqai Motor Özellikleri

Yeni Nissan Qashqai, türkiye’ye 1.3 litre benzinli, hafif hibrit (mild hybrid) motor teknolojisine sahip 158 beygir gücündeki motorla sunuluyor. Gelişmiş sürüş dinamiklerine sahip modelde 4×4 çekiş sistemi ve XTronic CVT şanzıman alınabiliyor. Benzinli hafif hibrit teknolojisini 4×4 çekiş sistemiyle sınıfında ilk sunan model olan Qashqai, hafif arazi şartları dışında, kar ve buzlu yollarda güvenle ilerleyebiliyor. Hafif hibrit teknolojisine sahip tutumlu motorun fabrika verilerine göre 100 km’deki ortalama tüketimi 5.3 lt’ye kadar düşürülebiliyor. Nissan Qashqai’de kullanılan yeni CMF-C platformu sayesinde yüzde 41 daha dayanıklı (rijit), güvenli ve geniş bir yapı sunarken sürüş keyfi konusunda da çıtayı yükseltiyor.  Şanzımanda da nesil değişimi ile birlikte iyileştirmeler yapılırken, sürtünmenin yüzde 29 azaltıldığı ve yapısının yüzde 14 daha kompakt hale getirildiği aktarıldı.

Nissan Qashqai İç Mekan

Güvenlik

Nissan Intelligent Mobility özelliklerine yer verilen yeni Qashqai’de güvenlik de ön plana çıkarılmış. Açıklananlar arasında Önsezili Akıllı Çarpışma Sistemi bulunuyor. Bu sistem öndeki üç araca kadar algılayıp araçlardan birisi fren yaptığında sürücüyü uyarıp, çarpışmayı engelleyebiliyor.

Bir diğer güvenlik özelliği ise Akıllı Hız Sabitleme Sistemi. Bu sistem Qashqai’de ilk kez kullanılmış. Öne çıkan diğer güvenlik donanımları ise:

  • Direksiyon Destekli Şerit Takip Asistanı
  • Akıllı Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve
  • Akıllı Kör Nokta Önleme Sistemi

Nissan Türkiye ve Kuzey Afrika Genel Müdürü, bu yıl Türkiye toplam pazarı için tahmin yapmanın zor olduğunun altını çiziyor. Aynı zamanda da şu andaki toplam pazar beklentilerinin 700 bin adet olduğunu söyledi. Bu pazar beklentisine göre Nissan olarak yüzde 2.5 pazar payı hedeflediklerini belirten Emre Genel Müdür, satışlarının yüzde 70’ten fazlasının yeni Nissan Qashqai olacağını açıkladı. Aynı zamanda da 2030 yılında kadar Nissan’nın 23 adet elektrikli model tanıtacağını bunun 15 adedinin yüzde 100 elektrikli olacağını dile getirdi. Son olarak da 2050 yılına gelindiğinde markanın tüm operasyonlarında nötr karbon değerini yakalayacağını belirtti.

Nissan Qashqai Arka

YENİ NİSSAN QASHQAI FİYAT LİSTESİ

  • 1.3 DIG-T 158PS Düz Vites Tekna: 626 bin TL
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Tekna: 656 bin 500 TL
  • Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Design: 703 bin 500 TL
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Skypack: 727 bin TL
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Skypack 4×4: 760 bin TL
  • Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Platinum Premium: 809 bin TL
  • 1.3 DIG-T 158PS X-Tronic CVT Platinum Premium 4×4:  842 bin TL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here