Nissan, e-Power teknolojisiyle donatılan Yeni Qashqai, e-Power isimli hibrit otomobilini Türkiye’de satışa çıkardı. Aracın %100 elektrikli olan versiyonunun global lansmanı geçtiğimiz Temmuz ayında Stockholm’de gerçekleşmişti. Fakat Türkiye pazarında satışa sunulan ve çalışma prensibiyle tamamen diğer hibrit modellerden ayrışan Nissan Qasqai e-Power, lansmana özel 1.171.600 TL‘den satışa çıkarılıyor.

Üç Farklı Donanım Seviyesi: Design Pack, Skypack ve Platinum Premium

yeni nissan qashqai e-power

Araç Türkiye’ye üç farklı donanım seviyesi ile birlikte geliyor. Design Pack, Skypack ve Platinum Premium adındaki donanım seviyelerinin hepsinde de 1.5 litre turbo benzinli motor bulunuyor ve tek başına 156 beygirlik güç üretiyor. Ayrıca benzinli motor sürüş senaryosuna göre invertör aracılığıyla elektrik motoruna güç sağlıyor. Jeneratör görevi yapan bu motor, sürüş sırasında enerjiyi doğrudan kendisine iletebiliyor. Tekerleklere güç veren elektrikli motor ise 188 beygir güç ve 330 Nm tork üretiyor.

Nissan’ın e-Power teknolojisindeki en büyük avantajlardan biri içten yanmalı motorun en iyi sıkıştırma oranı ve optimum devir seviyesi ile çalışması olarak açıklanıyor. Bu sayede içten yanmalı motor karbondioksit oranını düşürürken daha az yakmasına sebep oluyor. Ayrıca daha sessiz sürüş ile sürüş konforunun daha da artmasına sebep oluyor.

yeni nissan qashqai e-power

Yeni Nissan Qashqai’deki geleneksel motor değişken sıkıştırma oranlarına sahipken 8:1 ve 14:1 oranları arasında değişmekte. Motor verimliliği odaklı çalışan sistem düşük güç isteğinde sıkıştırma oranını yükseltiyor. Güç çıkışı eğer artırmak istenirse, sıkıştırma oranı bu sefer düşürülüyor. Ayrıca bu sistem kullanıcının herhangi bir müdahalesi olmadan gerçekleşiyor.

Yeni Nissan Qashqai Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

yeni nissan qashqai e-power

E-Power’ın en düşük donanım seviyesinde fiyatı 1.171.600 TL‘den başlıyor. En yüksek donanım seviyesi olan Platinum Premium’da ise fiyat lansmana özel 1.356.400 TL olarak açıklandı.

Versiyon Fiyat
Qashqai e-Power Design Pack 1.171.600 TL
Qashqai e-Power Skypack 1.199.900 TL
Qashqai e-Power Platinum Premium 1.356.400 TL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here