Otomobilde matrah düzenlemesi bekleyenlere güzel haber. Matrah düzenlemesinin ne zaman geleceği tarih belli oldu.

Matrah Düzenlemesi Geliyor

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Altuğ Erciş, dernek temsilcileri ve Yönetim Kurulu ile görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sırasında gündeme dair pek çok konu başlığı yer aldı.

Bu görüşme sırasında belki de en önemli konu matrah düzenlemesi. Araç sahibi olmak isteyen pek çok kişi bu haberi bekliyordu. Bu görüşme sırasında matrah düzenlemesi ile ilgili pek çok detay geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, görüşme sırasında otomobilde matrah düzenlemesin de son aşamaya gelindiğini söyledi. Ayrıca yeni matrah düzenlemesinin de 1 Aralık 2022 tarihi ile hayata geçeceğine dair bilgi verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı’nın Verdiği Diğer Bilgiler

Matrah düzenlemesinin geleceğinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati resmi Twitter hesabı üzerinden de bilgi verdi. Bu paylaşımda Nureddin Nebati şu ifadelere yer verdi:

“İş dünyası ile bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin son ayağında, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Sayın Altuğ Erciş ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldik.”

Bu paylaşımın yanı sıra Nureddin Nebati ayrıca şunları ifade etti:

“İstişare odaklı görüş ve önerilerin yanı sıra devreye aldığımız uygulamaların çıktılarını kapsamlı bir şekilde ele aldık.”

Bunun yanı sıra ayrıca Nureddin Nebati daha önce de bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya göre Nureddin Nebati şunları ifade etmişti:

“ÖTV oranlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Ancak matrah tarafında düzenleme olacak.”

Matrah Düzenlemesinin Geleceği Tarih

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi matrah düzenlemesinin geleceği tarih 1 Aralık 2022. Bu tarihten itibaren matrah düzenlemesi yürürlüğe girecek. Sıfır araç almak isteyenlerin dört gözle beklediği haber böylece resmi ağızdan doğrulanmış oldu.

Sıfır KM Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here