NADA EV alıcılarına yardımcı olması için araba satıcılarını eğitecek… Ulusal Otomobil Satıcıları Birliği yani NADA, bayi üyelerinin şarj, menzil ve EV sahipliğinin diğer yönlerini rahatça açıklamalarına yardımcı olmak için Chargeway’i seçti.

Ulusal Otomobil Satıcıları Birliği (NADA) bugün, üye bayilere EV satış tekniklerini öğretmek için Chargeway ile birlikte çalışacağını duyurdu. Oregon’daki bir pilot program, birçok bayinin satış görevlilerini elektrikli araçlar konusunda hızlandırması gerektiğini açıkça ortaya koydu. Ayrıca bunu yaptıklarında EV satışları daha da arttı. Ücretlendirme metodolojisi, bayilerin açıklayabilmesi gereken bir şeydir. Ancak şarj istasyonları bulmaktan EV satın alımları için vergi teşviki talep etmeye kadar birçok başka özellik vardır.

NADA EV Alıcılarına Yardımcı Olması İçin Araba Satıcılarını Eğitecek

On yıldan fazla bir süredir, franchise otomobil satıcıları, elektrikli otomobillerin satışına yardımcı olmaktan çok bir engel olmuştur. Ama bu değişmek üzere olabilir. Her şey yolunda giderse, yeni otomobil müşterileri, elektrikli otomobillerin nasıl kullanıldığı ve özellikle de nasıl ücretlendirildikleri konusunda kendilerini eğitmekten mutlu olan bayileri bulmaya başlayabilir. Bu, yalnızca alışveriş yapanlar arasında değil, satış görevlilerinin kendileri arasında da büyük bir yanlış anlama kaynağıdır.

14 Ekim’de, Ulusal Otomobil Satıcıları Birliği (NADA), üye bayilerinin EV şarjını açıklamalarına yardımcı olmak için Chargeway’i seçtiğini duyurdu. Ayrıca alışveriş yapanların rotaları boyunca şarj istasyonlarını kullanarak elektrikli araçlarda nasıl seyahat edebileceklerini gösterdi.

NADA EV Alıcılarına Yardımcı Olması İçin Araba Satıcılarını Eğitecek

Yakında alışveriş yapanlar, elektrikli otomobilleri yerel olarak ve yolculuklarda nasıl ve nerede şarj edeceklerini keşfetmek için bayi web sitelerine seyahat modellerini girebilecekler. Bayi siteleri, ilgili tüm mali teşvikleri ve ayrıca yerel elektrik kuruluşlarını düzenleyecektir. Amaç, müşterileri bir bayiye ayak basmadan önce elektrikli otomobillerin hayatlarına nasıl sığabileceği konusunda eğitmektir.

Chargeway ve NADA

Chargeway, EV şarj istasyonlarını tanımlamaya ve ayırt etmeye yönelik basit, sezgisel, renk kodlu görsel diliyle ilk kez 2017’de tanındı. Büyük kioskları doğrudan showroomlara yerleştirerek Oregon’un EV’leri daha etkili bir şekilde anlamasına yardımcı oldu. Hatta bayilerin satmasına yardımcı olacak şekilde hızla genişledi. Bunlar, satış görevlilerinin ve alışveriş yapanların birlikte yerel olarak ve bir sürücünün belirlediği güzergahlar boyunca şarj istasyonları bulmasını sağlar. Ve şarj istasyonları arasında bir yolculuğun nasıl yönlendirileceğini ve orada ne kadar (veya az) zaman harcayacağını gösterir.

NADA EV Alıcılarına Yardımcı Olması İçin Araba Satıcılarını Eğitecek

Başlangıçta, Otomobil Satıcıları Derneği, üyelerinin elektrikli otomobilleri etkili bir şekilde satma konusunda ne kadar zorlandıklarını fark etti. Bu da ona, sistemi istekli bayilerde pilotluk yapmak için Chargeway ile çalışmaya teşvik etti. Kiosklar ayrıca, bir elektrikli araç satın almak için ilgili yerel elektrik kuruluşlarından ücretlendirme oranları belirledi. Bir ev şarj istasyonu kurmak için teşvikler ve EV ile ilgili diğer satın almalar hakkında teşvikler hakkında bilgi içeriyordu.

Birkaç bayi üzerinde yapılan küçük bir test, kesin kanıt sağladı. Alışveriş yapanları EV şarjı ve arabaların nasıl daha uzun yolculuklar yapabileceği konusunda etkili bir şekilde eğitti. Chargeway kioskları olan bayilerin, daha fazla EV satmasına izin verdi. Son adım, Chargeway’in telefon uygulamasında ve showroom kiosklarında zaten bulunan haritalama, yönlendirme ve eğitim özelliklerini bayilerin web sitelerine entegre etmekti. Yeni ortaklara göre, Chargeway’de NADA’yı gerçekten satan şey buydu.

NADA’nın Açıklamaları ve Elektrikli Araç Satışı

NADA CEO’su ve başkanı Mike Stanton,”Bir dizi farklı eğitim aracına ve tüketici uygulamasına baktık” dedi. Grup, “Bayilerimizin EV şarjı hakkında sorduğu soruları en iyi şekilde yanıtlayan Chargeway’i buldu. Ne kadar sürer, evde şarj nasıl çalışır, hangi teşvikler mevcuttur? gibi sorulara cevap aldık. Hatta sıcaklık ve hızın bir EV yolculuğunu nasıl etkilediğini inceledik.” dedi.

EV savunucuları, bayilerin bazen çok pratik nedenlerle olsa da EV’leri satmak istemediğini yıllardır biliyor. Ancak sektörün değişiminde geri dönüş çarpıcı olacak. Yüzlerce EV müşterisi, ilgili veya bilgili satış görevlileri bulmak için bayileri ziyaret ettiğini söyledi. Bunların bazıları EV’ler hakkında doğru olmayan şeyler söyledi. Birçoğu onları bir EV’den benzinli bir araca yönlendirmek için çok çalıştı. Rev Up Electric Vehicles, Sierra Club tarafından yayınlanan bir Kasım 2019 raporu yayınladı. A Nationwide Study of the EV Shopping Experience, sorunun boyutunu gösterdi.

NADA EV Alıcılarına Yardımcı Olması İçin Araba Satıcılarını Eğitecek

Bayilerin dörtte üçü neredeyse hiç elektrikli araç satmadı. “Gizli müşteriler” tarafından ziyaret edilen bayilerin yüzde 28’inde, satış görevlileri bir EV’nin nasıl şarj edileceği hakkında hiçbir bilgi vermedi. Ayrıca ziyaret edilen bayilerin yüzde 31’inde elektrikli araç alımı için teşvikler hakkında bilgi vermediler. Belki de hepsinden kötüsü, elektrikli araç satan 10 bayiden birinde test aracı, bir test sürüşü sağlamak için yeterli menzili sağlamak için şarj edilmemişti.

Bu daha uzun bir süre için bir seçenek olmayacak. ABD’de satış yapan her otomobil üreticisi, önümüzdeki birkaç yıl içinde en az bir EV sunacak. GM ve Ford’dan Volkswagen ve Hyundai-Kia’ya kadar daha büyük üreticiler mevcut. 2035 yılına kadar veya sonrasında büyük ölçüde ortadan kaldırmadan önce benzinli serilerini kısaltırken tam elektrikli araç yelpazesi sunmayı planlıyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here