2021 Porsche Taycan Base Model EV diğer muadillerine göre oldukça daha iyi.. 2021 Porsche Taycan kur fiyatı ve diğer araç etkenlerini düşünürsek çok ama çok pahalı bir otomobil. “Temel model” nin 2 milyon Tl ve üstübir fiyat anlamına geldiği bir araba. Bu ucuz olmasa da, bazen daha azı daha fazladır. Taycan’da durum tam olarak böyle, Turbo S ne kadar çılgın olsa da Base modeli beğenileri topluyor. Ayrıca, çoğu aracın maliyetinden de daha ucuza yine de eğlenceli, “Porsche hissi veren” bir EV’ye sahip olabilirsiniz.

Taycan serisi ile Porsche, elektrikli araç görünümünü son derece basit hale getirdi. Pek çok marka, ya bir araba yaratmak için ya da para kazandıran bir tane yaratmak için ya da herkesin gerçekten satın almak isteyebileceği bir tane yaratmak için mücadele ediyor. Ancak Porsche en başından beri teknolojik olarak ilerici ve çok inandırıcı bir makine ortaya çıkardı.

Temel/Base modelin bazı zayıf yönleri olsa da, bunlar bir elektrikli araç için en tipik olanlardır. Tesla ve diğer üreticiler aynı sorunu yaşıyor (veya çoğu durumda yaptı).

2021 Porsche Taycan Tamamen Elektrikli Bir Süperstar

İster temel model, ister son derece hızlı Turbo S CorssTurismo olsun, 2021 Porsche Taycan, insanların EV’lere bakış açılarını değiştirmesini sağladı. Şimdi, bir EV gerçekten bir performans öğesi olabilir ve şaşırtıcı rakamlar sunabilir. Elbette, birçok elektrikli araçta olduğu gibi bunu ilk önce Tesla yaptı, ancak Porsche bu performansı gerçek hissettirdi. Bununla birlikte, tam yüklü bir Taycan Turbo S CrossTurismo, seçenekler ve teslimat ücretlerinden sonra sizi istediğiniz her yere kolayca götürebilir.

2021 Porsche Taycan Base Model EV
Frozen Berry boyasında yeni Porsche Taycan | Porsche

Baz model mi? Ama 200.000 doların yarısı gerçekten bir pazarlık mı? Yüzde olarak evet. Ve temel Taycan modeli, daha hızlı kardeşlerine kıyasla gerçekten iyi bir pazarlık yapıyor. 2021 Porsche Taycan, Amerika Birleşik Devletleri için 81.250 dolardan başlıyor.

Çoğu elektrikli otomobil üreticisi, 0-100 km hız süresini azaltma peşinde koşarken ve iki tonluk yüksek hızlı pilleri değerlendirmeye aldı. Aynı şekilde dört tekerlekten çekiş ile momentumu ayarladı. Ancak bunun tersine Porsche arkadan çekişli Taycan’ın varlığı birkaç soruyu gündeme getirebilir.

402 beygirlik elektrik motoruyla hareket eden Taycan, 100 kmh’a 5,4 saniyede ulaşabiliyor. Açıkçası aklınıza ‘Tesla’nın bazı modellerinden daha hızlı mı’ geliyorsa, 4S’yi değerlendirin. Bu çok farklı bir denklem ve yüzeyi büken G kuvvetlerinin dikkati dağılmadan Porsche’nin lüks becerilerini ortaya çıkaran bir denklem.

Taycan’ın Ucuz Bir Araba Yapmadığı Temel Model

Öncelikle odadaki AWD filini ele alalım. 2021 Porsche Taycan üssü yalnızca RWD’dir. Turbo olmayan bir Taycan’da AWD istiyorsanız, bu, 105.000 ABD Doları ödeyerek 4S modeline geçmek anlamına gelir. Bu, adından da anlaşılacağı gibi, AWD Taycan’ın “temel” idir. Ancak, RWD temel modeli, yıl boyunca kullanılabilir olmaktan uzak bir dizi kar lastiği sunar.

2021 Porsche Taycan Base Model EV
Taycan’ın yepyeni iç tasarımı | Porsche

Ve en son kontrol ettiğimizde, bu iki model arasındaki kabaca 20.000 dolarlık bir fark var. 2021 Porsche Taycan Temel modeli için ödeyeceğiniz 81.250 dolarınız için 375 hp ve 339 Nm’de güçlü bir güç elde edersiniz. Bu yüksek fiyatlı bir araba için biraz düşük performans değerleri olsa da, burada çok fazla alıcı var. Kesinlikle Tesla Model S gibi bir şeyden daha benzersiz.

Ucuz Porsche Daha İyi

Birçok yönden (hiçbiri beygir gücü ile ilgili değil), temel RWD Taycan, neredeyse yarı fiyatına Turbo S kadar iyi bir seçenek. Ancak menzil 402 kilometrede biraz zayıf bir seçenek olarak kalıyor. Porsche’nin hedef pazarı için bu, bir hafta sonu gezintisi için fazlasıyla yeterli bir menzil. Ancak şehir içinde hafta içi işe gidiş geliş için yeterli bir menzil seviyesidir. Etkili bir şekilde yaptığınız şey (herhangi bir donanım seviyesinde), daha ilgi çekici ve benzersiz bir şey için Tesla serisini takas etmektir.

2021 Porsche Taycan Base Model EV
İsteğe bağlı tekerleklere sahip Porsche Taycan | Porsche

Taycan, isterseniz “sürücünün EV’sidir”. Porsche’nin harika direksiyonu ve süspansiyonu, burada hiç olmadığı kadar iyidir. Ayrıca yukarıda gördüğünüz Frozen Berry Metallic gibi, aralarından seçim yapabileceğiniz bazı farklı boyalar bile var. Bazıları için bu, Tesla yerine Taycan’ı seçmek için fazlasıyla yeterli. Turbo S üzerinden 100.000 $ tasarruf etmenin yeterli olup olmadığı tamamen size kalmış.

İkinci El Porsche Taycan Otomobil İlanları

1073 HP Porsche Mission R; Markanın Elektrikli Geleceğini Önizliyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here