Motosiklet Yarışçıları: Jonathan Rea Kimdir?

0
2633

Motosiklet Yarışçıları: Jonathan Rea Kimdir? 2 Şubat 1987 doğumlu ve Kawasaki Racing Team’in bir parçası olan Jonathan Rea, art arda kazandığı altı şampiyonlukla Dünya Superbike Şampiyonasını domine eden motosiklet yarışçısıdır. Birçok ünlü sporcu, takım arkadaşlarının ve koçların yönlendirmeleriyle ilerleseler de yetenekleri ve disiplinleri sayesinde yükselebilmektedir. Basketbolda Michael Jordan’ı, futbolda Lionel Messi veya Pele’yi düşünün. Bununla birlikte Formula 1’deki Schumacher ve Lewis Hamilton gibi sporcuların tek başına yarıştığı sporlarda gerçek hakimiyet daha ilginç hale gelmektedir. Jonathan Rea, yarışlarda tek başına mücadele etmek zorunda olan başka bir atlettir ve motosiklet yarışları dünyasına çok sayıda unvan ve rekorla gerçek anlamda hükmetmedir.

Jonathan Rea’nın Dünya Superbike Şampiyonası’ndaki başarıları onu sporda gelmiş geçmiş en büyüklerden birine yükseltti. Ayrıca başarılı yarışçı hala güçleniyor ve etkileyici rekorunu ilerletiyor. Bu yüzden supersport motosiklet şampiyonu Jonathan Rea’yı izleyip keyfini çıkarırken öğrenmeniz için bazı ilginç gerçekleri derledik.

Rol ModelleriMotosiklet Yarışçıları: Jonathan Rea Kimdir?

Jonathan Rea, profesyonel bir motosiklet sürücüsü olmak için babası Johnny’nin ayak izlerini takip etti. Johnny, Isle of Man TT’de de kazanan eski bir İrlanda yol yarışı şampiyonuydu. Rea, genç bir pilot olarak ona yardım edecek böylesine köklü bir nüfuza ve kahramana sahip olduğu için şanslıydı. Ayrıca, Rea’nın kariyerinde örnek aldığı iki spor kahramanı var; Amerikan Supercross yıldızı Jeremy McGrath ve MotoGP şampiyonu Kevin Schwartz. McGrath yedi şampiyonlukla en başarılı Supercross sürücüsüdür. Böylece ona “Supercross’un kralı” unvanı verilmiştir.

Favori Yarış Pisti

Geçtiğimiz yıllarda bir röportajında Jonathan Rea, Hollanda’daki Assen pistinin yarışmak için en sevdiği pist olduğunu söyledi. Rea, pistin düzenini seviyor ve yarışta en iyi sonuçlarından bazılarını da bu pistte elde etti. Şu anda  Assen’de on üç galibiyetle “Aynı pistte en fazla galibiyet” sahibi olarak WorldSBK rekorunu elinde tutuyor. Ayrıca birçok İngiliz taraftarın her zaman yarışı izlemek için yolculuk yapması gerektiği gerçeğini de seviyor.

Altı Ardışık Superbike Dünya ŞampiyonasıMotosiklet Yarışçıları: Jonathan Rea Kimdir?

Jonathan Rea, 2020 sezonunda art arda altıncı WorldSBK şampiyonluğunu kazanarak tarih yazdı. Carl Fogarty ve Fred Merkel’in her biri iki ardışık şampiyonlukla ikinci olduğu spor tarihinde başka hiçbir sürücü benzer başarıların sahibi olamadı. Rea, 2015 sezonu için Kawasaki Yarış Takımına katılır katılmaz sürekli olarak hakimiyetini sergilemeye başladı. Ayrıca Jonathan, Eylül 2021 sonu itibariyle en fazla SBK yarış galibiyeti (107), en hızlı tur (90), en fazla podyum bitirme (207) ve kazanılan en yüksek toplam puan (5041) rekorunu elinde tutuyor.

65, 4 ve 1 Numaralarının Önemi

Jonathan’ın yarış numaraları seçimi asla tesadüfi değildir. Numarası, bir önem düzeyine sahiptir. 5 ve 6 rakamlarını her zaman sevdiğini iddia ediyor. Ancak Rea, çaylak 125 cc’lik bir sürücüyken düşük bir sayı istemedi çünkü tek haneli bir sayı kazanmadığını hissetti. Bu yüzden 56 numarayla yarıştı ve uluslararası kariyeri için sayıyı 65’e çıkardı. Daha sonra Rea, şampiyonada sürekli olarak ilk 4’te bitirdikten sonra 4 numara ile yarışmayı seçti. Şu anda altı kez şampiyon olan 1 numara ile yarışıyor. Bunu kesinlikle hak etti.

Potansiyelinin Üzerindeki Performansı

Birçok yetenekli yol yarışçısı gibi Jonathan Rae de kariyerine motokrosta başladı. 50cc Schoolboy Motocross kupasını kazanırken ham yeteneği sergilendi. Daha sonra Rae, 1997 yılında İngiliz 60cc motokros şampiyonasını kazandı. 2003 yılında yol yarışlarına geçmeden önce motokros sıralamasında yükseldi ve İngiliz 125cc şampiyonasında yarıştı. Rea’nın potansiyel bir geleceğin harikası olarak ünü, 2005 yılında bir İngiliz Superbike pole pozisyonunu perçinleyen en genç sürücü olduğunda öne çıktı.

 MotoGP DeneyimiMotosiklet Yarışçıları: Jonathan Rea Kimdir?

MotoGP, yaygın olarak motosiklet yarışlarının zirvesi olarak görülüyor. Ayrıca MotoGP yarışları ‘Formula 1’ gibi her sürücünün katılmasını hayat ettiği noktadır. 2021’de Jonathan Rea, sakatlanan Casey Stoner’ın yerine Repsol Honda takımıyla MotoGP’deki ilk maçına çıktı. Rea iki start ile sınırlı olduğu için bu kısa ömürlü bir MotoGP kariyeriydi. Sekizinci bitirdiği San Marino yarışı ve yedinci olduğu Motorland Aragon yarışı, Rea’nın unutamayacağı yarışlardır. O zamandan beri Rae, MotoGP’ye kalıcı bir dönüşle bağlantılı olsa da 2022 sezonu için Petronas SRT’ye katılmayı reddetti.

Jonathan Rea’nın Ailesi

“Motosiklet Yarışçıları: Jonathan Rea Kimdir?” adlı içeriğimizde yetenekli şampiyonun ailesinden bahsetmezsek olmaz. Altı kez dünya şampiyonunun başarılarının arkasında güzel, destekleyici bir eş ve onu teşvik eden iki oğlu var. Jonathan yarışırken ailesinin pistte olmasını seviyor. Karısı ve iki oğlu düzenli olarak yarış toplantılarına katılırlar ve her zaman onun galibiyetlerini kutlamak için orada olurlar. Rea’ya göre ailesi ona ilham veriyor çünkü hayalini yaşamasına izin vermek için çok şey feda ediyorlar.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here