BMW K1200 RS İncelemesi

0
2082

Hız, tur ve uzun mesafeleri sorunsuz bir şekilde dengeleyen bir motosiklet görmediyseniz BMW K1200RS ile tanışmalısınız. BMW K1200 RS İncelemesi ve detaylarına dikkatlice göz atalım… BMW K1200RS, BMW Motorrad tarafından üretilmiş olan Sport-touring motosiklet modelidir. Yabancı basında “Uçan tuğla” olarak da bilinen BMW K1200 RS, uzunlamasına monte edilmiş motor konseptiyle bilinmektedir. Ayrıca 1996 ve 2004 yılları arasında üretilen BMW K1200 RS, kendi karakteri olan nadir motosiklet modellerinden biridir. BMW, K1200 RS modelini Almanya’da Spandau’daki BMW üretim tesisinde 37.992 adet üretmiştir. Bu yüzden günümüzde çok fazla bilinmeyen ve bulunamayan bir model olarak karşımıza çıkıyor.

BMW, devrim niteliğindeki teknolojiyle inanılmaz derecede güvenilir ve rekabetçi motosikletler üretme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Yine de motosiklet üretimindeki imajları, alışılmadık R1100GS imajlarını canlandırana kadar her zaman “Bir eksiklik var…” havasını taşıdı. Yine de bugünkü konuğumuz olan BMW 1200RS, sonunda performans ve çekicilik açısından Japon motosiklet modelleri ile rekabet edebilen bir motosiklet modelidir.  Çarpıcı stili, zamanının çağdaş alüminyum çerçevesi, Tele kollu ön süspansiyon sistemi ve dört silindirli motoru ile bu motosiklet, modern bir motosikletin etiketini cesurca taşıyabilmektedir.

1996’dan 2000 yılına kadar olan modeller K547 fabrika koduyla üretilmiştir. Ancak 2001 modelinden yeni bir fabrika kodu olan K547’ye değiştirilmiştir. Ayrıca 2001 modelinde motosiklet ile ilgili değişen tek şey bu değildi; 2001 yılı itibariyle bazı kozmetik iyileştirmeler de karşımıza çıktı. Ön far paneli modifiye edilmiş, gidon tekrardan revize edilmiş, ön cam biraz alçaltılmış ve eski modellerde opsiyonel olan ABS standart hale getirilmiştir. Ayrıca tasarım ve yapı konusunda BMW K1200RS’nin ön tasarımı etkili ve güzeldir. Sürdüğünüz zaman makinenin ne kadar iyi düşünülmüş olduğunu merak etmeden duramazsınız.

Birinci Sınıf ErgonomiBMW K1200 RS İncelemesi

Motosikletin yüksek denilebilecek kadar ağır olmasına ve tam olarak 265 kilogram olmasına rağmen yüksek hızlı spor tur motosiklet, uzun mesafeleri rahatça kat edecek şekilde üretildi. Ayrıca Alman motosiklet ve otomobil üreticisi BMW, sürücülerinin tüm yol boyunca rahat kalmasını sağladı. Boyunuz veya bedeniniz ne olursa olsun, motosikleti size özel yapılmış gibi hissedecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Kıvrımlı koltuk, ayaklık, ekran, gidon, süspansiyon ve diğer birçok bileşen sürücünün boyuna göre ayarlanabilir. Fakat kısa ve zayıf kişiler için denetimsiz oldukları vakit ergonomi kelimesi de ortadan kalkmakta.

1.171cc sıvı soğutmalı uzunlamasına/yatay olarak monte edilmiş sıralı 4 silindirli DOHC motor, ne kadar uğraşırsanız uğraşın motosiklet hakkında konuşurken gözden kaçırabileceğiniz bir şey değildir. Ayrıca bu motor yapısı ve türü, güvenilirlik ve düşük bakım açısından bir üne sahiptir. Yabancı motosiklet forumlarından bir sürücü, K1200RS motorunun yıllık bakım maliyetinin ortalama 150 dolar olduğunu iddia ediyor. Bu miktarı TL’ye çevirdiğimiz zaman bile oldukça kabul edilebilir bir ücret olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle motosikletin ihtiyaç duyabileceğinizden çok daha fazla tork ve güce sahip olduğunu gördüğümüz zaman K1200RS’in ekonomik bir motosiklet olduğunu söyleyebiliriz. Ancak parçalarının nadir bulunmasından dolayı, rutin olmayan bakımları oldukça pahalı boyutlara çıkabilir.

Motosiklet, K1100RS’de boylamasına monte edilen 16 valfli revize edilmiş bir versiyon olan motora sahiptir. Böylece revize edilen motorun kapasitesi, hafif pistonlar ve valf dişlisi ile gelen 5 mm daha fazla stroklu yeni bir krank mili ve ekstra fermuar kullanımı sayesinde 1092cc’den 1171cc’ye çıkarılmıştır. Tüm bunlar 11.5:1 sıkıştırma oranına ve ram-hava girişine yol açtı. Bu eklemeler ve yükseltmeler, motosikletin 125 beygirlik motorunu şimdiye kadar bir BMW motosikletinde bulunan en güçlü motor haline getirdi.

BMW K1200RS Hız ve Konfor  Konusunda CiddidirBMW K1200 RS İncelemesi

Hız, tur ve uzun mesafeleri sorunsuz bir şekilde dengeleyen bir motosiklet görmediyseniz BMW K1200 RS’i incelemelisiniz. Bu motosiklet, uzaklara giderken sizi rahat ettirmek için birçok tur aksesuarı ile donatılmıştır. Böylece günde 800 kilometreden fazla yol kat etme konusunda belki de en yetkin motosikletlerden biridir. Ayrıca 200 kilometrenin üzerine çıkabilmesi, sürücüye ve yolcuya oldukça dinamik sürüş hissiyatı sağlamaktadır.

6 vitesli kapalı bir tahrik mili şanzımanı, pastanın üzerine mükemmel bir krema görevi gösteriyor. Bir BMW’ye takılmak için en iyisi olmayabilir fakat yine de en iyi Japon motosikletlerinde bulunanlarla rekabet edebiliyor. Şanzıman oldukça güvenilirdir, geçişleri sessiz ve hızlı değişir. Boş vites veya takılma gibi durum asla söz konusu değildir. Ayrıca iki adet dört pistonlu Brembo kaliper, ön frenler için 305 mm diskler ve arka frende çift etkili Brembo kaliper, 285 mm disk bulunuyor. Cüsseli olan motosikleti, sorunsuz bir şekilde durduran frenler, oldukça etkili ve keyifli hissiyata sahip. Ayrıca güzel bir lastikle ani fren yaptığınız zaman motosikletin yeri kazımaya çalıştığını hissedeceksiniz. Sonuç olarak “BMW K1200 RS İncelemesi” ile en keyifli motosiklet modellerinden birini tanımış olduk. BMW k1200 RS motosiklet piyasasında nadir ve eski olsa da fiyatı ve yapısıyla yeni motosiklet modelleriyle rekabet edebilmektedir.

İkinci El BMW Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here