Motosiklet Yarışçıları: Valentino Rossi, son derece başarılı bir motosiklet yarış kariyerine sahip. Ayrıca MotoGP, Valentino Rossi olmadan eski tadını vermeyecek. Muhammed Ali, Michael Jordan, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo. Farkındaysanız bütün bu insanların ortak bir noktası var; hepsi alanlarında çok başarılı ve unutulmayacak! Tarkan’ın pop yapması, Cheo Gallego’nun rap yapması, Valentino Rossi’nin motosiklet yarışları içinde olması gibi bir şey. 16 Şubat 1979 doğumlu olan Rossi, efsanevi bir İtalyan motosiklet yarışçısı ve birden fazla MotoGP Dünya Şampiyonudur. “Doktor” lakaplı Rossi’nin şanlı yarış kariyeri, onu motosiklet yarışlarının en iyileri arasında son derece üst sıralara çıkaran akıllara durgunluk veren başarılarıyla yaklaşık 30 yıla yayılmaktadır.

Bu kadar uzun bir kariyerin kesinlikle bazı kötü anları da var. Fakat Valentino Rossi’nin yüksek puanları kimsenin umurunda olmayacak kadar muhteşem bir sürüş stili ön plana çıkmaktadır. Genel olarak, motor sporlarının öngörülemeyen bir geleceği vardır. Bu nedenle en kısa zamanda daha büyük biri ortaya çıkabilir. Fakat o zamana kadar İtalyan motosiklet yarışçısı Valentino Rossi hakkında bazı ilginç gerçekleri incelerken anın tadını çıkaracağız.

3 Yaşında Yarışmaya Başladı

Rekabetçi sporlara erken maruz kalmak, genellikle çocuklarda yetişkinliğe kadar beslenebilecek esnek bir karakter geliştirmeye yardımcı olur. Rossi’nin motosiklete başlaması, Graziano’nun (Rossi’nin babası) oğlunu daha küçük yaşta bile rekabetçi hale getirme kararından doğmuştur. Ayrıca Rossi, daha 3 yaşında rekabetçi yarışlara atıldı. Babası go-kart yarışında yarıştığı zamanlarda Rossi bir bisiklete bindirildi. Bu nedenle, erken başlaması nedeniyle kendisini yeni neslin ilk binicilerinden biri olarak görüyor.

Takma Adın Ortaya Çıkışı / Valentino Rossi’ye Neden Doktor Deniyor?

Valentino Rossi’nin takma adı “Doktor”dur. Böylece takma adın kökenine dair birkaç varsayım vardır. Böylece her yarışma sonunda insanlar “Valentino Rossi’ye Neden Doktor Deniyor?” Sorusunu sormaktadır. Bunlardan biri, efsanevi yarışçıya Doktor denilmesini sağlayan fahri doktora derecesi alma olasılığıdır. Fakat adı 2001 yılına kadar benimsediği için bu gerçek nedenden biraz uzak. Aslında İtalya’da “Doktor” saygı duyduğunuz birine dediğiniz bir isimdir. Ayrıca, birçok İtalyan doktorun soyadı Rossi’dir. Bu nedenle Rossi bunu bir takma ad olarak benimsemiştir.

İkinci El Yamaha İlanları

Valentino Rossi Neden 46 Numarayı Kullanıyor? Valentino Rossi Neden 46 Numarayı Kullanıyor?

Valentino Rossi’nin motosiklet yarışlarında 46 sayısı artık sadece bir kimlik numarası değildir. Rakipsiz bir başarının simgesidir. Rossi tarafından tüm kariyeri boyunca benimsenen 46 numara, İtalyan motosiklet yarışları efsanesine eşi görülmemiş bir başarı düzeyi getirdi. Ama neden 46 numara? Sorumuzun cevabına gelecek olursak Rossi 1979’da doğdu. Aynı yıl babası Graziano, 250cc Grand Prix’de bir motosiklet yarışçısı olarak en başarılı sezonunu 46 numarayı kullanarak geçirdi. Bu nedenle, Doktor 46 numarayı benimsedi.

Tehlikeli Anlar

Motosiklet yarışı, vasıfsız biniciler için son derece tehlikeli olabilir.  Yetenekli biniciler bile çoğu zaman, bazen kemiklerini etkileyen çeşitli yaralanmalara yol açabilecek aksilikler yaşarlar. Bu tür yaralanmalardan biri bacak kırılması ve Rossi’de bacaklarını kıran bazı motosiklet yarışçılarından biri oldu. Fakat büyük ölçüde büyük olaylardan arınmış bir kariyere sahip olduğu için şanslı. Özellikle, 2010’da antrenman sırasında Rossi motosikletini kaydırdı ve bacağı kırıldı. MotoGP efsanesi ayrıca 2017’de bir enduro antrenmanı kazasında çift bacağı kırılmıştı.

Bir Yarış Takımına SahipMotosiklet Yarışçıları: Valentino Rossi

Valentino Rossi, belli ki bir süredir emekli olmayı planlıyor.  2014 yılında İtalyan yarış efsanesi VR46 markasını piyasaya sürdü. Rossi, bu sayede Moto3 ve Moto 2 kategorisinde yer alan Sky Racing Team VR46’yı kurdu. Aynı zamanda 2022’den itibaren MotoGP’de yer alacak. Hali hazırda bir marka olarak VR46’nın bir mal ve giyim şirketi var. Ayrıca VR46 Academy adlı bir yarış okulu da vardır.

Dört Sınıfta Kazanacak Tek Motosiklet Yarışçısı

Motosiklet yol yarışı, 1949’da bir dünya şampiyonası etkinliği olarak düzenlendi. Yarışlarda, motosikletler motor hacmine göre 50 cm3’ten (cc) yaklaşık 1000cc’ye veya daha fazlasına kadar birkaç sınıfa ayrılmaktadır. Özellikle, erken başlangıç ​​Rossi’nin çok çeşitli sınıflarda rekabet etmesine neden oldu. Valentino Rossi; 125cc, 250cc, 500cc ve MotoGP’nin farklı sınıflarında Dünya Şampiyonasını kazandı. Bu sonuçlar, Rossi’yi yarışma tarihinde dört farklı sınıfta Dünya Şampiyonasını kazanan tek sürücü yapmaktadır.

Futbol Sevgisi Motosiklet Yarışçıları: Valentino Rossi

Rossi fanatik bir futbol hayranıdır. Ayrıca  Rossi, kişisel hayatı hakkında pek bir şey bilinmese de Football Club Internazionale Milano’ya olan aşkını gizlememektedir. Basitçe Inter olarak bilinen İtalyan futbol kulübü 1908’de kuruldu ve 1910’da ilk şampiyonluğunu kazandı. Takımda diğerlerinin yanı sıra Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona ve Brezilyalı Ronaldo da yer aldı. Özellikle Inter, Rossi’yi 2008 ve 2009 şampiyonluklarını kazandıktan sonra web siteleri aracılığıyla tebrik etti. Ayrıca, galibiyetini kutlamak için Rossi, 2015 Arjantin Grand Prix’sinde podyuma Maradona forması ile çıktı.

Motosiklet Yarışçıları: Valentino Rossi, yarışlardan çok para kazansa da, spor dışında da çok daha fazlasını kazanıyor. Yılda yaklaşık 10 milyon dolar kazanan Rossi,  spordan en çok para kazanan insanlar arasında yer alıyor. Sponsorluk anlaşmalarından gelen baş döndürücü miktarın yanı sıra Rossi, diğer girişimlerin yanı sıra ürün satışları yoluyla VR46 markasından da para kazanmaktadır. Çeşitli websitelerine göre Rossi 200 milyon dolar değerindedir. Her zaman dediğimiz gibi Rossi inanılmaz bir motosiklet yarış kariyerine sahip. 30 yıl boyunca aktif yarıştı. 995’te Aprilia ile İtalyan 125cc Şampiyonasını kazanan ve aynı zamanda Avrupa Şampiyonası’nda da üçüncü olan Rossi, 1996’da Aprilia ile birinci Dünya Şampiyonasına geçti. O zamandan beri en üst seviyede mücadele etti. Fakat Ağustos 2021’de yaptığı açıklamada Rossi, 2021 sezonundan sonra MotoGP’den emekli olacağını söyledi.

Duygular bir yana, Rossi’nin başarıları kulakları tırmalayan desibellerde bile ses getirir. Motosiklet Yarışçıları: Valentino Rossi, 115 zafer, 235 podyum ve 9 dünya şampiyonluğu. Son derece sevimli tavrı da spora milyonlar kazandırdı.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here