MotoGP Fransa Yarışı Yağmur Altında Tamamlandı

0
1536

MotoGP Fransa yarışı Le Mans’da tamamlandı. İtalyan yarışçı Danilo Petrucci damalı bayrağı ilk sırada göre sürücü olurken Honda‘nın çaylağı Alex Marquez yarışı ikinci sırada tamamladı ve KTM‘nin güçlü pilotu Pol Espargaro da yarışı üçüncü tamamlayarak podyumun son ismi olmayı başardı.

MotoGP Fransa
Danilo Petrucci

Doktor’dan MotoGP Fransa Yarışına Erken Veda

Yağmurlu yarışlar her zaman sürpriz kazalara açık olur ancak yıllarını tecrübesi Valentino Rossi’nin yarışın henüz ikinci virajında kaza yapması herkesi şok etti. Valentino Rossi’nin kaza ile ilgili açıklaması da şu şekilde oldu; “İyi bir start aldım ve ilk viraj sonrasında da iyi bir yerdeydim. Şikanın ilk bölümüne hepimiz çok sakince girdik, çünkü şartlar soğuk hava sebebiyle çok zorluydu. Ayrıca çok yavaş şekilde girdim, ancak dürüst olmak gerekirse ne olduğunu anlamadık.”.

Motogp fransa rossi kaza

Arka Sıralardaki Şampiyonluk Mücadelesi

Şampiyonanın en iddialı ismi ve aynı zamanda lideri olan Fabio Quartararo ve onun en yakın rakibi olan Joan Mir ile arka sıralarda kıyasıya bir şampiyon mücadelesine tanık olduk. Yarışa pole pozisyonundan başlayan genç yetenek Fabio Quartararo, yarışa 14.sıradan başlayan İspanyol pilot Joan Mir ile kıyasıya bir rekabete girdi ve rakibini geride bırakarak şampiyona sıralamasındaki yerini sağlamlaştırdı. Şampiyonada şu an Quartararo 10 puan farkla Mir’in önünde lider konumda bulunuyor. Genç pilot yarış sonu yaptığı açıklamalarda da şu demeci verdi; “Galiba ilk defa bir yarış sırasında şampiyonluğu düşündüm. Joan beni geçtiğinde içimden ‘hayır, bir şeyler denemeden bitmesine izin vermeyeceğim’ dedim.”.

https://twitter.com/MotoGP/status/1315262186487525376?s=20

Alex Rins Tarih Yazmaya Çok Yaklaşmıştı

Yarışın bir diğer önemli olayı da Alex Rins’in yarış dışı kalması oldu. Yarışa 16.sıradan başlayan Suzuki pilotu çok çabuk bir şekilde sıra kazanmayı başardı ve 2.liğe kadar yükseldi. Ancak ikinci virajda yaptığı kaza sonucu son sıraya kadar gerileyen İspanyol pilot, yarışa devam etse de kayışın motosiklete takılması sonucu yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

https://twitter.com/MotoGP/status/1315257724444139528?s=20

Şampiyon Gen! Marquez Kardeşler

MotoGP’ye son yıllarda damga vuran büyük şampiyon Marc Marquez’in kardeşi Alex Marquez, abisinin yokluğunda podyumda. Yarışa 18.sıradan başlayan Honda’nın çaylak pilotu Alex Marquez, destansı bir sürüş ile 2.sıraya kadar yükselmeyi başararak kendisini tüm dünyaya kanıtlamış oldu.

https://twitter.com/MotoGP/status/1315261500211245062?s=20

Yarışın tam sıralaması da aşağıdaki gibi oldu.

motogp fransa sıralama
MotoGP Fransa Sonuçları

İkinci El Motosiklet Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here