Trafik Kazaları İstatistikleri Açıklandı: Eylül 2020

2
6840

Eylül ayı trafik kazaları istatistikleri açıklandı. İstatistiklerde geçen aya göre azalmalar da olsa hala kayıplarımız ve yaralılarımız var. 2020 Eylül ayında toplamda 34.128 adet trafik kazası olurken 235 vatandaşımız trafik kazalarında hayatlarını kaybetti ve 22.782 vatandaşımız ise yaralandı.

Trafik Kazaları İstatistikleri Geçtiğimiz Aylara Göre Azaldı

EBS Danışmanlık tarafından hazırlanan trafik kazaları istatistikleri, Eylül ayındaki ölümlü ya da yaralanmalı kaza sayılarının Ağustos ayına göre %8,7 daha az olduğunu gösteriyor. Ayrıca ölümlü kaza oranlarında da Ağustos ayına göre %19,29’luk düşüş yaşanırken yaralanmalı kaza oranlarında da %11,5’luk bir düşüş yaşandı. Temennimiz hiç kaza olmaması yönünde olsa da oranlardaki bu düşüşler bile sevindirici.

Trafik Kazaları İstatistikleri Açıklandı

Eylül Ayında Gerçekleşen Kazaların Nedenleri

Kazaların oluş sebepleriyse ayrı üzücü. Maalesef ki kazaların %87’lik kısmı sürücü hatasından kaynaklanıyor. Söz konusu bu hatalarda sırayla şu şekilde;

  • Araç hızını yol ve trafiğin gerektirdiği şekilde ayarlamamak,
  • Kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak,
  • Şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak.

Ayrıca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaların araç tipine göre dağılımındaysa doğal olarak başı otomobiller çekiyor. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarına karışan araçların %48,8’i otomobiller olurken ikinci sırada %18,1 ile motosikletler ve üçüncü sırada da %14,25 ile kamyonetler yer aldı.

Burada dikkat çekmediğim nokta ise motosiklet sayısının otomobil sayısına oranla çok daha az olmasına rağmen ölümlü ve yaralanmalı kazalar söz konusu olduğunda farkın az olması. Buradan motosikletli sürücülerin hayati riskinin daha fazla olduğu çıkarımını yapmak mümkün. Dolayısıyla motosikletli sürücülerin güvenlik önlemlerini sıkılaştırmaları ve diğer sürücülerin de motosikletli sürücülere gereken saygıyı göstermelerini rica ediyoruz. Aşağıda bulunan linkteki yazıya da tıklayarak en önemli motosiklet korumalıklarının neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Motosiklet Korumalığı Nedir? En Önemlileri Hangileridir?

İstatistiklerde de görüldüğü üzere her şey tamamen bizim ellerimizde, trafikteki her dikkatsiz hareketiniz bir aileyi acıya boğabilir ya da bir kişiyi ömrünün sonuna kadar yatağa veya tekerlekli sandalyeye bağlayabilir. Trafikte; tüm bunların bilincinde ve empati kurarak gereksiz aksiyonlara girmeden yaptığınız her sürüş için sizlere minnettarız.

Arabam.com ailesi sizlere güvenli sürüşler diler.

İkinci El Otomobil Fiyatları

İkinci El Motosiklet Fiyatları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here