Hız Yapmak Size Ne Kazandırıyor ?

2
3797

Hız yapmak Lewis Hamilton’a yılda 57 milyon dolar net maaş kazandırıyor peki hız yapmak size ne kazandırıyor? Kazandırdıkları aldığınız riske değiyor mu? Hayattaki birçok şey tıpkı tahterevalli gibi bir denge içerisindedir. Yaptığınız her hareketin, aldığınız her aksiyonun bir karşılığı bir sonucu olur. Hız yapmak da size telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir.

hızlı gitmek
hız yapmak ne kazandırır

Örneğin; ben bu yazıyı yazarken çok hızlı çok aceleci davranırsam, onlarca yazım hatası yapabilirim. Bunun sonuncunda işimden olabilirim ve belki de kariyerimin herhangi bir yerinde beni bekleyen o mutlu aile tablomu bozabilirim. Öte yandan hızlı bitirdiğimde tam yarım saat kazanabilirim! Neler yapılmaz ki o yarım saatle değil mi(!) Sosyal medyada bir tur atarım hatta üstüne bir de bir bölüm dizinin bir kısmını bile izlerim… Sizce kariyerimi, hayallerimi tehlikeye değer mi bunlar?

Hız yapmak aracınızın kontrolden çıkma ihtimalini arttıracaktır. Ayrıca hız yapmak, bir tehlikeyle karşılaştığınızda da durma mesafenizi önemli ölçüde etkileyecektir. Siz ne kadar hızlı bir şekilde bir cisme çarparsanız o cisme çarpma anında ilettiğiniz mekanik de o kadar artacaktır. Çarptığınız aracın içindeki insanlar; bir sürü seveni, onlarca hayali, heyecanla kurduğu sayısız planları olan insanlar, sizin ilettiğiniz bu mekanik enerji kadar zarar görecekler ve ölüm riskleri artacak. Aynı şey sizin için de geçerli, ne kadar hızlı giderseniz kendinizin ve aracınızdaki sevdiklerinizin ölüm riskini bir o kadar arttırırsınız.

EGM Açıkladı, Hız Yapmak Ölüm Riskinizi Katlıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmalar gösteriyor ki; saatte 80 km hızla giden bir kişinin 30 km hızla giden bir kişiye oranla ölüm riski tam 20 kat daha fazladır. Ayrıca savunmasız yayalara 30 km hızla çarpıldığında ölüm riski yalnızca %10 iken 45km hız ile çarpıldığın bu ihtimal 5 kat artıp %50’ye ulaşıyor ve 80km hızla giden bir aracın bir yaya çarpması halindeyse yayanın hayatta kalma ihtimali neredeyse sıfır.

  • 1990 yılında İsveç’te yasal hız sınırı 110 km’den 90 km’ye düşürülmüş bu uygulama ölümlü kazaların %21 azalmasını sağlamış.
  • 1991 yılında İngiltere’de yasal hız sınırı 100 km’den 80 km’ye düşürülmüş ve bu uygulama kazaların sayısını %14 oranında azaltmış.
  • 1987 yılında Melbourne çevresindeki hız sınırı 100 km’de 110 km’ye yükseltilmiş ve uygulama kaza oranlarını %24 arttırmış. 1989 yılında yeniden eski sınıra dönüldüğündeyse %19,3 azalmış.

    hız yapmak
    Hız yapmak size ne kazandırıyor?

Çok Dikkatli Olmalısın,Yalnızca “1” Canın Var!

Kurban bayramı yaklaşıyor, hatırlatalım geçen yıl Kurban bayramı tatilinde trafik kazaları bilançosu: 52 can kaybı, 427 yaralı.

Hem pandeminin yayılma hızının azaltmak hem de trafikte kaybettiğimiz can sayısını azaltmak için lütfen gereksiz risk almayalım!

Geç olsun, Güç olmasın!

Pandemi riskini azaltmak için de araba pazarlarına gitmek yerine evde cep telefonunuzdan kendinize en uygun araçları arabam.com adresinden bulabilirsiniz.

2. El Araç İlanları için Hemen Tıklayın!

 

2 YORUMLAR

  1. Hiç anlam veremiyorum dar yolda hız yapanları veya döner kavşakta drift yapanları. Sadece kendileri için değil etrafındakiler için de büyük bir risk unsuru doğuruyorlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here