Michael Schumacher’in İlk Otomobili: Bugatti EB 110… Ace Hood, Rick Ross ve Future ünlü bir şekilde “Yeni bir Bugatti’de uyandım” dediğinde elbette ki Ace’in kendi tahminine göre 1,2 milyon dolarlık Bugatti Veyron 16.4’ten bahsediyorlardı. Little, Ace, Ross veya dünyanın geri kalanının bu konuda bildiği gibi Veyron’un daha nadir ve daha az bilinen bir alt modeli bulunmaktadır. Bu model de Bugatti EB 100 modeli olmaktadır. Ayrıca bu modeli ünlü F1 efsanesi de tercih etmiştir. Ayrıca İtalyan spor otomobil üreticisi, günümüze kadar birçok farklı modelde otomobil üretmiştir. Rakiplerinin ötesine geçmeyi başaran ve kendini kanıtlamayı başaran nadir otomotiv üreticilerinden biridir.

Bildiğimiz üzere otomotiv üreticileri, yaptıkları küçük hatalar yüzünden kariyerlerine büyük zararlar verebilmektedir. Fakat Bugatti, günümüze kadar satışa sunduğu bütün araçları ile rakiplerinin ötesinde olmayı başarmaktadır. Tasarım ve performans konusunda eşi benzeri olmayan modeller üreten Bugatti, en iyi premium spor otomobil üreticilerinden biri olmaktadır. Ayrıca ünlü F1 efsanesi ve yarış pilotu Michael Schumacher’in de favorisidir.

Bugatti Markasının Uluslararası Yeniden CanlanmasıMichael Schumacherin İlk Otomobili: Bugatti EB 110

Bugatti, otomobil teriminin ortaya çıkmasından beri var olmaktadır. Ünlü Fransız spor otomobil üreticisi Bugatti, zengin müşterilerine son derece pahalı ve lüks arabalar üretmektedir. Fransız şirketinin sahip olduğu Bugatti markası, 1960’ların sonunda son bulmuştur. Fakat Romano Artioli adlı hırslı bir İtalyan girişimci, feshedilmiş Fransız lüks markasının fikri mülkiyet haklarını satın almıştır. Bu olaydan sonra Bugatti ortaya en popüler otomobillerinden biri olan EB110’u üretmiştir. Bugatti EB110, turboşarjlı V12 motorlu ve 4 tekerden çekişli efsanevi bir spor otomobildir. Ayrıca Bugatti EB110 saatte 350 kilometre hıza kadar çıkabilmektedir. Ünlü İtalyan spor otomobil üreticisi Bugatti’nin Veyron modelinden sonraki en efsane araba modeli de EB110 olmaktadır.

Dönemindeki Jaguar XJ220’den Daha başarılı

Bildiğimiz üzere ünlü ve efsanevi F1 yarışçısı Michael Schumacher, birçok hızlı arabayı sürme fırsatını yakalamıştır. Fakat ünlü Alman F1 yarışçısının EB110’u seçmesinin altında birçok farklı neden yatmaktadır. Bunun başlıca nedenlerinden biri de Bugatti’nin en hızlı ve kaliteli spor araba modellerinden biri olmasıdır. Üstelik Bugatti EB110, dönemindeki en önemli rakiplerinden biri olan Jaguar XJ220’den daha başarılı olmaktadır. Fakat Jaguar XJ220 ralli motoruna sahiptir. Bugatti EB110’da ise tamamen yol için tasarlanan motora sahiptir. Bu yüzden iki araba da birbirlerinden çok daha farklı ve dinamik karakterlere sahip olmaktadır.

Formula 1 Kraliyetinin Tercih Edilen SürüşüMichael Schumacherin İlk Otomobili: Bugatti EB 110

Bugatti ve Jaguar arasındaki benzerliklerin bittiği yer burası olmaktadır. Bugatti, en ünlü sahibi Michael Schumacher’in Bugatti tercihi yaparak gösterdiği gibi açıkça daha rafine ve daha iyi yapılmış otomobildi. EB110 ve muhtemelen tüm zamanların en ünlü yarış pilotu ile ilgili bir anekdot; Schumacher’in 1992’de parlak sarı bir örnek satın almasından kısa bir süre sonra gerçekleşmiştir. EB 110, 90’ların çökmekte olan ekonomileri nedeniyle pek fark edilmese de şimdiye kadar üretilmiş en efsane spor otomobillerden biri olmaktadır. Ayrıca Bugatti, başka hiçbir süper otomobil markası tarafından alınamayacak bir onay mührüne sahiptir. Bu onayda ünlü ve efsanevi Alman F1 yarış pilotu Michael Schumacher tarafından verilmiştir.

Ünlü yarış pilotu Michael Schumacher’i bilmeyenler içinde kısa bir özet yapacak olursak; Ünlü efsane F1 yarışçısı toplamda 7 kez dünya şampiyonu olmuştur. Ayrıca Michael Schumacher, Formula 1’de Dünya şampiyonu olan tek Alman pilot olmaktadır. Özellikle Almanların F1’i tanımasında ve Almanya’da F1 geleneğinin yayılmasındaki kilit adamlardan biri de Michael Schumacher olmaktadır. 1952 yılında doğan başarılı F1 yarış pilotu, 2013 yılının aralık ayında Fransız Alpleri’nde ciddi bir kayak kazası geçirmiştir. Ayrıca kayak kazasından sonra ağır yaralanan ve beyin travması geçirmiştir.

2013 yılından beri hastanede tedavi altında olan Alman yarış pilotu Michael Schumacher, günümüzde de stabil bir şekilde tedavi altında tutulmaktadır. 2014 yılında komadan çıktıktan sonra Cenevre Gölü’ndeki evinde tedavi edilmektedir. Menajerine göre komada olmasa da ünlü yarış pilotu Michael Schumacher’in bilinci konusunda bir açıklama yapılmamaktadır. Ayrıca kazadan sonra hiçbir gazete veya magazinde güncel fotoğrafına ulaşılamamaktadır. “Michael Schumacher’in İlk Otomobili: Bugatti EB 110” adlı içeriğimizden de anlaşılacağı üzere Efsanevi pilotun favori otomobili EB110’dür.

İkinci El Otomobil İlanları

Sıfır Kilometre Araç Modelleri 

Arabanızın Kaç Para Olduğunu Çok Kısa Bir Süre İçinde Öğrenin! 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here