90’ların en hızlı araba modelleri

0
2141

90’ların en hızlı araba modelleri… 1990’lı yıllar bazı otomobil markaları ve modelleri için devrim niteliğinde olmaktadır. Ayrıca bugünkü listemizde bulunan araç marka ve modelleri, günümüzdeki arabaların birçoğundan daha hızlı olmaktadır. Hangisinin en hızlı otomobil olduğunu soran herkes kuşkusuz ki son on yılın modern otomobillerinin bir listesine ulaşacaktır. Fakat zamanı 90’lara geri döndürürsek, otomobil üretimi için en büyük dönemlerden biri olarak kabul edildiğimi görmekteyiz. Ayrıca markaların 200 kilometre hızı geçmesinin yaygın bir uygulama olduğu ve otomobil üreticilerinin daha hızlı gitmek için hala eski moda mühendislik kullandıkları bir dönemdir.  90’ların süper otomobil patlaması olmasaydı bugünkü arabalar şimdiki kadar hızlı olur muydu? Bu sorunun cevabı; kesinlikle olmazdı. Bunun en önemli sebebi; otomobil markaları, rakiplerini geçmek için en yoğun çalışmalarını 1990’larda gerçekleştirmiştir.

1994 Dauer 962 Le Mans90ların en hızlı araba modelleri

Bu otomobil, C Grubu’nun başlangıcından otoyol yarışçısına kadar şaşırtıcı derecede az değişiklik gerektirdi. Ayrıca bunların çoğu gözden gizlendi ve bu ikisini birbirinden ayırmayı neredeyse imkansız hale getirdi. En belirgin özellik, modellere deri döşeme ve yolcu koltuğunun eklenmesidir. 962’yi incelediğimiz zaman karşımıza çok daha farklı bir araç modeli olduğu çıkmaktadır. Özellikle arabanın karbon fiber detayları, sınıfının ve çıkış yılının en büyük liderlerinden biri olmasına yardımcı olmaktadır. 1994 Dauer 962’de 6 silindirli 3 litrelik motor bulunmaktadır. Ayrıca 730 beygir gücünde olan 962, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2,9 saniyede ulaşmaktadır. 1994 model Dauer 962’nin son hızı da 390 kilometre olmaktadır. Böylece şu andaki rakiplerinin bile ötesinde olan 1994 model Dauer 962, son derece sorunsuz ve hızlı bir motora sahip olmaktadır.

Aracın tasarımına baktığımız zaman gündelik sürüşler için uygun olmadığını görüyoruz. Ayrıca savaş uçaklarını andıran kokpit yapısı ve pencereleri, aracı günümüzün alışılmış tasarımlarından uzaklaştırmaktadır. Aracın oval ve keskin hatlara sahip olması, son derece etkili bir görünüme sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca genellikle sarı renkte üretilmesi, aracın tamamen bir spor otomobil olduğunu göstermektedir. Sonuç olarak, gerçek yarış otomobillerinden türetilen bu model, rakiplerinin ve 90’ların en farklı ve ilgi çekici otomobil modellerinden biri olmaktadır.

1994 Renault Espace F190ların en hızlı araba modelleri

Renault, Williams F1 takımıyla yarışan otomobil üreticilerinin başarısını kutlamak için bu otomobili üretmiştir. Renault Espace F1,  standart bir Espace gövdesi üzerine inşa edilmiştir. Ayrıca 3.5 litrelik V10’a sahip olmaktadır. Aracın tasarımını incelediğimiz zaman kalın lastikleri barındırmak için daha geniş bir gövdeye sahip olduğunu görmekteyiz.  FW15C şanzımanın kullanılması, aracın dinamikliğini arttırmaktadır. Bu yüzden Renault’un mühendisleri araca devasa bir kanat eklemişlerdir. Bu kanat sayesinde daha etkili yol tutuşu ve frenlemeyi sağlamak istemişlerdir.

1994 yılında Fransız otomobil üreticisi Renault tarafından üretilen Espace F1, 789 beygir güce sahiptir. Ayrıca Espace F1, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2,8 saniyede çıkmaktadır. Böylece bu araba normal bir minivana göre çok hızlı ve dinamik olmaktadır. Ayrıca 90’lı yıllarda üretilmesine rağmen günümüzdeki birçok araçtan bile hızlı olmaktadır. Tasarım olarak listemizdeki en farklı otomobil olan Renault Espace F1 modeli, günümüzdeki minivanlara göre de çok farklı olmaktadır. Sarı ve siyah rengin birbirleriyle olan uyumu, aracın tasarımını güçlendirmektedir. 4 kapılı olması, tavan bagajı gibi duran kanat tasarımı ve kalın lastikleri, aracın benliğini ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca Espace F1, Fransız otomobil üreticisi Renault’un çılgın ve güçlü tarzını ortaya çıkaran nadir otomobil modellerinden biri olmaktadır.

İkinci El Renault İlanları 

1991 Audi Avus Quattro Konsepti90ların en hızlı araba modelleri

“90’ların en hızlı araba modelleri” adlı içeriğimizin son modeli Alman otomobil üreticisi Audi tarafından geliştirilen 1991 model Avus Quattro olmaktadır. Fakat bu otomobil konspet aşamasını geçemediği için diğer modellere göre daha az bilinmektedir. Audi’nin üzerine en çok çalıştığı otomobil modellerinden biri de 1991 model Avus olmaktadır. Fakat Avus Quattro sadece konsept aşamasında kalmıştır. Alman otomobil üreticisi, 4 tekerlekten çekiş sistemine ve alüminyum şaseye sahip olan bu modele yoğun bir ilgi duymaktadır. Alman otomobil üreticisi Audi’nin ortaya çıkarıp, satışa sunmak istediği Avus; 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2,9 saniyede ulaşmaktadır. Ayrıca arabanın son hızı 341 kilometre hız olmaktadır. Etkileyici tasarımı ve performansını göz önüne aldığımız zaman bu otomobil son derece başarılı olmaktadır. 500 beygir civarında güç üreten 6 litrelik V12 motora sahip olması, arabanın çekiciliğini de arttırmaktadır.

İkinci El Audi İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here