Isle of Man TT Edition BMW S1000RR incelemesi… 2022 BMW S 1000 RR Isle Of Man Edition, BMW’nin Isle Of Man TT’deki başarılarını anıyor ve yeşil renkte çarpıcı tasarımlı motosikletini sergiliyor. BMW havalı arabalar ve havalı motosikletler yapan en başarılı üreticilerden biridir. Ayrıca BMW S 1000 RR, süper spor motosikletler arasında bir zirve noktası olmaktadır. 2 tekerlekli bir araca sığdırılabilecek sınırsız teknolojinin bir sınırı olmadığını bize gösteren ilk motosikletlerden biridir. Fakat S 1000 RR’dan yayılan tüm muhteşemliğe rağmen BMW, kendine özgü asimetrik farlar da dahil olmak üzere birçok benzersiz ipucundan kurtulmuştur. Böylece son nesil modelleri ile ortaya çok farklı bir S1000 RR modeli çıkarmıştır. Ortaya çıkardığı yeni S1000 RR modeli, daha agresif daha hızlı ve daha efsane olmaktadır.

Ayrıca BMW S1000RR, Alman üreticinin ilk M rozetli motosiklet modeli olmaktadır. Böylece S1000RR, M rozetinden sonra daha da ünlenmiştir. Ayrıca ‘RR’ arması, meraklılar arasında çok saygı görmektedir. S1000 RR, ikonik yarış olan Isle Of Man TT’de güçlü bir kökene sahiptir. 2022 BMW S 1000 RR Isle Of Man Edition, özel sürümün en yenisidir. Ayrıca tamamen yenilenen 2021 BMW M3’ten renkli bir ilham almaktadır. Kısacası, 2022 BMW S 1000 RR Isle Of Man Edition, Isle Of Man TT’yi anıyor ve yeşil renkte ışıl ışıl görünüyor!

2021 BMW S 1000 RR ve ‘M’ Rozeti Isle of Man TT Edition BMW S1000RR

Bir motosiklet 3 yıl boyunca güncellenmese de rakiplerine kafa tutabilmektedir. Biz bu modellere efsane modeller demekteyiz. Ayrıca BMW’nin S1000 RR modeli de efsane modellerden biri olmaktadır. Mevcut nesil BMW S 1000 RR, 2018’de piyasaya sürülmüştür. Ayrıca kısa süre içinde motosiklet camiasını etkilemiş ve başarısını kanıtlamıştır. Fakat BMW, S 1000 RR’a yaptığı son güncelleme ile tabiri caizse ortalığı katletmiştir. 205 beygir gücündeki yeni nesil S1000 RR, bir önceki nesillerinden çok daha iyi ve hızlı olmuştur. 3 saniyeden daha kısa bir sürede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşan BMW S1000RR, 1000 cc’deki rakipsizliğini de sürdürmektedir. Ayrıca M rozetine sahip olan S1000 RR serisi, markanın temellerinden biri olmaktadır. Sadece 500 adet üretilen bu model, en iyi BMW modellerinden biri olmaktadır. 212 beygir gücünde olan M rozetli S1000RR, 15.100 RPM çevirmektedir. Sonuç olarak bu motosikleti kullandığınız zaman bitmek bilmeyen bir vites ile karşılaşabilirsiniz.

BMW S 1000 RR Isle Of Man Edition’ın ÖzelliğiIsle of Man TT Edition BMW S1000RR

Sınırlı sayıdaki Isle Of Man Edition’ın daha büyük M tekrarlamasına dayanması çok daha dramatik olabilirdi. Fakat BMW burada daha ince bir yol izledi. BMW S 1000 RR Isle Of Man Edition, standart S 1000 RR’nin sanatsal olarak değiştirilmiş bir versiyonu oldu. Ayrıca tüm özel parçalar görsel olarak ön plana çıkarıldı. Özellikle bu motosiklet, BMW’nin prestijli Isle Of Man TT’deki galibiyetlerini anmanın güzel bir yolu oldu. Böylece S 1000 RR, Isle Of Man’den pek çok benzersiz parça almıştır. Ayrıca BMW standart model için isteğe bağlı ekstralar olarak sunulan birçok bileşene yer verdi.

BMW M Cars’tan Özel Bir BoyaIsle of Man TT Edition BMW S1000RR

BMW S1000 RR’nin En belirgin özelliği, harika bir boyaya sahip olmasıdır. Fakat yeni boya işi ve teknik olarak Motorrad dünyasından gelmemektedir. M Isle Of Man yeşili, yakın zamanda piyasaya sürülen yeni BMW M3 Competition sedandan alınmıştır. Karşıt bir şekilde havalı olan diğer parça ise motor yarışları dünyasından ilham alan sarı renkli LED farlarıdır. Ayrıca Ön cam da siyah renkli olmaktadır. Son olarak bir karbon fiber depo kapağı ve deponun üzerinde yazılı olan ayırt edici bir ‘S 1000 RR Isle Of Man Edition’ yazısı, motosikleti tamamlamaktadır. BMW S1000 RR’nin egzoz hattı ve susturucu seramik siyahına boyanmıştır. Bu renkler de yeşil-siyah-bakır renklendirme ile iyi uyum sağlamaktadır. Bakırdan bahsetmişken, karter ve M dövme jantları da bakırla kaplanmıştır. Böylece yeni BMW S1000 RR çok daha canlı ve gösterişli olmuştur. Koltuklarını incelediğimiz zaman gri deri katmanları ile  siyah Alcantara’yı görmekteyiz. Bu zıt kombinasyon, BMW’nin M3 serisi ve M4 serisinden gelmektedir.

BMW S 1000 RR Isle Of Man Edition İçin Performans YükseltmeleriIsle of Man TT Edition BMW S1000RR

Maalesef ki Performans konusunda herhangi bir yükseltme bulunmamaktadır. Fakat BMW, Isle Of Man Edition için standart olarak isteğe bağlı birkaç yeni özellik eklemektedir. Bu özellikler DDC, ısıtmalı elcikler ve hız sabitleyici olmaktadır. Ayrıca motosikletin üzerinde standart donanım olarak gelmektedir. Ayrıca modelin yarış paketi ve spor paketi  bulunmaktadır. Bu paketlere göre birçok farklı özellik, motosiklete entegre edilmektedir. Örnek olarak Akropoviç egzoz, USB bağlantı kiti gibi özellikler, motosiklete eklenmektedir. “Isle of Man TT Edition BMW S1000RR” adlı yazımın sonunda söylemek istediğim tek dezavantaj, üretilecek motosikletlerin hepsinin Fransa pazarına ayrılmasıdır. Ayrıca Fransa’da satılması planlanan Isle Of Man Edition’un satış fiyatı 36 bin Dolar olacaktır.

İkinci El BMW Motosiklet İlanları

İkinci El BMW S1000 RR İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here