Mercedes Türkiye’de 100 Bin Otobüs Üretti

0
1363
Mercedes Türkiye'de 100 Bin Otobüs Üretti

Mercedes Türkiye’de 100 bin otobüs üretti. Alman otomobil devinin Türkiye’deki ayağı Mercedes-Benz Türk üretimde yeni bir boyuta ulaştı. Son olarak Hoşdere Otobüs Fabrikası bantlarından 100 bininci otobüs indi. Bu 100 bininci otobüs ise üçüncü nesil Mercedes-Benz Travego oldu.

Mercedes-Benz Türk İçin Yeni Kilometre Taşı

Mercedes Türkiye'de 100 Bin Otobüs Üretti

Mercedes-Benz Türk ülkemizde 53 yıldır faaliyet gösteriyor. Şimdi ise yeni bir aşamayı daha arkasında bırakmayı başardı. Marka Hoşdere’deki fabrikasında ürettiği Mercedes-Benz Travego ile yüz bin araç sınırını aştı. Böylece ciddi bir üretim gamına ulaşmış oldu. Bu zamana kadar bu fabrikada 62 binden fazla otobüs ihracatı gerçekleşti. İhracat oranları fabrika için oldukça önemli. İlk önce fabrika 50 bininci otobüsünü 2008 yılında üretmişti. O zamana kadarki ihraç edilen otobüs sayısı ise 22 bin 500 idi. 2008’den günümüze ise 40 bine yakın otobüs ihraç etti.

Mercedes Türkiye’de 6 Farklı Model Üretiyor

Mercedes Türkiye'de 100 Bin Otobüs Üretti

Hoşdere Otobüs Fabrikasında Mercedes-Benz ve Setra markalı 6 modelin üretimi gerçekleşiyor. Bunlar çeşitli versiyonlarda üretiliyorlar. Sonrasında ise ihraç ediliyorlar. Tüm bu başarılar ise Hoşdere’deki ekip ile beraber tüm Türkiye ekibine ait. Başarıları ile adından söz ettiren fabrikada 100 bininci otobüs için bir kutlama gerçekleşti. Törende Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün açıklama yaptı. Sülün, “Türkiye’de üretilen her 2 otobüsten 1’ini üretiyor, ürettiğimiz her 10 otobüsten 8’ini ihraç ediyoruz. Bugün 70’ten fazla ülkeye yaptığımız otobüs ihracatımız 62 bin adedi aştı.” dedi.

İkinci El Mercedes-Benz Otobüs Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here