Mercedes C serisi yeni elektrikli model ailesinin geleceğini duyurdu. Mercedes’in bu serisi tamamen elektrikli olacak.

Mercedes C Serisi Hakkında Detaylar

Mercedes stratejisini değiştirmek istediğini ve artık daha fazla lükse odaklanmak istediğini belirtti.

Firma elektrikli araç pazarından pay kapmak istiyor. Mercedes, Tesla Model 3 ile rekabet edecek düzeyde tamamen elektrikli bir C serisi planı olduğunu söylüyor.

Mercedes’in bu seriyi 2024 yılında piyasaya sürme planı var. Şu anda kesin olmayan bilgilere göre de ismi EQC Sedan olacak. Çok büyük bir ihtimalle de daha önce ki modeli EQXX konseptini temel alacak.

Mercedes’in dediğine göre C serisi Yeni Entry Luxury segmentinde bir seri olacak. Ayrıca yeni bir elektrikli araç platformu üzerine inşa edilecek.

C serisi ilk olarak 2024 yılında piyasada olacak. EQC Sedan bu serinin ilk modeli olacak. Bu yeni platform modüler ve tüm araçlarda kullanılabiliyor.

Bu platform aslında elektrikli araçları temel alıyor. Ama diğer model araçlarla da uyumlu durumda.

Seri Hakkında Diğer Bilgiler

Mercedes Tesla Model 3 gibi rakiple rekabet edebilmek için tamamen elektrikli bir otomobile sahip olması gerektiğini biliyor. Bu yüzden C serisi ortaya çıktı.

Şu anda ki en küçük elektrikli Mercedes modeli Sedan EQE. Bundan daha küçük elektrikli araç isteyen kullanıcılar için en iyi alternatif C300e ve bu da tamamen elektrikli bir model değil. Plug-in hybrid.

Mercedes’in tamamen elektrikli aracı EQXX seri üretim olarak düşünülmemişti. Mercedes EQXX bir sonra ki C serisi değil. Ama boyut olarak C serisi ile benzer.

Mercedes EQC’yi gösterdi ve bu da daha önce ki EQXX modelinden biraz daha uzun.

EQC Sedan Bataryası Hakkında

EQC Sedan daha küçük bataryaya sahip olacak. Bu kadar küçük bataryaya sahip olmasına rağmen yüksek verimlilik ve silikon teknolojisi sayesinde yüksek güç sağlayacak.

Aerodinamik tasarıma özel önem veren Mercedes, bu sayede EQC modelinin menzili en üst düzeye çıkarmış olacak.

Sıfır KM Mercedes Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here