Mercedes-Benz logosunun anlamı nedir?

Mercedes-Benz, neredeyse bir asırdır izleyicileri arasında yankı uyandıran büyüleyici logo tasarımıyla tanınır. Mercedes-Benz’in zengin mirasını, bütünlüğünü ve profesyonel ahlakını temsil eden logosu kurulduğu günden bugüne bir marka kimliği altında derin anlam taşımaya devam ediyor. Mercedes-Benz’in üç boyutlu yıldız logosu, Dünyadaki üç oluşumu yani kara, hava ve deniz’deki gücü ifade eder.

Mercedes Logosundaki tasarım öğeleri nelerdir?

Şekil: Mercedes logosunda ki en dikkat çekici öge olan ‘üç köşeli yıldız’ dır. Bu yıldız Mercedes marka kişiliğinin gerçek özünü yansıtıyor ve çarpıcı klasik bir görüntü oluşturuyor

Renkler: Mercedes, kurumsal kimliğinde metalik gümüşün gölgesini çok iyi kullanıyor. Gümüşün elitlerin favori rengi olduğu söyleniyor, bu yüzden bu renk Mercedes-Benz’de markanın karakterini haklı çıkarmak için kullanılıyor.

Yazı tipleri: Mercedes logosundaki yazı tipi “Corporate A Light” da oluşturulmuştur. Bu yazı tipi logo tasarımında sofistike bir görünüm ortaya koyar ve Mercedes’in genel kurumsal kimliğiyle uyumludur.

Mercedes-Benz’in logo tasarımında oluşturduğu görüntü ve kimliği gerçek anlamda da yansıtıyor.

Mercedes logosu zaman içinde nasıl değişti?

1902: Mercedes isminin geçtiği ilk logo

Mercedes, 1902 yılında şirketini temsil etmek amacıyla “Mercedes” adını tescil ettirerek ilk marka kimliğini yarattı. Araba logosu, görüntü veya tasarım ögesi kullanılmadan sadece “Mercedes” adını taşıyordu.

1909: Ünlü Üç Köşeli Yıldız Logosu

Mercedes logosu tarihinde, 1909 yılı, onlarca yıldır şirketin otomobillerini süslemeye devam eden ünlü üç köşeli yıldız logo tasarımının yaratılmasına tanık oldu. Bu logo, eşine postalayacağı bir kartpostalda ki amblemi geliştiren Gottlieb Daimler tarafından tasarlandı.

 

1916: Halkada Dört Yıldızlı Yeni Mercedes-Benz Logosu

1916’da yeni bir Mercedes logo tasarımı yapılmıştı. Bu yeni tasarım, yıldızı çevreleyen ve dört yıldızın yanı sıra şirketin adını da içeren bir daire içeriyordu. Amblem, sonraki on yıl boyunca Mercedes Corporation’ın marka kimliği olarak kaldı.

1926: Defne Çelengi ile Yeni Bir Tasarım

Logoya 1926’da bir zamanlar Benz & Cie motorlarının bir parçası olan defne çelengi dahil edildi. Yeni tasarım, Benz & Cie’nin Daimler-Benz AG ile birleşmesinden sonra yapıldı. Yeni logo ayrıca her iki şirketin adını da yazdı ve bu marka kimliği, her iki motor şirketinin fabrikalarında kullanıldı.

2008: Daha Sofistike Görünen Gümüş Logo Tasarımı

Gümüş rengi, 1934’te Nürburgring’de düzenlenen ilk Grand Prix’e katıldığından beri Mercedes ile ilişkilendirilir. Otomobil devi o yıl Grand Prix Motor Racing’e katılarak “Silver Arrows” adını verdikleri yarış arabalarını üretti. Arabalar, 1954 ve 1955 Formula 1 yarışmasında otomobil şirketini temsil etmeye devam etti.

Daha sonra gümüş rengi şirketin marka kimliğinin ana rengi haline geldi. Logo orijinal mavi renginde kalırken, radyatörde duran rozet gümüşe çevrildi. Logonun 2008’de yenilenmesinden sonra, gümüş rengi 2008’de logonun bir parçası oldu.

Bir sonraki Mercedes Logo Tasarımı

Mercedes-Benz logosu, dünyanın en ünlü otomobil üreticilerinden birinin ifadesidir. Bu nedenle logo tasarım tarihinde prestijli bir konuma sahiptir.

Mercedes’in gelecekteki marka kimliği, yüz yıldan fazla bir süredir oluşturduğu görsel çekiciliği yaratmaya devam edecek mi? Hep birlikte göreceğiz!

İkinci el Mercedes-Benz otomobillerine ulaşmak için tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here