Maserati MC20 Tanıtıldı

2
3257

Uzun zamandır tanıtım öncesi yayınlanan teaser videoları ile gündeme gelen Maserati, MC20 için pandemi nedeniyle ertetelenen tanıtımını geçtiğimiz günlerde yaptı. Daha önce Ferrari baz alınarak tasarlanan MC12 versiyonunun oldukça geliştirilmiş hali de denen MC20 tam bir süper spor otomobil olarak sınıflandırılıyor. Hem tasarımı hem teknik özellikleri ile göz dolduran Maserati MC20, dünya otomobil literatürüne İtalyan otomobil genlerinin agresif çizgiler ile yollara taşınacağı bir otomobil daha kazandırıyor.

Maserati MC20 Teknik Özellikler

Maserati MC20

%100 Maserati olarak lanse edilen 3.0 litrelik çift turbolu V6 motora sahip olan otomobil, F1’den ilham alınan teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Çift bujili ve çift enjeksiyonlu bu motor 621 HP ve 730 nm tork değerlerine sahip. Bu muazzam gücü 8 ileri çift kavramalı şanzıman ile arka tekerler vasıtasıyla yola aktaran Maserati MC20, 0-100 hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlıyor. Otomobil maksimum 325 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Elektrikli versiyonu da satışa sunulacak olan MC20, elektrik motoru ile 0-100 hızlanmasını 2.8 saniyede tamamlayacak. Maksimum 310 km/saat hıza ulaşabilen bu motor ile tek şarjda 323 km menzile sahip olacak.

Otomobilin göve yapısı hakkında detaylı bir ayrıntı verilmese de karbon fiber kullanımı nedeniyle ağırlığının 1500 kilogramın altında olması bekleniyor. Bu tarz spor araçlarda hızın önemli olduğu kadar o hızı yönetmek de önemlidir. MC20 de muazzam motorunu dizginlemek üzere önlerde 380mm, arkalarda 350mm disklere sahip. Ayrıca opsiyonel olarak sunulan karbon seramik diskler ile bu ölçüleri hem önde hem arkada 10mm artırmak da mümkün olacak.

MC20 Tasarım

Maserati MC20

Ön bölümde Maserati’nin tasarım dili haline gelen geniş ızgara ve üzerinde markanın amblemi göze çarpıyor. Her detayın fonksiyonel bir anlamının olduğu bu tasarımda, ön bölümde de yere basma kuvvetini artıracak detaylar mevcut. Ayrıca LED farlar ile aracın tasarımına farklı bir dinamizm kazandırılmış.

Arka bölüme gelindiğinde de aerodinamik verimliliği artırmak ve hava türbülansını düzenlemek üzere kullanılan difüzörler göz dolduruyor. Boyuna uzanan ön farların aksine daha keskin yapıda ve enine uzanan stoplar arka bölümde aracın silüeti ile oldukça uyumlu duruyor.

Maserati MC20

İç mekanda 10 inçlik iki adet dijital ekran sizleri karşılıyor. Karbon fiber kaplı orta konsol, alcantara detaylar ile birlikte harika bir ikili oluşturuyor. Özellikle direksiyon ve F1 vites tuşlarının muhteşem kombini bu otomobilin direksiyonunda oturan kişi için oldukça keyif verici olacakmış gibi duruyor. Bu tasarım harikası otomobil kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra birkaç farklı sürüş moduna da sahip olacak.

Fiyat

Halihazırda sipariş almaya başlayan Maserati, MC20 teslimatlarına 2021 yılında başlayacak. Maserati MC20 ABD fiyatının ise 210 bin dolar seviyelerinde olması bekleniyor.

 

 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here